Információ Elfogadom

Atlantic Solius fűtőpanel - Az "infra-radiátor"

Konvekció? Hősugárzás? Mindkettő egyben! Az Atlantic Solius más, mint a többi fűtőpanel!

Atlantic Solius

Az Atlantic Solius elektromos fűtőpanel termékcsaládot azoknak ajánljuk, akiknek a letisztult forma és elegáns megjelenés mellett az energia-megtakarítás és a környezettudatos gondolkodás is fontos.

Atlantic Solius fűtőpanel bruttó árak

MegnevezésMéretBruttó árSzállítás
Atlantic SOLIUS LCD EasyProg fűtőpanel
Atlantic Solius LCD - 1000W60,1 x 47,7 cm91 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic Solius LCD - 1500W82,3 x 47,7 cm104 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic Solius LCD - 2000W104,5 x 47,7 cm116 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic SOLIUS WiFI fűtőpanel
Atlantic Solius WiFi - 1000W60,1 x 47,7 cm97 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic Solius WiFi - 1500W82,3 x 47,7 cm110 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic Solius WiFi - 2000W104,5 x 47,7 cm122 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic SOLIUS (külső termosztáthoz, villásdugó nélkül)
Atlantic Solius (basic) - 1000W51,7 x 45,1 cm52 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic Solius (basic) - 1500W81,3 x 45,1 cm64 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic Solius (basic) - 2000W103,5 x 45,1 cm71 990 FtIngyenes szállítás
MŰSZAKI ADATOK MEGRENDELÉS

Legalább egyharmad rész infrasugárzás

Az PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft. termográfiai vizsgálattal bizonyította, hogy az Atlantic Solius Ecodomo készülék a hőenergia közel 1/3-át hősugárzás és 2/3-át konvekció formájában adja le. Bár a Ecodomo készülék már megszűnt, de a Solius jelenleg kapható termékei is ugyanilyen elven működnek. (SOLIUS LCD, SOLIUS WIFI, SOLIUS)

Solius tartomány ábra

Atlantis Solius Ecodomo 1500W fűtőtest hősugárzás leadása hullámhossz-eloszlása

Ebben elsősorban az egyedülálló perforált külső burkolatnak van szerepe, melynek köszönhetően a nagy felületű - előnyösen matt fekete bevonatú - belső fűtőpanel sugárzása közvetlenül hatással van a fűtendő helyiség tárgyaira. Az egyidejű konvekciós és sugárzásos energialeadásnak köszönhetően gyorsan képes kellemes hőérzetet biztosítani.

Az Atlantic Solius fűtőpanelek gyors összehasonlítása

Külső kialakítását tekintve, jelenleg kétféle SOLIUS fűtőpanel kapható az Atlantic kínálatában. Egy egyenes klasszikus modell (SOLIUS) és egy ívelt modell (SOLIUS LCD és SOLIUS WIFI panelek).

Atlantic Solius

Atlantic Solius és Solius LCD

Mindkét Solius fűtőpanel belsejében egy speciális feketére eloxált, alumíniumból készült, hősugárzó panel található. Ez a megoldás meglehetősen ritka az elektromos fűtés piacán.

Működés közben nem csak a szobában keringő levegőt melegíti fel (konvekció), hanem széles spektrumú (többek között infra) sugárzást bocsát ki, azaz úgy melegít, mint egy hagyományos fűtőtest, például egy cserépkályha. Ez rendkívül komfortos és kellemes hőérzetet biztosít.

A klasszikus megjelenésű (SOLIUS) készülékben a beállítás egy tolókapcsoló és egy forgatógomb segítségével történik. Az ívelt modellben (SOLIUS LCD és SOLIUS WIFI) modell termosztátja érintőgombos és programozható. Minden funkciója menükből kapcsolható ki és be.

Atlantic Solius Kezelőfelülete

Atlantic Solius és Solius LCD EasyProg kezelőfelülete

A SOLIUS LCD és SOLIUS WIFI fűtőpanelekbe, a megújult termékvonalnak megfelelően, programozható termosztát került, így önállóan akár falra is szerelhető, valamint villásdugóval szerelt. Ettől eltérően a központi vezérléshez előkészített SOLIUS modell villásdugó nélkül kerül fogalomba, csak megfelelő központi termosztáttal kiegészítve teljesíti az ERP követelményeket.

A Solius komfort

Ha Ön nagy belmagasságú lakásban él, az Atlantic Solius fűtőpanel modelljei remek választás lehet, hiszen a piacon kapható konvektorokkal szemben nem csak felszálló levegőt, hanem a készülék előtti teret is melegíti.

Energiatakarékos elektromos fűtés

A precíz digitális termosztát pontosabb beállítást tesz lehetővé mint a hagyományos, mechanikus verzió, azaz sokkal gyorsabban és sokkal pontosabban vezérelheti a készülék működését. A gyár mérései szerint, a precíz digitális termosztátnak (>0.1 °C) és a fejlett elektronikus vezérlésnek köszönhetően elektromos energia-megtakarítás érhető el, a hagyományos mechanikus termosztáttal szerelt konvektorokhoz képest.

IP24 védettség

Minden Atlantic elektromos fűtőpanel IP24 védettséggel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy Ön nem tud megérinteni olyan alkatrészt, ami áram alatt van és a fűtőpanel fröccsenő víz ellen minden irányból védve van. Az előírásokat betartva, a készülékeket bátran felszerelheti a fürdőszobába is.

Precíz vezérlés

A programozható termosztát, és a precíz vezérlés nagyon pontos beállítást tesz lehetővé, így a készülék csak akkor fog fűteni, ha a szoba hőmérséklete a beállított érték alá csökken, és azonnal ki is fog kapcsolni, amikor a hőmérséklet eléri a beállított értéket.

A Solius fűtőpanel modelljei teljesen csendesen működnek

A fűtőbetét speciális felrögzítése miatt nincsenek kattogó, pattogó hangok, sem a bekapcsolásnál, sem a felfűtés, vagy éppen a kihűlés alatt.

Pormentes folyamat

A pormentes folyamatnak köszönhetően nincsenek kellemetlen szagok. A hagyományos fűtőszálak izzanak, ezért a rajtuk lévő port megégetik. Az Atlantic Solius elektromos fűtőpanelek speciális fűtőbetétet tartalmaznak, ami nem izzik, így a port sem égeti meg. Működése valóban tiszta, kényelmes és környezetbarát.

Design

Az Atlantic Solius elektromos fűtőtest hófehér, porfestett acél burkolatával és elnyűhetetlen fűtőpaneljével, modern megjelenésével mindenhol jól mutat, függetlenül attól, hogy az egyenes klasszikus, vagy az ívelt modellt választja-e.

LCD fűtőpanel programozható termosztáttal

Csak az LCD és a Wifi készülék esetén!

A SOLIUS LCD és SOLIUS WIFI fűtőpanel ún. EasiProg termosztáttal szerelt, ami egyszerű kezelhetőséggel és pontos kapcsolással vezérli a panelt.

Atlantic Solius EasyProg termosztát

Atlantic Solius EasyProg termosztát

Komfort (pl. 22 C fok) és Eco (pl. 16 C fok) hőmérséklet beállítása után a 24/7 termosztát alkalmas arra, hogy akár minden napra külön kapcsolási időszakot állítson be. A beállított értékek könnyen átmásolhatók akár a hét többi napjára is. A termosztát LCD kijelzőjén figyelemmel kísérheti a készülék által mért hőmérsékletet és a pontos időt is. A Solius Wifi készüléket az ingyenesen letölthető applikáció segítségével akár mobiltelefonjáról is vezérelheti.

Az Atlantic Solius fűtőpanel üzembe helyezése

A központi vezérlésre előkészített SOLIUS kb. 65 cm blankolt végű elektromos vezetékkel szállítjuk, villásdugó nélkül! A SOLIUS LCD és SOLIUS WIFI készülék gyárilag villásdugóval szerelt kb. 130-140 cm kábelell szállítjuk.

A Solius fűtőpanel modelljeit, súlya miatt leginkább falra szerelve javasoljuk üzemeltetni. Bár a készülékekhez megvásárolható az Atlantic univerzális tartóláb, azon maximum csak tárolni érdemes, mozgatni semmiképpen nem javasoljuk. A Solius egy átlagos fűtőpanelnél nehezebb!. A SOLIUS LCD és SOLIUS WIFIkészülékek villásdugóval szereltek, de a villásdugó a készülékekről garanciavesztés nélkül levágható és esztétikusan, lógó kábelek nélkül a fűtőtest mögött fixen beköthető az elektromos hálózatba.

Az Atlantic Solius LCD

Atlantic Solius LCD

Programozható termosztát, villásdugóval szerelt, fali szerelőkerettel, ErP ready

Az Atlantic Solius és Solius Wifi modellek

A klasszikus Atlantic SOLIUS nem rendelkezik gyárilag szerelt villásdugóval, de bekötése egyszerű:

Kék: NULLA
Barna: FÁZIS
Fekete: (PILOT) vezérlőjel

- A készülék kettős szigeteléssel rendelkezik földelni TILOS!
- A PILOT-ot csak külső vezérlés esetén kell bekötni, egyéb esetben ki kell hagyni.
- A fekete vezetéket TILOS a földelésre kötni!
- A bekötésnél a helyi villanyszerelési előírásokat be kell tartani.
- A csomag tartalmazza a fali szerelőkeretet is.

Atlantic Solius vélemény

A fűtőpanelek egyik nagy előnye az, hogy minden panel külön, egyénileg szabályozható, ezért egyszerű szobánként beállítani a kívánt hőmérsékletet.

Ez a megoldás főleg akkor előnyös, ha a helyiségek funkciója jelentősen eltér. Például egy épületen belül található az időszakosan használt műhely vagy egy, csak napközben használt iroda és a lakószobák. Ezeket a helyiségeket hasznos lehet teljesen külön vezérelni.

Felújítás során, amikor külső hőszigetelésre is sor kerül és az ingatlan hőszigeteltsége egyenletes lesz, felmerülhet az az igény, hogy a fűtőpaneleket egy közös termosztátról vezéreljék. Esetleg egy WiFi kapcsolaton keresztül távolról is vezérelhető termosztát segítségével.

Az egyik érv ezek ellen a megoldások ellen az, hogy a fűtőpanelek eleve saját elektronikus vagy bizonyos esetekben programozható termosztáttal vannak szerelve és luxus ezeket a paneleket “direktbe kötni” és egy külső termosztát segítségével vezérelni, ha az ember elve már kifizetett panelenként több 1000 vagy akár 10 000 forintot a beépített termosztátért.

Nem túl gyakoriak, de vannak olyan fűtőpanelek, amelyeket direkt azért gyártanak, hogy segítségükkel ez a külső vezérlés megvalósítható legyen. Azaz nem szerelnek a készülékekbe méregdrága termosztátot, csak egy alapfunkciós, egyszerű vezérlőt, és lehetőséget biztosítanak a készülék külső vezérlésére.

Ilyen készülék kínálatunkban a SOLIUS (basic) is. Ráadásul nem is akármilyen készülék érhető el, ebben a “kiszerelésben”.

A 2018-as Solius LCD (EasyProg) modell a régi jól-bevált műszaki tartalom mellett, kinézetre alaposan megújult. Maga a készülékház sötétszürke lett, és fehér színű, domború előlapot kapott. A ráncfelvarrásnak köszönhetően az egész készülék megjelenése elegáns és modern lett.

Összességében, az ÚJ SOLIUS LCD modellt azoknak ajánljuk, akik a Solius előnyeit egy modern külsőben, programozható termosztáttal szeretnék élvezni, nem szeretnének, vagy nincs lehetőségük bajlódni a "sima" SOLIUS elektromos bekötésével. Ha pedig távolról, akár a munkahelyéről is szeretné a készüléket programozni, válassza a SOLIUS WIFI elektromos fűtőpanelt.

Akinek a nyers műszaki tartalom fontosabb, nyugodtan megvásárolhatja a kalsszikus SOLIUS modellt. Semmivel sem jár rosszabbul, hiszen a solius "lelke", a belső fűtőpanel nem változott. A tekerőgombos megoldás egyáltalán nem rossz.

Atlantic SOLIUS elektromos fűtőpanel műszaki tulajdonságai

 • Hősugárzó panel feketére eloxált extrudált alumínium fűtőegységgel
 • Széles spektrumú (infra) sugárzást kibocsátó fűtőpanel
 • Biztonságos, csendes, hosszú élettartamú
 • Színe: Fehér (RAL 9016)
 • Teljesítmény: 500W / 1000W / 1500W / 2000W
 • Manuális termosztát fokskála nélkül
 • 5 féle vezérlés: Komfort, PROG, ECO, Fagyvédelem, Ki)
 • Könnyen falra szerelhető
 • Központi vezérléshez ajánott
 • A készülék csak heti programozású központi termosztátra kötve teljesíti az ErP követelményeket.

Atlantic SOLIUS LCD és SOLIUS WIFI fűtőpanel műszaki adatai

 • Hősugárzó panel feketére eloxált extrudált alumínium fűtőegységgel
 • Széles spektrumú (infra) sugárzást kibocsátó fűtőpanel
 • Megnövelt hőleadású, bordázott fűtőfelület
 • Beépített hővédő kapcsoló a túlmelegedés ellen
 • Színe: Fehér (RAL 9016)
 • Teljesítmény: 1000 / 1500W / 2000W
 • Precíz digitális termosztát (< 0.1 °C)
 • Könnyen falra szerelhető
 • Gyermekzár
 • Borulásérzékelő
 • Programozható termosztát
 • Kb. 130 cm hálózati kábel villásdugóval
 • Színe: (RAL 7021), fehér előlappal (RAL 9016)
 • Sajnos a magyar nyelv még nem támogatott.
 • A készülék teljesíti az ErP követelményeket.
 • A SOLIUS WIFI az ingyenesen letölthető aplikáció segítségével távolról vezérelhető.

Az Atlantic Solius fűtőpanel méretei

TípusTeljesítményÁramMéretekSúly
Atlantic SOLIUS fűtőpanel
Atlantic Solius (basic)1000W4,34 A51,7 x 45,1 cm6,2 kg
Atlantic Solius (basic)1500W6,52 A81,3 x 45,1 cm7,9 kg
Atlantic Solius (basic)2000W8,69 A103,5 x 45,1 cm9,8 kg
Atlantic SOLIUS LCD és SOLIUS WIFI fűtőpanel
Atlantic Solius LCD1000W4,34 A60,1 x 47,7 cm5,8 kg
Atlantic Solius LCD1500W6,52 A82,3 x 47,7 cm7,8 kg
Atlantic Solius LCD2000W8,69 A104,5 x 47,7 cm9,7 kg

A fűtőpanel vastagsága 11,4 cm, a faltól mért mélysége kb. 13-14 cm.

30 cm téglafal és 5 cm szigetelés esetén*

Helyiség Belmagasság Ajánlott teljesítmény
4-5 m2 max. 2,7 m 500 W
8-10 m2 max. 2,7 m 1000 W
14-15 m2 max. 2,7 m 1500 W
18-20 m2 max. 2,7 m 2000 W

*Az adatok tájékoztató jellegűek! Konzultáljon épületgépésszel!

Rendelje meg most ingyenes szállítással!

Atlantic SOLIUS megrendelőlap

A SOLIUS fűtőpanel 500-2000 Wattos kivitelben vásárolható meg, 2+3 év forgalmazói garanciával, közvetlenül a gyártó magyarországi forgalmazójától. A SOLIUS LCD készülék raktáron van, ha munkanapokon 11:30-ig rendel, akkor még aznap átadjuk a futárszolgálatnak!

A dobozban található a panel és a fali tartókeret. A rögzítéshez szükséges csavarokat - a fal típusának megfelelően - Önnek kell beszereznie.

Megrendeléshez töltse ki az alábbi adatokat!

1. Válassza ki a kívánt mennyiséget!

Típus Darab Bruttó Összes
Atlantic Solius LCD EasyProg fűtőpanel
Atlantic Solius LCD - 1000W91 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius LCD - 1500W104 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius LCD - 2000W116 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius WiFI fűtőpanel
Atlantic Solius WiFi - 1000W97 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius WiFi - 1500W110 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius WiFi - 2000W122 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius (basic) fűtőpanel
Atlantic Solius (basic) - 500W44 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius (basic) - 1000W52 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius (basic) - 1500W64 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius (basic) - 2000W71 990 Ft0 Ft
A készülékhez ajánljuk:
Fix tartóláb - Univerzális4 990 Ft0 Ft
Szállítás bruttó: 0 Ft
Összes nettó: 0 Ft
Összes áfa: 0 Ft
Összes bruttó: 0 Ft

Adja meg a KUPON kódját! (ha van)


2. Válasszon fizetési módot


3. Adja meg az adatait!

Ha cégként rendel, kérjük tüntesse fel az ADÓSZÁMOT!

4. Küldje el megrendelését!

Fizetendő összeg (bruttó): 0 Ft


Megismertem az Adatkezelési tájékoztatót, elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket és a rendeléssel járó fizetési kötelezettséget.


« Elfogadom a feltételeket!


A megrendelés visszaigazolásával Ön és a Eurovill Profi Kft. (Székhely: 1139 Budapest, Fáy utca 12/B. Adószám: 10789788-2-42 CJSZ: 01-09-907121) között távollévők között kötött szerződés jön létre az ÁSzF szerint.


Mi történik a megrendelés után?

A megrendelés feldolgozása után egy visszaigazoló e-mail küldünk, amely tartalmazni fogja a legfontosabb teendőket.

Személyes adatait a rendelés teljesítéséhez szükséges mértékben használjuk fel. Az adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. NAIH-85078/2015.

Kérdése maradt? Írjon, és segítünk!

Hozzájárulok, hogy személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatónak megfelelően, kapcsolatfelvétel céljából kezeljék.

« Hozzájárulok!

Megtalált minden információt?

Kérjük, a lenti skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Érdekli az elektromos fűtés?

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre! Értesítjük AKCIÓinkról, kedvezményes KUPONokat küldünk, szakmai cikkeket írunk. (Bármikor leiratkozhat!)