Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

Elektromos fűtőkábel

Az elektromos fűtőkábelek széles körben alkalmazhatók különféle fűtési rendszerekben, kültéren és beltéren egyaránt. Könnyen telepíthetők és nem igényelnek különösebb karbantartást.

Alkalmazhatók olyan területeken is, ahol más fűtési megoldások nehezen vagy egyáltalán nem megvalósíthatók.

Az elektromos fűtőkábelek a belső ellenállásukon áthaladó áramot alakítják hőenergiává, amit átadnak a környezetüknek.

Beltéren, különböző burkolatok alá telepített padlófűtési rendszerekben, kültéren fagy- és hómentesítésre használhatjuk.

Elektromos padlófűtési megoldások beltérre

Fűtőkábel/fűtőszőnyeg járólap alá

Fűtőszőnyeg csemperagasztóba

A DEVImat™ fűtőszőnyeg mindössze 3 mm helyet igényel a járólap alatt, ezért utólagos beépítésekhez, felújításokhoz is használható, akár a meglévő, régi burkolat megbontása nélkül is. Élvezze Ön is a padlófűtés adta komfortot. Gondolt már arra, hogy reggeli készülődése közben egy kellemes meleg padló várja a fürdőszobában? Ugye nincs is annál kényeztetőbb érzés, amikor a talpa közvetlenül érintkezik a kellemesen meleg felülettel?

Fűtőkábel esztrichbe

Felújításokhoz, alacsony padlószint esetén használható költséghatékony megoldás. A feladatra a konfekcionált, hidegvéggel szerelt kéteres DEVIflex 10T fűtőkábel használható. A fűtőkábelt vékony betonban/kiegyenlítőben lehet elhelyezni. Mivel a fűtőkábel a felszínhez közel van, a hidegzónák elkerülésének érdekében a kábeleket viszonylag sűrűn (7,5-10 cm kábeltáv.) kell lefektetni, a teljesítmény így 100-150 W/m². Helyhiány miatt sokszor csak vékony hőszigetelés rakható alá.

Fűtőkábel betonba

Teljes értékű, folyamatos padlófűtésre elsősorban ez a megoldás javasolt. A kialakítás és a fűtés módja hasonlít a hagyományos padlófűtéshez: a beton a hőleadó közeg. A betonba egyenletes kábeltávolsággal kell a konfekcionált, hidegvéggel szerelt, kéteres DEVIflex 18T vagy DEVIflex 10T fűtőkábelt lefektetni.

Fontos, hogy ezt az eljárást csak lábon álló bútor alatt lehet alkalmazni, különben a hő megreked a bútor alatt és ebből adódóan leéghet a fűtőkábel.

Beltéri megoldások fapadló alá

Fűtőkábel betonba fapadló alá

Teljes értékű, folyamatos padlófűtésre elsősorban ez a megoldás javasolt. A kialakítás és a fűtés módja hasonlít a hagyományos padlófűtéshez: a beton a hőleadó közeg. A betonba egyenletes kábeltávolsággal kell a konfekcionált, hidegvéggel szerelt, kéteres DEVIflex 18T vagy DEVIflex 10T fűtőkábelt lefektetni.

Vékony (2-3 cm) betonra fektetett fapadlók esetében a beépíthető teljesítmény max. 100 W/m². Vastagabb (5 cm és afölött) betonra fektetett fapadlók esetén a beépíthető teljesítmény max. 150W/m².

Fontos, hogy ezt az eljárást csak lábon álló bútor alatt lehet alkalmazni, különben a hő megreked a bútor alatt és ebből adódóan leéghet a fűtőkábel.

Fűtőkábel parketta, laminált padló alá

Szárazépítéses faburkolatok alatt használható padlófűtés rendszer DEVIflex 10T fűtőkábellel. A speciális DEVIcell™ Dry elem egyszerre rögzíti a kábelt, biztosítja az optimális hőleadást és hőszigetelésként is funkcionál. A rögzítő-panellel egyenletes, 10 cm-es kábeltávolság érhető el, a beépített teljesítmény pedig 100 W/m² lesz.

Fontos, hogy ezt az eljárást csak lábon álló bútor alatt lehet alkalmazni, különben a hő megreked a bútor alatt és ebből adódóan leéghet a fűtőkábel.

Fűtőkábel hajópadló alá

Légréssel készülő hajópadlók alá DEVIflex 10T fűtőkábel ajánlott maximum 100 W/m² teljesítménnyel (10 cm kábeltáv.). A hőszigetelésre fémháló kerül, majd erre rögzíthető a fűtőkábel, úgy hogy se a fával, se a hőszigeteléssel ne érintkezhessen. Csak olyan hajópadlóval alkalmazható, amelyik használata padlófűtéshez megengedett.

Fontos, hogy ezt az eljárást csak lábon álló bútor alatt lehet alkalmazni, különben a hő megreked a bútor alatt és ebből adódóan leéghet a fűtőkábel.

„Csináld magad” padlófűtés

Parketta, laminált padló alatt használható „csináld magad” padlófűtés. A rendszer kiépítése egyszerű, házilag is kivitelezhető. A kész szőnyegeket csak le kell teríteni, egymáshoz csatlakoztatni és már rakható is az új padlóburkolat. Mindez kőművesmunka és villanyszerelés nélkül.

Fontos, hogy ezt az eljárást csak lábon álló bútor alatt lehet alkalmazni, különben a hő megreked a bútor alatt és ebből adódóan túlmelegedhet a fűtőszőnyeg.

Elektromos padlófűtési megoldások kültérre

Fűtés beton burkolatban

Mostantól biztonságos lesz a ki- és beállás, a legzordabb időjárási viszonyok között is. A fűtendő rész igény szerint lehet akár a teljes felület, csökkentett szélességű, de akár nyomsávfűtés is alkalmazható. Többfajta vezérlési lehetőség közül választhat.

Egy kültéri felületfűtésnél első feladat a fűtendő rész meghatározása. A kiválasztott mód jelentősen befolyásolja az energiaigényt és a bekerülési költséget. Beton burkolatba a konfekcionált, hidegvéggel szerelt fűtőkábeleket ajánljuk. A megfelelő típus kiválasztásához tudni kell a rákerülő burkolat vastagságát és a fűtendő felületet.

Ahogyan az elektromos fűtések zöménél, úgy itt is termosztáttal vezérelhetjük a fűtésünket. Alapvetően kétféle megoldás közül lehet választani: hőmérséklet alapján történő kapcsolás, illetve hőmérséklet és nedvesség alapján történő kapcsolás.

Fűtés térkő burkolatban

A térkő télen, fagyos időben kész korcsolya pályává képes változni, ami sok veszélyt rejt magában. Ezt a potenciális baleset forrást szüntethetjük meg a DEVI fűtőkábelek segítségével. A tervezésnél itt hasonlóan kell eljárnunk, mint az előző esetben. És persze itt is lehetőségünk van termosztáttal vezérelni a fűtést, hogy a legtöbbet hozhassuk ki belőle. Ha nem biztos benne, hogy megtudja választani a legjobb lehetőséget keresse szakembereinket.

Fűtés aszfalt burkolatban

Szeretné magát teljes biztonságban érezni télen is. Erre kiváló lehetőség az aszfaltfűtés. Ne aggódjon, nem kell egész télen üzemeltetnie, elegendő csak a csapadékos napokon. Bár a fűtés megtervezése és kialakítása is nagyon hasonló, mint az előző esetekben az eszközök különbözőek, hiszen eltérő feltételeknek kell megfelelniük.

Lépcsők fűtése

Havas, jeges, esős időben a lépcsők számítanak a legnagyobb veszélyforrásnak, hiszen rossz időjárási viszonyok között az ember nagyon könnyen leeshet rajtuk. De egy jól kialakított lépcső fűtésnek köszönhetően már emiatt sem kell aggódnia. Magabiztosan léphet ki a házból, mert a lépcsőfűtés garantálja, hogy nem lesz csúszós, síkos egy lépcsőfok sem.

Az átlagos lépcsőkre jellemzően 4-5 szál kábelt kell lefektetni. A telepítésnél a lépcső élénél hornyot kell vágni a kábelnek. A kábeleket DEVIfast™ szalaghoz lehet lefogatni, majd a rögzített kábelre kerülhet a ragasztó/beton réteg. A kábeltávolság átlagosan 5-7,5 cm.

Amit minden esetben nagyon fontos figyelembe venni, hogy a kábelek nem vághatók el nem, nem keresztezhetik egymást nem hosszabbíthatók meg. A fűtőkábeleket 5°C környezeti hőmérséklet alatt nem lehet telepíteni.

A szigetelési ellenállást és az ohmikus ellenállást a fektetés előtt és után is kötelező megmérni. A kábelhez mellékelt szerelési útmutató egyben a garancialevél is, ezt a fektetéskor kell kitölteni. A garancia terméktől függően 2-20 évig érvényes, további információt a tájékoztatók között talál.

Tolókapuk, vízösszefolyók fűtése

A vízösszefolyóknál, tolókapuk sínje alá általában önszabályozó fűtőkábel használható. A kábel egyedi tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet függvényében változtatja a teljesítményét, vagyis minél hidegebb van körülötte a kábel annál nagyobb teljesítménnyel fűt.

A kültéri fűtés lehetőségét sokan luxusnak tartják. Ez régen lehet, hogy így volt, de ma már egyáltalán nem igaz, hiszen egy jól átgondolt kültéri fűtést már alacsony költségekből ki lehet építeni. Persze az egyéni igények nagyon sokat módosíthatnak ezen, azonban a lehetőség mégsem olyan távoli, mint azt sokan gondolják.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.