Információ Elfogadom

Atlantic Solius fűtőpanel - Az "infra-radiátor"

Konvekció? Hősugárzás? Mindkettő egyben! Az Atlantic SOLIUS más, mint a többi fűtőpanel!

Atlantic Solius

Az Atlantic Solius elektromos fűtőpanelt azoknak ajánljuk, akiknek a letisztult forma és elegáns megjelenés mellett az energia-megtakarítás és a környezettudatos gondolkodás is fontos.

Atlantic Solius fűtőpanel bruttó árak

MegnevezésMéretBruttó árSzállítás
Atlantic SOLIUS LCD EasyProg fűtőpanel
Atlantic Solius LCD - 1000W60,1 x 47,7 cm86 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic Solius LCD - 1500W82,3 x 47,7 cm98 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic Solius LCD - 2000W104,5 x 47,7 cm110 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic SOLIUS WiFI fűtőpanel
Atlantic Solius WiFi - 1000W60,1 x 47,7 cm86 990 FtBevezető ár
Atlantic Solius WiFi - 1500W82,3 x 47,7 cm98 990 FtBevezető ár
Atlantic Solius WiFi - 2000W104,5 x 47,7 cm110 990 FtBevezető ár
Atlantic SOLIUS Ecodomo fűtőpanel (kifutó modell)
Atlantic Solius Ecodomo - 1000W51,7 x 45,1 cm0 FtKIFUTOTT
Atlantic Solius Ecodomo - 1500W81,3 x 45,1 cm0 FtKIFUTOTT
Atlantic Solius Ecodomo - 2000W103,5 x 45,1 cm0 FtKIFUTOTT
MŰSZAKI ADATOK MEGRENDELÉS

Legalább egyharmad rész infrasugárzás

Az PIM Professzionális Ipari Méréstechnika Kft. termográfiai vizsgálattal bizonyította, hogy az Atlantic Solius Ecodomo készülék a hőenergia közel 1/3-át hősugárzás és 2/3-át konvekció formájában adja le.

Solius tartomány ábra

Atlantis Solius Ecodomo 1500W fűtőtest hősugárzás leadása hullámhossz-eloszlása

Ebben elsősorban az egyedülálló perforált külső burkolatnak van szerepe, melynek köszönhetően a nagy felületű - előnyösen matt fekete bevonatú - belső fűtőpanel sugárzása közvetlenül hatással van a fűtendő helyiség tárgyaira. Az egyidejű konvekciós és sugárzásos energialeadásnak köszönhetően gyorsan képes kellemes hőérzetet biztosítani.

Az Atlantic Solius fűtőpanelek gyors összehasonlítása

Jelenleg kétféle SOLIUS fűtőpanel kapható az Atlantic kínálatában. Egy régebbi és egy új modell.

Atlantic Solius

Atlantic Solius EcoDomo és Solius LCD EasyProg

Mindkét Solius fűtőpanel belsejében egy speciális feketére eloxált, alumíniumból készült, hősugárzó panel található. Ez a megoldás meglehetősen ritka a fűtéspiacon.

Működés közben nem csak a szobában keringő levegőt melegíti fel (konvekció), hanem széles spektrumú (többek között infra) sugárzást bocsát ki, azaz úgy melegít, mint egy hagyományos fűtőtest, például egy cserépkályha. Ez rendkívül komfortos és kellemes hőérzetet biztosít.

altsolius ecodomo elektromos radiator extra funkciókkal
Az Atlantic Solius Ecodomo elektromos fűtőpanel részei.

Az Ecodomo készüléken a beállítás egy tolókapcsoló és két forgatógomb segítségével történik. Az LCD modell termosztátja érintőgombos. Minden funkciója menükből kapcsolható ki és be.

Atlantic Solius Kezelőfelülete

Atlantic Solius EcoDomo és Solius LCD EasyProg kezelőfelülete

A "régebbi" Ecodomo modellt mozgás- és ablaknyitás-érzékelővel szerelték, pár éve ezek az "ecodomo" funkciók emelték ki a készüléket a hagyományos fűtőpanelek kínálatából.

Az új Solius LCD fűtőpanelbe, a 2018-as termékvonalnak megfelelően, programozható termosztát került, de sajnos a régi "Ecodomo" funkciókat, például a mozgásérzékelőt és az ablaknyitás érzékelőt ez a modell nem kapta meg.

A Solius komfort

Ha Ön nagy belmagasságú lakásban él, az Atlantic Solius fűtőpanel remek választás lehet, hiszen a piacon kapható konvektorokkal szemben nem csak felszálló levegőt, hanem a készülék előtti teret is melegíti.

Energiatakarékos elektromos fűtés

A precíz digitális termosztát pontosabb beállítást tesz lehetővé mint az elektronikus verzió, azaz sokkal gyorsabban és sokkal pontosabban vezérelheti a készülék működését. A gyár mérései szerint, a precíz digitális termosztátnak (>0.1 °C) és a fejlett elektronikus vezérlésnek köszönhetően elektromos energia-megtakarítás érhető el (Az Ecodomo típus esetén) a hagyományos mechanikus termosztáttal szerelt konvektorokhoz képest.

IP24 védettség

Minden Atlantic elektromos fűtőpanel IP24 védettséggel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy Ön nem tud megérinteni olyan alkatrészt, ami áram alatt van és a fűtőpanel fröccsenő víz ellen minden irányból védve van. Az előírásokat betartva, a készülékeket bátran felszerelheti a fürdőszobába is.

Precíz vezérlés

Az elektronikus termosztát, és a precíz vezérlés nagyon pontos beállítást tesz lehetővé, így a készülék csak akkor fog fűteni, ha a szoba hőmérséklete a beállított érték alá csökken, és azonnal ki is fog kapcsolni, amikor a hőmérséklet eléri a beállított értéket.

A Solius fűtőpanel teljesen csendes

A fűtőbetét speciális felrögzítése miatt nincsenek kattogó, pattogó hangok, sem a bekapcsolásnál, sem a felfűtés, vagy éppen a kihűlés alatt.

Pormentes folyamat

A pormentes folyamatnak köszönhetően nincsenek kellemetlen szagok. A hagyományos fűtőszálak izzanak, ezért a rajtuk lévő port megégetik. Az Atlantic Solius elektromos fűtőpanel speciális fűtőbetétet tartalmaz, ami nem izzik, így a port sem égeti meg. Működése valóban tiszta, kényelmes és környezetbarát.

Design

Az Atlantic Solius elektromos fűtőtest hófehér, porfestett acél burkolatával és elnyűhetetlen fűtőpaneljével, modern megjelenésével mindenhol jól mutat.

LCD fűtőpanel programozható termosztáttal

Csak az LCD készülék esetén!

A Solius LCD fűtőpanel ún. EasiProg termosztáttal szerelt, ami egyszerű kezelhetőséggel és pontos kapcsolással vezérli a panelt.

Atlantic Solius EasyProg termosztát

Atlantic Solius EasyProg termosztát

Komfort (pl. 22 C fok) és Eco (pl. 16 C fok) hőmérséklet beállítása után a 24/7 termosztát alkalmas arra, hogy akár minden napra külön kapcsolási időszakot állítson be. A beállított értékek könnyen átmásolhatók akár a hét többi napjára is. A termosztát LCD kijelzőjén figyelemmel kísérheti a készülék által mért hőmérsékletet és a pontos időt is.

Ablaknyitás érzékelő

Csak az Ecodomo készülék esetén!

Ugye Ön se szeretné az utcát fűteni? Az Atlantic Solius Ecodomo vezérlése automatikusan kikapcsol, ha úgy érzékeli, hogy Ön ablakot nyitott. Ha vége a szellőztetésnek, a készülék bekapcsol és a beállított funkciónak megfelelő hőmérsékletre fűt.

solius ecodomo elektromos radiator narancssárga

Mozgásérzékelő

Csak az Ecodomo készülék esetén!

Ugye Ön se szeretné az üres szobát fűteni? Az Atlantic Solius Ecodomo vezérlése automatikusan kikapcsol, ha úgy érzékeli, hogy Ön elhagyta a fűtendő helyiséget. A belső hőmérsékletet ebben az esetben kb. 3 Celsius fokkal leszabályozza. Ha ismét mozgást érzékel, a készülék bekapcsol és a beállított funkciónak megfelelő hőmérsékletre fűt.

A Atlantic Solius fűtőpanel üzembe helyezése

A Solius Ecodomo készülék a prémium széria első lépcsője. Ezen a szinten elvárás a fokozott esztétika, ezért fix bekötésűre tervezték, hogy a kábel a készülék mögött esztétikusan elhelyezhető legyen!

A Solius Ecodomo kb. 65 cm blankolt végű elektromos vezetékkel szállítjuk, villásdugó nélkül! A SOLIUS LCD készülék gyárilag villásdugóval szerelt kb. 130-140 cm kábelell szállítjuk.

A Solius fűtőpaneleket, súlya miatt leginkább falra szerelve javasoljuk üzemeltetni. Bár a készülékekhez megvásárolható az Atlantic univerzális tartóláb, azon maximum csak tárolni érdemes, mozgatni semmiképpen nem javasoljuk. A SOLIUS egy átlagos fűtőpanelnél jóval nehezebb!. A solius LCD készülék villásdugóval szerelt, de a villásdugó a készülékről garanciavesztés nélkül levágható és esztétikusan, lógó kábelek nélkül a fűtőtest mögött fixen beköthető az elektromos hálózatba.

Az Atlantic Solius LCD

Atlantic Solius LCD

Programozható termosztát, villásdugóval szerelt, fali szerelőkerettel, ErP ready

Az Atlantic Solius ECODOMO

Atlantic Solius EcoDomo

Elektronikus termosztát, fali szerelőkeret, mozgás- és ablaknyitás érzékelő, villásdugó nélkül

Az Atlantic Solius Ecodomo nem rendelkezik gyárilag szerelt villásdugóval, de bekötése egyszerű:

Kék: NULLA
Barna: FÁZIS
Fekete: (PILOT) vezérlőjel

- A készülék kettős szigeteléssel rendelkezik földelni TILOS!
- A PILOT-ot csak külső vezérlés esetén kell bekötni, egyéb esetben ki kell hagyni.
- A fekete vezetéket TILOS a földelésre kötni!
- A bekötésnél a helyi villanyszerelési előírásokat be kell tartani.

Atlantic Solius vélemény

A 2018-as EasyProg modell a régi jól-bevált műszaki tartalom mellett, kinézetre alaposan megújult. Maga készülékház sötétszürke lett, és fehér színű, domború előlapot kapott. A ráncfelvarrásnak köszönhetően az egész készülék megjelenése elegáns és modern lett.

Az új panelekkel kapcsolatban egyik szemünk sír, a másik nevet. Nevet, mert a ráncfelvarrásnak köszönhetően ez a remek készülék még sokáig a piacon maradhat. Sír, mert az Ecodomo funkciók nagyon hasznosak voltak, ha cél a fűtési költségek csökkentése volt.

Véleményünk szerint, amíg kapható, jobb választás a régebbi modell, hiszen annak külseje is vállalható, ha nem is a legújabb trendek szerint való. Sajnos az Ecodomo az ErP követelményeket csak külső programozható termosztáttal vezérelt rendszerbe kötve teljesíti - többek között ezért nincs rajta villásdugó sem - ezért hamarosan el fog tűnni a boltok polcairól. (Remélhetőleg a viszonylag nagy készlet az előttünk álló fűtési szezonban még kitart...)

A SOLIUS Ecodomo sokáig a kedvenc készülékünk volt, az ADAX WIFI fűtőpanel előtt ez volt a leginkább ajánlott készülékünk, de az idő sajnos eljárt felette. Meg kellett újulnia. Jobb lett volna, ha az újításba beleférnek az energiatudatosságot támogató funkciók is.

Összességében, az ÚJ SOLIUS LCD modellt azoknak ajánljuk, akik a SOLIUS előnyeit egy modern külsőben, programozható termosztáttal szeretnék élvezni, nem szeretnének vagy nincs lehetőségük bajlódni az Ecodomo elektromos bekötésével. (Az Ecodomo-n nincs villásdugó, fix bekötésre tervezték, az új LCD panel már villásdugóval került forgalomba.)

Akinek a nyers műszaki tartalom fontosabb, nyugodtan megvásárolhatja a régebbi modellt. Semmivel sem jár rosszabbul, hiszen a solius "lelke", a belső fűtőpanel nem változott. A tekerőgombos megoldás egyáltalán nem rossz, a készülék termosztátja extra pontos 0,1 Celsius pontossággal tartja a beállított hőmérsékletet. Találni bőven érvet a régebbi modell vezérlése mellett. Például idősebbek is gyorsabban és könnyebben kezelhetik.

Atlantic Solius Ecodomo elektromos fűtőpanel műszaki tulajdonságai

 • Hősugárzó panel feketére eloxált extrudált alumínium fűtőegységgel
 • Széles spektrumú (infra) sugárzást kibocsátó fűtőpanel
 • Biztonságos, csendes, hosszú élettartamú
 • Beépített hővédő kapcsoló a túlmelegedés ellen
 • Színe: Fehér (RAL 9016)
 • Teljesítmény: 1000 / 1500W / 2000W
 • Precíz digitális termosztát (< 0.1 °C)
 • Esztétikus, nagy felületű szellőzőrács a fűtőpanel előlapján
 • 6 féle vezérlés: Komfort, Komfort -1 °C, Komfort -2 °C, ECO, Fagyvédelem, Ki)
 • Könnyen falra szerelhető
 • Gyermekzár
 • Jelenlét érzékelő (mozgásérzékelő)
 • Ablaknyitás érzékelő
 • Borulásérzékelő
 • A készülék csak heti programozású központi termosztátra kötve teljesíti az ErP követelményeket.

Atlantic Solius LCD fűtőpanel műszaki adatai

 • Hősugárzó panel feketére eloxált extrudált alumínium fűtőegységgel
 • Széles spektrumú (infra) sugárzást kibocsátó fűtőpanel
 • Megnövelt hőleadású, bordázott fűtőfelület
 • Beépített hővédő kapcsoló a túlmelegedés ellen
 • Színe: Fehér (RAL 9016)
 • Teljesítmény: 1000 / 1500W / 2000W
 • Precíz digitális termosztát (< 0.1 °C)
 • Könnyen falra szerelhető
 • Gyermekzár
 • Borulásérzékelő
 • Programozható termosztát
 • Kb. 130 cm hálózati kábel villásdugóval
 • Színe: (RAL 7021), fehér előlappal (RAL 9016)
 • Sajnos a magyar nyelv még nem támogatott.
 • A készülék teljesíti az ErP követelményeket.

Az Atlantic Solius Ecodomo fűtőpanel méretei

TípusTeljesítményÁramMéretekSúly
Atlantic SOLIUS Ecodomo fűtőpanel
Atlantic Solius Ecodomo1000W4,34 A51,7 x 45,1 cm6,2 kg
Atlantic Solius Ecodomo1500W6,52 A81,3 x 45,1 cm7,9 kg
Atlantic Solius Ecodomo2000W8,69 A103,5 x 45,1 cm9,8 kg
Atlantic SOLIUS LCD (2018) fűtőpanel
Atlantic Solius LCD1000W4,34 A60,1 x 47,7 cm5,8 kg
Atlantic Solius LCD1500W6,52 A82,3 x 47,7 cm7,8 kg
Atlantic Solius LCD2000W8,69 A104,5 x 47,7 cm9,7 kg

A fűtőpanel vastagsága 11,4 cm, a faltól mért mélysége kb. 13-14 cm.

30 cm téglafal és 5 cm szigetelés esetén*

Helyiség Belmagasság Ajánlott teljesítmény
4-5 m2 max. 2,7 m 500 W
8-10 m2 max. 2,7 m 1000 W
14-15 m2 max. 2,7 m 1500 W
18-20 m2 max. 2,7 m 2000 W

*Az adatok tájékoztató jellegűek! Konzultáljon épületgépésszel!

Rendelje meg most ingyenes szállítással!

Atlantic SOLIUS megrendelőlap

A SOLIUS fűtőpanel 1000-2000 Wattos kivitelben vásárolható meg, 2+3 év forgalmazói garanciával, közvetlenül a gyártó magyarországi forgalmazójától. A SOLIUS LCD készülék raktáron van, ha munkanapokon 11:30-ig rendel, akkor még aznap átadjuk a futárszolgálatnak! A SOLIUS WiFi előrendelhető, hamarosan érkezik.

A dobozban található a panel és a fali tartókeret. A rögzítéshez szükséges csavarokat - a fal típusának megfelelően - Önnek kell beszereznie.

Megrendeléshez töltse ki az alábbi adatokat!

A bruttó árak. A szállítási költséget már egy készülék esetén is átvállaljuk! A vételár a futárnál készpénzzel fizethető, nincsenek rejtett költségek.

Ha most rendel, a szállítás napja várhatóan: 2020-03-31 kedd. Ha a futárszolgálat túlterhelt, +1 munkanap csúszás előfordulhat.

Sajnos munkaszüneti és ünnepnapokon nincs szállítás!

1. Válassza ki a kívánt mennyiséget!

Típus Darab Bruttó Összes
Atlantic Solius LCD EasyProg fűtőpanel
Atlantic Solius LCD - 1000W86 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius LCD - 1500W98 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius LCD - 2000W110 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius WiFI fűtőpanel
Atlantic Solius WiFi - 1000W86 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius WiFi - 1500W98 990 Ft0 Ft
Atlantic Solius WiFi - 2000W110 990 Ft0 Ft
A készülékhez ajánljuk:
Fix tartóláb - Univerzális3 990 Ft0 Ft
Szállítás bruttó: 0 Ft
Összes nettó: 0 Ft
Összes áfa: 0 Ft
Összes bruttó: 0 Ft

Adja meg a KUPON kódját! (ha van)


2. Válasszon fizetési módot


3. Adja meg az adatait!

Ha cégként rendel, kérjük tüntesse fel az ADÓSZÁMOT!

4. Küldje el megrendelését!

Fizetendő összeg (bruttó): 0 Ft


Megismertem az Adatkezelési tájékoztatót, elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket és a rendeléssel járó fizetési kötelezettséget.


« Elfogadom a feltételeket!


A megrendelés visszaigazolásával Ön és a Eurovill Profi Kft. (Székhely: 1139 Budapest, Fáy utca 12/B. Adószám: 10789788-2-42 CJSZ: 01-09-907121) között távollévők között kötött szerződés jön létre az ÁSzF szerint.

A kiszállítás futárszolgálattal történik munkaidőben. Kérjük, olyan szállítási címet adjon meg, ahol munkaidőben a futártól át tudja venni a csomagot!

Ha Ön fogyasztó, megilleti a 14 napos elállás, amiről részletesen az Általános Szerződési Feltételekben olvashat.


Mi történik a megrendelés után?

A megrendelés feldolgozása után egy visszaigazoló e-mail küldünk, amely tartalmazni fogja a legfontosabb teendőket.

Személyes adatait a rendelés teljesítéséhez szükséges mértékben használjuk fel. Az adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. NAIH-85078/2015.

Kérdése maradt? Írjon, és segítünk!

Üzenetére pár órán belül válaszolunk! (H-P 10:00-16:00)

Hozzájárulok, hogy személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatónak megfelelően, kapcsolatfelvétel céljából kezeljék.

« Hozzájárulok!

Megtalált minden információt?

Kérjük, a lenti skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Érdekli az elektromos fűtés?

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre! Értesítjük AKCIÓinkról, kedvezményes KUPONokat küldünk, szakmai cikkeket írunk. (Bármikor leiratkozhat!)