Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

Elektromos fűtőpanel

A fűtőpanel megfelelő választás lenne? Elektromos radiátor vásárlásán gondolkodik?

Ezen az oldalon összeszedtünk Önnek minden lényeges információt az elektromos fűtőpanelekkel kapcsolatban.

Elektromos radiátor

Hogyan működik az elektromos fűtőpanel?

Kezdjük a kályhánál, illetve az elektromos fűtőpanelnél :-)

Az elektromos radiátorok (fűtőpanelek) lelke egy fűtőbetét, ami a rajta átfolyó áram hatására hőt termel, méghozzá nagyon magas, közel 100%-os hatékonysággal.

A készülék alján beáramló hűvös levegőt az elektromos fűtőtestben található fűtőbetét felmelegíti. A meleg levegő a fűtőrácson keresztül a helyiségbe áramlik.

elektromos fűtőbetét működése

Az elektromos fűtőbetét működése

Mekkora teljesítmény szükséges, hogy meleg legyen a szoba?

Akkor lesz meleg a szobájában, ha a fűtőtest teljesítménye olyan nagy, hogy több hőenergiát juttat a helyiségbe, mint amennyi a hőszigetelés hiányosságai miatt elszökik.

Minél nagyobb teljesítményű a fűtőbetét annál nagyobb a keletkezett hőmennyiség. (Általában az elektromos radiátorok és elektromos konvektorok mérete is változik a teljesítményük függvényében. Minél nagyobb teljesítményű a készülékbe szerelt fűtőbetét, annál szélesebb az adott készülék.

Pl. Az Adax Neo 1000 Wattos elektromos fűtőpanel 76 centiméter széles, ugyanez az Adax fűtőpanel 2000 Wattos teljesítményben már 140 centiméter széles. A magassága mind a két fűtőpanelnek egyforma.

Számoljuk, ki, hogy Önnek mekkora fűtési teljesítményre van szüksége, hogy a helyiségben, amit fűteni szeretne, meleg legyen!

A szükséges teljesítmény 3 dologtól függ:

  • Mekkora a szoba mérete? (Kisebb szoba, kevesebb teljesítményt igényel.)
  • Milyen a hőszigetelése? (Jobb hőszigetelés kevesebb energiát igényel.)
  • Mekkora hőmérsékletet szeretnénk elérni? (Alacsonyabb hőmérséklethez kevesebb energia szükséges.)

Sok éves tapasztalat és átlag szerint a gyártók kb. 100 Watt teljesítményt ajánlanak négyzetméterenként vagy nagyobb belmagasság esetén 35 Wattot légköbméterenként.

Ez nem szentírás, de kiindulási alapnak megfelelő. Rosszabb hőszigetelés esetén, DD, EE, FF energetikai besorolásnál lehet 40-45 Watt-tal is számolni, BB, AA, AA+ besorolás esetén 20-30 Watt, vagy kevesebb is elég lehet.

Az egyes helyiségek hőigényét csak a falszerkezet pontos ismeretében lehet. Falazatra (rétegek szerint), aljzatra, födémre külön-kölön számítások szükségesek, figyelembe kell venni a nyílászárókat, külső belő hőmérsékletet. Ha igazán precízek akarunk lenni, a tájolást, a szelet, a napsütéses órák számát, a szellőzést és még sok apróságot figyelembe kell venni.

Közelítésképpen, szigorúan tájékoztató jelleggel kiszámoltunk pár jellemző falazatot. Nem vettük figyelembe a födémek, padló és nyílászárók felületét. (Tehát ez egy alapszámítás, nem mérnöki munka. :-) )

38 cm (kisméretű) téglafal : 69 W/m3
60 cm vályogfal: 49 W/m3
B30 téglafal: 56 W/m3
Porotherm (30NF) fal: 25 W/m3
Ytong (30 NF U=0,4) fal : 25 W/m3

Korszerűtlen építőanyagok esetén 5-6 cm külső hőszigetelés a falakon már drámai különbséget okoz:

38 cm (téglafal) 6 cm dryvit szigeteléssel: 31 W/m3
Porotherm (30NF) fal 6 cm dryvit: 19 W/m3
B30 téglafal 6 cm dryvit: 27 W/m3


Tudta-e?

A 2000. előtt épült, ingatlanok jelentős része vagy CC illetve DD besorolású. BB-nél jobb minősítés csak abban az esetben adható, ha megújuló energiaforrást is hasznosítunk (pl. napelem, napkollektor, biomassza).

Elektromos fűtés korszerű fűtőtestekkel

A száraz elmélet közben nézzünk meg két készüléket! Az Atlantic fűtőtestek népszerűsége az utóbbi pár évben megnőtt, főként magas ár/érték arányuk miatt közkedveltek.

gazdaságos atlantic elektromos radiátorok

Atlantic fűtőpanelek

A későbbiekben még bővebben olvashat az elektromos fűtőpanelekről, most folytassuk az elmélettel!

Ha az előbb kiszámolta mekkora fűtési teljesítményre van szükség ahhoz, hogy meleg legyen az otthonában, meg kell vizsgálnunk, hogy elbírja-e a villanyóra, azaz rendelkezésre áll-e a szükséges áramerősség.

Mekkora áramerősség kell a kiszámolt fűtési teljesítményhez?

Az I=P/U (Áram=Teljesítmény / Feszültség) képlettel gyorsan kiszámolhatja. Egyszerűbben: A kapott teljesítményt elosztja 230 Volttal, a hálózat felszültségével.

Pl. Ha azt szeretné tudni, hogy egy 1000W-os készülék mekkora áramot vesz fel a működéséhez, akkor a szükséges áramerősség: 1000 Watt / 230 Volt=4,35 Amper

Tudta, hogy a hálózati feszültség nem 220 Volt?

A régen megszokott 220 V helyett Magyarországon 1996. január 1-től már csak 230 Volt feszültséggel működő készülékeket szabad forgalomba hozni és 2003. január 1-től a hálózati feszültség névleges értéke a korábbi 220 Volt helyett 230 Voltra emelkedett. Ezért minden esetben 230 Volttal számolunk.

Elbírja ezt a terhelést az Ön elektromos hálózata?

Erről a legegyszerűbben úgy győződhet meg, ha belenéz a villanyóra szekrénybe. A bejövő ágon egy (vagy több) kapcsoló szerű dolgot, ún. kismegszakítót lát. Erről leolvashatja azt, hogy mekkora áramerősséget enged át. 10, 16, 20 Amper a leggyakoribb érték.

Tudta-e?

Az E-ON árai szerint: A teljesítménynövekedésnél 32A-ig nem kell csatlakozási díjat fizetni. Ezen felül a csatlakozási díja 3600 Ft/A+ÁFA. (2016) Ezen felül kiszállási díjat felszámolhatnak!

Elektromos konvektor vagy elektromos radiátor?

Fent már látott egy ábrát az elektromos radiátorban található fűtőbetét működéséről. Megbeszéltük, hogy a fűtőtest alján beáramló hűvös levegőt felmelegíti és a felmelegített levegő a készülék fűtőrácsán keresztül a helyiségbe áramlik.

Ezt a hőáramlás útján történő energiaközlést konvekciónak nevezzük. Tehát minden készülék ami a fűtési energiát hőáramlás útján adja át a környezetének, tulajdonképpen elektromos konvektor.

konvekció folyamata

A konvekció folyamata

Miért hívjuk ezeket a készülékeket radiátoroknak?

Egyrészt azért hívjuk így, mert a szakmán kívül mindenki elektromos radiátornak ismeri és így is keresi ezeket a konvektorokat, és mi nem a szakmának, hanem a kedves ügyfeleknek készítettük ezt az oldat. :-)

Másrészt nincs tisztázva pontosan a radiátor termékkategória meghatározása. Van aki szerint radiátornak csak azokat a készülékeket lehetne hívni, ahol a fűtőelemet valamilyen forró folyadék áramlása melegíti fel, van aki szerint az a készülék nevezhető radiátornak amely meghatározott mértékben képes tárolni a hőt.

Hivatalosan elektromos radiátor a megnevezése például az Atlantic Nirvana készüléknek, amelyben egy öntöttvas elem (folyadék nélkül) gondoskodik arról, hogy a megtermelt hőmennyiséget némileg el is raktározza a készülék.

Egy kis érdekesség

1834-ben jegyezték be azt a működő találmányt, amelyet forró folyadék keringése melegített fel. A feltalálója radiátorként nevezte el a szerkezetet és ez az elnevezés terjedt el.

Elektromos fűtőpanel vagy elektromos konvektor?

Az elektromos fűtőpanel elterjedt elnevezés, ami szintén félreértésekre adhat okot. Az elektromos fűtőpanelek is a levegő áramlása segítségével fűtenek, azaz valójában konvektorok, de a nagyméretű, átmelegedett felület, az infrapanelekhez hasonlóan némi hősugárzást is kibocsát, ezért elektromos fali konvektor-panel értelmében elektromos fűtőpanelnek is hívhatjuk. De tudjunk róla, hogy ezek a készülékek alapvetően elektromos konvektorok!

adax neo elektomos fűtőpanel

Az ADAX neo elektromos fűtőpanel

Összefoglalva:

Az „elektromos konvektor” megnevezés tehát mindazokra a készülékekre helyesen alkalmazható, amely belsejében valamilyen elektromos hőforrás felmelegít egy fűtőelemet ami közvetlenül átadja a hőt a helyiség levegőjének és ezzel hőáramlást hoz létre.

De csak akkor, ha nem tartalmaz semmilyen folyadékot, mert ebben az esetben inkább az elektromos radiátor a helyes. Ilyen készülék például az Atlantic RSS-2012 elektromos fürdőszobai törölközőszárító RADIÁTOR.

A sok érdekesség után következzen még egy-két fontos tudnivaló:

Mennyit fog az elektromos fűtés fogyasztani?

Mielőtt rátérünk a fogyasztásra, szeretném ha megértené, hogy mitől NEM függ a fogyasztás.

A fogyasztás éves viszonylatban nem egyenes arányban függ a készülék teljesítményével. Azaz egy 1000 Wattos készülék nem fog fele annyit fogyasztani mint egy 2000 Wattos készülék.

Tegyük fel, hogy van két megegyező 10m2-es szobája. Az egyikbe egy 1000 Wattos, a másikba egy 2000 Wattos készüléket állít üzembe és mindkét fűtőtesten 20 fokot állít be a termosztáton.

A második szoba villanyszámlája dupla annyi lesz?

Nem feltétlenül, mert a termosztát miatt mindkét esetben 20 fokon kikapcsol a készülék. A dupla teljesítményű fele annyi idő alatt fűt fel, tehát a fogyasztás hosszú távon közel azonos lesz.

(Ez azért lehetséges, mert nem fix ideig, hanem fix hőmérséklet eléréséig fűt. Azaz nem fél óráig egységesen, hanem addig amíg a szoba hőmérséklete el nem éri a 20 fokot. Ha az egyik készülék 10, akkor a másik 5 perc alatt.)

Természetesen, ha olyan rossz a hőszigetelés, vagy nyitott ablakkal az utcát fűti előállhat olyan eset, hogy mindkét készülék folyamatosan üzemel és a nagyobb valóban dupla annyit fog fogyasztani. A példa helyesen méretezett készülék és normál hőszigetelés mellett igaz!

Az alul méretezett fűtési rendszer problémája

A teljesítmény csak abban az esetben érdekes, ha kevés. Ilyen esetben nem tud a készülék több energiát “bevinni” a rendszerbe, mint amennyi a hőveszteség következtében megszökik, ezért nem fogja tudni a helyiséget befűteni. Ha túlméretezi a rendszer hamarabb lesz meleg, az előbb tárgyaltak miatt, nem lesz több a fogyasztás, viszont nagyobb áramerősségre lesz igény.

Magyarul: Ha kevés a fűtési teljesítmény, nem lesz elég meleg, ha sok, akkor hamarabb meleg lesz, nem lesz feltétlenül magasabb a fűtésszámla, de több készülék esetén leverheti a biztosítékot.

Tehát a fogyasztás hosszú távon nem csak a készülék teljesítményétől függ.

Mitől függ az elektromos radiátor fogyasztása?

Pár bekezdéssel ezelőtt megbeszéltük, hogy akkor lesz meleg a szobájában, ha a fűtőtest teljesítménye olyan nagy, hogy több hőenergiát juttat a helyiségbe, mint amennyi a hőszigetelés hiányosságai miatt elszökik.

Ha meg tudnánk mondani mennyi energia szökik, azaz mennyi energiát kell pótolnunk ahhoz, hogy szinten tudjuk tartani a helyiség hőmérsékletét, máris pontosan tudnánk a fogyasztást.

Arra kérem, ezen a ponton álljon meg egy pillanatra és gondolja Ön is végig, hogy mennyi mindentől függ az energia mennyisége amennyi egy termosztáton beállított hőmérséklet tartásához kell.

- Függ attól, hogy Ön hány fokot állított be a készülék termosztátján. Más a fogyasztás, ha 20 fokot szeretne egy hálószobában és más, ha 25 fokot szeretne egy fürdőszobában. Minél kisebb a beállított hőmérséklet, annál kisebb lesz a fogyasztás. Ez még viszonylag könnyen belátható.

- Függ attól, hogy milyen anyagokból készült az épület. Nem fogyaszthat ugyanannyit egy készülék ha 20 cm szigeteletlen téglafal veszi körül vagy ha körbefűtik a szomszédok vagy ha van a falon 20cm szigetelés. Nem lehet azonos a fogyasztás, ha 3 régegű műanyag ablakai vannak vagy ha huzatos, elvetemedett fakeretben csak egy szimpla üvegréteg “szigetel”. Ha tudja milyen energetikai besorolása van az otthonának, könnyebb megfontolt döntést hozni.

- Függ attól, hogy milyen hideg van kint. Minél hidegebb van, annál nagyobb a külső és a belső hőmérséklet különbsége, azaz egyre több energiát kell bevinni ahhoz, hogy a beállított hőmérséklet szinten maradjon. Tehát a fogyasztás a külső hőmérséklet függvényében folyamatosan változik.

Van tehát pár állandónk, amit nem ismerünk (hőigény, épület energetikája) és van pár változónk, amivel nem tudunk előre számolni (külső hőmérséklet, időjárás, szél stb..). Nem kell matematikusnak lenni ahhoz, hogy belássuk, ennyi ismeretlennel szinte lehetetlen precíz számításokat végezni.

Igazán sajnálom, biztosan nem ezt várta, de az elektromos radiátor fogyasztását nem tudjuk előre megmondani, mert az előbbiek fényében bizonyára Ön is belátja, hogy a fogyasztás nem a készülékek teljesítményétől vagy típusától függ elsősorban, hanem a helyiség hőveszteségétől.

Azt mindenképpen tudnia kell, hogy ha otthona hőszigetelés rossz, bármivel is fűt, magasak lesznek az üzemeltetéssel kapcsolatos költségek. Akár 5-10 cm külső hőszigeteléssel vagy a nyílászárók korszerűsítésével jelentős megtakarítások érhetők el.

Kérem, olvasson tovább, mert leírom melyek azok a helyzetek, amikor az elektromos fűtés vagy akár egyetlen elektromos radiátor is jó alternatíva lehet.

Tudta-e

Ha energetikai tanúsítványt készíttet, pontosan kiszámolják Önnek, hogy milyen az otthona energiaigénye, mennyivel tér el a referenciaértéktől és éves szinten milyen fogyasztás várható. (Fajlagos primer energiaigény négyzetméterre vetítve elég jó közelítő értéket ad.)

Mikor jó választás az elektromos fűtés?

1. 30-50 m2 alapterületű kis lakások fűtésénél, ahol a kis méret miatt nem éri meg a gázt bevezetni és a központi fűtést kiépíteni.

2. Ha csak egyetlen helyiséget kell fűteni és nem éri meg más, drágább rendszerek kivitelezése.

3. Kiegészítő fűtésként, pl. hűvös, előnytelen fekvésű szobákba ideális megoldás. Ha csak pár fokot kell temperálni, a villanyszámla nem lesz számottevően magasabb.

4. Gyermekszobába, a baba születése utáni hónapokban fontos a folyamatos, egyenletes hőmérséklet. A legtöbb elektromos radiátor precíz termosztáttal rendelkezik, ami akár 0,1 Celsius fokos pontossággal képes szabályozni a szoba hőmérsékletét.

5. Olyan helységekbe, ahol a gyors felfűtés a cél. Például a fürdőszobába. Az elektromos fűtőtestek azonnal meleget adnak. Az általunk forgalmazott elektromos radiátorok IP24 védelemmel rendelkeznek, tehát nyugodtan felszerelheti őket a fürdőszobába is.

6. Társasházi lakások esetén, ahol a kémény kiépítése nem lehetséges vagy olyan drága, hogy hosszútávon sem térülne meg a gázfűtés bevezetése.

7. Nyaralóba, vagy más időszakosan lakott épületbe, ahol a téli fagymentesítés a cél vagy az időszakos használat miatt nem érdemes bevezetni a gázt.

Kinek nem való az elektromos fűtés?

1. Azoknak akik eleve gazdaságtalanul fűtenek, CC-FF, vagy rosszabb energetikai besorolású épületekben. Ha rosszul szigetelt a ház, a gázóra és a villanyóra is pörögni fog. Ha hidegek a falak, túl magas lesz a fűtésszámla, és sosem lesz komfortos meleg.

2. Azoknak akik nagy méretű, 100-300 négyzetméter alapterületű otthonukat szeretnék elektromos fűtés segítségével felfűteni. Nekik olyan magas lesz az áram igényük, hogy előállhat az a helyzet, amikor a szolgáltató nem is tudja a rendszert megfelelő szintre bővíteni.

3. Azoknak, akik a legpuritánabb, legolcsóbb megoldást keresik. A fafűtésnél nincs kisebb befektetéssel járó és olcsóbban üzemeltethető fűtési "rendszer", ennél a villany és a gázfűtés is drágább megoldás.

Hogyan teszi komfortosabbá az életét egy elektromos radiátor?

Elektromos radiátorral kellemes meleg lesz az otthonában, mert az elektromos fűtés gyors, tiszta és biztonságos fűtés-megoldás.

Mikor jó megoldás egy elektromos radiátor?

  • Ha Önnél működik a fűtés, de vannak szobák amelyek a fűtés ellenére hűvösek maradnak.
  • Ha Önnél csak 1-2 helyiség fűtését kell megoldani és emiatt nem érdemes bevezetni a gázt.
  • Ha Önnél kisbaba született, akinek fontos a stabil, egyenletes hőmérséklet a nap minden órájában.
  • Ha Önnél jó a hőszigetelés és olyan alacsony a helyiségek hőigénye, hogy azt elektromos fűtéssel is könnyedén pótolni lehet.
  • Ha Önnél napelem rendszer működik és egyszerűen nem lenne értelme más fűtési módot választani.
  • Ha Önnél a gáz bevezetése lehetetlen, vagy olyan költségekkel járna, ami soha nem térülne meg.

Mire figyeljen ha elektromos radiátort szeretne vásárolni?

Elsősorban a teljesítményre. Pontosabban arra a fűtési teljesítményre amelyet a fűtendő helyiség igényel. Számoljon 100 Wattot négyzetméterenként vagy nagy belmagasság esetén 35 Wattot légköbméterenként. (Ha határeset, válassza a nagyobb teljesítményű készüléket.)

Másodsorban figyeljen arra, hogy a készülékben modern fűtőbetét és elektronikus termosztát legyen! Minél pontosabb a termosztát annál pontosabban fogja tartani a készülék a beállított hőmérsékletet, így a készülék nem fog felesegessen túlfűteni.

Mire van szüksége ha elektromos radiátort vásárol?

Az elektromos radiátor önálló fűtésre alkalmas készülék. Ha elektromos radiátort vásárol, nincs szüksége semmi másra. Nem kell csöveket szerelnie, nem kell külső termosztátot vásárolnia. A legtöbb elektromos radiátor villásdugóval szerelt. Csak bedugja a konnektorba, beállítja a kívánt hőfokot és máris élvezheti a jóleső meleget.

Hová kell felszerelni az elektromos radiátort?

Az elektromos fűtőtestek akkor üzemelnek a leggazdaságosabban, ha hideg falfelületre, pl. ablak alá szereli fel őket. Szerelőkeret minden készülékhez jár. Vásároljon 4 db a fal típusának megfelelő csavart, a mellékelt beüzemelési útmutató alapján a felszerelés nagyon egyszerű.

Ha nem szeretne lyukak fúrásával bajlódni, vásároljon egy tartólábat (Külön kell megvásárolnia) amivel könnyedén mobil fűtőtestet varázsolhat minden elektromos radiátorból.

Mikor kell kikapcsolni, hogyan kell bekapcsolni?

Az elektromos radiátor a beépített termosztát segítségével csak akkor fűt, ha a helyiség hőmérséklete a beállított érték alá csökken. Önnek nem kell erre külön figyelnie. Ha ki szeretné kapcsolni a készüléket csak csavarja le a termosztátot vagy a programkapcsoló segítségével kapcsolja ki a készüléket.

Ha ismét fűteni szeretne, válassza a programkapcsolón a fűtés módot és állítsa be a termosztáton a kívánt hőmérsékletet.

Egy valódi elektromos fűtőpanel - Atlantic Solius, konvekció és hősugárzás egyben!

Lazítás képen szeretnék Önnek mutatni egy érdekességet. Az Atlantic Solius fűtőpanel egy különleges készülék. Előlapja perforált (Lyukacsos) és hagyományos fűtőbetét helyett belsejében egy korszerű extrudált alumíniumból készült fűtőpanel kapott helyet.

Atlantic Solius konvekció és hősugárzás egyben

Atlantic Solius konvekció és hősugárzás egyben

Független mérések szerint a készülék kb. 2/3 rész konvekciós és 1/3 rész hősugárzás formájában adja le a teljesítményét.

Milyen gyorsan fűti fel otthonát egy elektromos radiátor?

Az elektromos radiátor gyorsan felfűt, ezért bekapcsolás után azonnal ontja magából a meleget. Nincs szüksége programozható termosztátra, kapcsolóórára és egyéb trükkökre ha az egész napos munka után nem akar órákat várni, mire otthona felmelegszik.

Ha nyaralója van, a készüléket fagymentesítő módban bekapcsolva hagyhatja, így a lakásban 7-8 Celsius fok lesz folyamatosan. Ha megérkezik, csak felcsavarja a termosztátot és pár percen belül meleg lesz.

Hogyan működik az elektromos radiátor?

Az elektromos radiátorok és az elektromos fűtőpanelek bizonyos típusai valójában elektromos konvektorok. Úgy fűtenek, hogy a felszálló meleg levegő segítségével áramlásba hozzák a helyiség levegőjét és ezzel a hőáramlással "megforgatják" és átfűtik a helyiség levegőjét.

Az elektromos radiátor alján beáramló levegőt egy speciális fűtőbetét melegíti fel.

Pár szó az elektromos fűtőbetétekről

A modern elektromos radiátor lelke egy megnövelt hőleadású, speciális elrendezésű fűtőbordákkal szerelt fűtőbetét. Ez a fűtőbetét a hagyományos fűtőszálas megoldásokkal szemben alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, a fűtőbetét felszíne nem izzik, nem égeti a port, felfűtés közben nem pattog.

A kettős szigetelésnek köszönhetően a fűtőbetét felszíne nincs áram alatt, így az elektromos radiátorok használata rendkívül biztonságos. Bizonyos típusok IP24-es minősítéssel rendelkeznek. Ezek a készülékek még a felfröccsenő víz ellen is védettek, azaz akár a fürdőszoba fűtésére is használhatja.

A nehezén már túl is vagyunk...

Ha idáig jutott az olvasásban, bizonyára elkezdett körvonalazódni az érzés, hogy Önnek való-e az elektromos fűtés. Arra biztatom, olvasson még a témában és gondolja végig amit olvasott. Bionyára megérti, hogy csodák nem léteznek. Aki azt gondolja, hogy egy 500 Wattos készülékkel fogja befűteni a 30 négyzetméteres lakását vagy aki abban reménykedik, hogy a huzatos ablakok és a szigetelés nélküli betonfal fűtése fillérekbe fog kerülni egy "gazdaságos elektromos radiátorral", annak az elektromos fűtés csalódás lesz.

Aki viszont gondosan hőszigetel, esetleg megújuló energiaforrásokban gondolkodik vagy szeretne nyitni az innovatív, korszerű fűtési technológiák felé, annak az elektromos fűtés kényelmet, biztonságot és magas komfortot fog biztosítani.

Ha olvasna még a témában, ajánlom a figyelmébe a következő cikket:

Pár szó az oldal üzemeltetőjéről...

Elektromos fűtéssel foglalkozó webáruházat (futespiac.hu) üzemeltetünk és magunk is fűtünk elektromos radiátorral . Ezen az oldalon összeszedtünk Önnek minden fontos tudnivalót és megpróbálunk megosztani minden személyes tapasztalatot az elektromos radiátorokkal kapcsolatban. Ha kérdése van írjon! Szívesen segítünk Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb fűtőtestet!

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.