Információ Elfogadom

Atlantic F19, F119, F129 DESIGN HD fűtőpanel

Korszerű fűtőbetét, különféle termosztátok és kiváló ár/érték arány jellemzi az új Atlantic Design elektromos fűtőpaneleket.

Atlantic F129D

A félelmetes mennyiségű műszaki információban könnyen eltéved az is, aki idejét és energiáját nem kímélve, hetekig böngészi az internetet különféle elektromos fűtésmegoldások után kutatva. Tartson velünk, nézzük meg együtt mit tehetnek Önért az Atlantic új F sorozatú DESIGN fűtőpaneljei!

A három, eltérő számozású típus a termosztátban és tartóláb/szerelőkeret kialakításában tér el, minden más paraméterben azonosak!

Ezen az oldalon megtudhatja, hogy miben hasonlítanak, miben különböznek és milyen fűtési helyzetre melyiket érdemes megvásárolni. Kezdjük az árakkal:

Atlantic Design árak, ingyenes kiszállítással

MegnevezésMéretÁrSzállítás
Atlantic F19 MECHANIKUS termosztát, fix tartóláb, villásdugó, fali szerelőkeret nélkül
Atlantic F19 Design - 500W39,1 x 46,1 cm28 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F19 Design - 1000W46,5 x 46,1 cm30 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F19 Design - 1500W61,3 x 46,1 cm33 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F19 Design - 2000W76,1 x 46,1 cm37 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F19 Design - 2500W90,9 x 46,1 cm40 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F119 ELEKTRONIKUS termosztát, fix tartóláb, villásdugó, fali szerelőkeret nélkül
Atlantic F119 Design - 500W39,1 x 46,1 cm36 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F119 Design - 1000W46,5 x 46,1 cm38 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F119 Design - 1500W61,3 x 46,1 cm44 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F119 Design - 2000W76,1 x 46,1 cm47 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F119 Design - 2500W90,9 x 46,1 cm50 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F129 LCD, PROGRAMOZHATÓ termosztát, fali szerelőkeret, villásdugó, tartóláb nélkül
Atlantic F129 Design - 500W39,1 x 46,1 cm42 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F129 Design - 1000W46,5 x 46,1 cm47 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F129 Design - 1500W61,3 x 46,1 cm51 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F129 Design - 2000W76,1 x 46,1 cm56 990 FtIngyenes szállítás
Atlantic F129 Design - 2500W90,9 x 46,1 cm60 990 FtIngyenes szállítás
MŰSZAKI ADATOK MEGRENDELÉS

Atlantic termékekre vonatkozó, 2000 Ft értékű KUPON ennél a készüléknél is beváltható!

Nagyon rövid cégbemutató

Atlantic márkát 1968-ban Mr. Radat és Mr. Lamoure alapította, a Franciaország nyugati részén található, Roche-sur-Yon-ban.

Magyarországon az Eurovill-Profi Kft. 2001.-óta forgalmazza a különféle Atlantic fűtőtesteket. Fotos megjegyeznünk, hogy itt a futeskell.hu oldalon az Eurovill-Profi Kft. ajánlatait találja, azaz, ha itt adja le a megrendelését, közvetlenül a lehető leghivatalosabb helyről, eredeti készüléket kap hivatalos garanciális- és szerviz-feltételekkel.

A legfontosabb kérdés! Egyszerű vagy Bonyolult a fűtési problémája?

Ha egy hétvégi ház egyik szobáját szeretné kifűteni a hűvös nyári estéken vagy a családi házában az egyik hátsó szoba hűvösebb a többinél akkor az Ön problémája egyszerű. Bármelyik Atlantic konvektor vagy fűtőpanel megoldást lehet. Hiszen Önnek csupán egy kiegészítő fűtőtestre van szüksége.

Tehát, ha egy olajradiátornál gazdaságosabb, egy műanyag, ventilátoros hősugárzónál tartósabb és biztonságosabb megoldást keres, tökéletesen elégedett lesz egy lábra szerelt Atlantic F19 Design fűtőtesttel. (Hamarosan olvashat róla részletesebben.)

Ha Ön egy teljes lakás vagy családi ház fűtését elektromos fűtőtestekkel szeretné megoldani, nincs könnyű helyzetben. Főfűtésként nem mindegyik panel jó választás. Ráadásul a helyiségek eltérő funkciója miatt, pár dologra különösen oda kell figyelni!

Főfűtésként csak bizonyos paneleket ajánlunk. Pl. a programozható termosztáttal szerelt F129 Design-t vagy a kiváló hőérzetet adó Solius sorozat valamelyik darabját célszerű választani.

Kedjük a bemutatót az F sorozatú Design radiátorok legolcsóbb tagjával:

Atlantic F19 Design

Atlantic fűtőpanel MECHANIKUS termosztáttal

A sorozat 'legkisebb' tagja az F19. A régebbi F17-es készülék mechanikus termosztátjával szerelt vezérlése egyszerű kezelést tesz lehetővé. Csak egy kapcsolót és egy tárcsát talál a készüléken. A tárcsával lehet 'érzésre' beállítani a készülék termosztátját. Se Celsius skála, se fokozat nincs a tárcsán.

Az Atlantic F19 design fűtőpanel mechanikus termosztáttal, fix tartólábbal és villásdugóval szerelve kerül forgalomba. Fali szerelőkeretet a csomag nem tartalmaz.

Atlantic F19 HD fűtőpanel

Atlantic F19 HD fűtőpanel

A készülék a sorozat belépő tagja. Ennek megfelelően az ára is kedvezőbb a "nagyobb" társainál. Elsősorban olyan helyekre ajánljuk, ahol nem probléma a mechanikus termosztát enyhe pontatlansága (kb 0,8-1,2 Celsius). Például időszakos üzemeltetésre, nyaralóba, gyerekszobába Hordozhatósága miatt sokoldalúan felhasználható kiegészítő fűtésnek. Például nappal a nappalit, este a fürdőt, éjjel a hálót fűtheti olyan esetekben amikor a "fő" fűtés még nem üzemel (tavasz, ősz stb.)

Tapasztalataink szerint, hosszútávon nem okoz túl nagy hátrányt a skála nélküli termosztát, mert pár hét üzemeltetés után kitapasztalható, hogy milyen állásban milyen hőmérsékletre fűti az adott helyiséget a fűtőpanel.

Időszakos vagy alkalmi használatra kiváló, de jól szigetelt helyiségekben akár fő fűtésként is használható!

Külön vásárolható univerzális fali keret ezzel a készülékkel is kompatibilis

Az Atlantic F19 készülék előnyei és hátrányai

Ez a készülék Önnek való, ha ...

 • modern megjelenésű, korszerű készüléket keres!
 • lábon álló, hordozható készüléket szeretne vásárolni!
 • nem zavarja ha a termosztát időnként halkan kattan!
 • több helyiségben is használni szeretné a készüléket!

Ez a készülék NEM Önnek való, ha ...

Milyen fűtési feladatokra alkalmas az F19 készülék?

Időszakos üzemeltetésre, nyaralóba, gyerekszobába Hordozhatósága miatt sokoldalúan felhasználható kiegészítő fűtésként. Például nappal a nappalit, este a fürdőt, éjjel a hálót fűtheti olyan esetekben amikor a "fő" fűtés még nem üzemel (tavasz, ősz stb.) Fafűtés mellé, éjszaka melegen tartani a helyiséget, ha leég a tűz.

Az Atlantic F19 Design fűtőtest tulajdonságai

Atlantic F19D fűtőpanel

Mechanikus termosztát, villásdugóval szerelt, fali szerelőkeret nélkül, fix tartólábbal

Atlantic F119 Design

Atlantic fűtőpanel ELEKTRONIKUS termosztáttal

A fűtőpanelek sorában a következő lépcsőfok az F119. Ebben a fűtőtestben már elektronikus termosztát található. Az elektronikus termosztát lényege az, hogy a hőmérséklet mérése és a készülék kapcsolása nem mechanikus elven működik, hanem teljesen elektronikusan. Nincs kattanás csak egy apró LED jelzi, hogy a készülék fűt.

Atlantic F119D

Ha a lakás bármely részén használható, univerzális, hordozható fűtőpanelt keres, az Atlantic F119 Design sorozatban nem fog csalódni!

Elektronikus termosztát, korszerű fűtőbetét. Az Atlantic F119 D az egyik legjobb ár/érték arányú készülék a kínálatunkban! Akár a fürdőben is használható!

Milyen termosztáttal rendelkezik az Atlantic F119D?

Az Atlantic F119D a régebbi típus, az F117D termosztátját örökölte. Ez egy jól bevált elektronikus termosztát, ami pontosan mér, stabilan tartja a beállított hőmérsékletet és kapcsoláskor teljesen csendes (nincs kattanó hang).

Atlantic F119D kezelőszervei

Atlantic F119D kezelőszervei

Az elektronikus termosztáttal szerelt fűtőpanelek előnye még a pontos kapcsolás. Ez azt jelenti, hogy a beállított hőmérsékletet a készülék pontosabban tartja a mechanikus termosztáttal szerelt fűtőpanelekhez vagy pl. F19-hez képest.

A készülék "nagyobb testvére", az Atlantic F129 D már LCD kijelzővel és programozható, 24/7 digitális termosztáttal rendelkezik és falra szerelve is üzemeltethető.

Az F119 nem programozható, de rendelkezik külön fagymentesítő funkcióval és beállítható rajta egy ún. Eco hőmérséklet, ami a beállított komfort-hőmérsékletnél 3-4 fokkal alacsonyabbra szabályozza a termosztát beállításait, így segítve Önt a megtakarításban abban az időszakban amikor nem tartózkodik az adott helyiségben, mégsem szeretné a készüléket teljesen lekapcsolni.

A készülék időszakos vagy alkalmi használatra kiváló, de jól szigetelt helyiségekben akár fő fűtésként is használható!

Külön vásárolható univerzális fali keret ezzel a készülékkel is kompatibilis

Atlantic F119 HD fűtőpanel

Atlantic F119 HD fűtőpanel

Az Atlantic F119 készülék előnyei és hátrányai

Ez a készülék Önnek való, ha ...

 • pontosabb vezérlésű, elektronikus termosztáttal szerelt fűtőtestet keres!
 • csendes, hangtalan készüléket vásárolna, ami a hálóban is felszerelhető!
 • lábon álló, hordozható készüléket szeretne vásárolni!
 • több helyiségben is használni szeretné a készüléket!

Ez a készülék NEM Önnek való, ha ...

Milyen fűtési feladatokra alkalmas az F119 készülék?

Az F19 és F119 között csupán a vezérlés a különbség, a felhasználást területei azonosak, a dolgát ugyanúgy teszi, csak pontosabb, és ezáltal kissé takarékosabb is a fűtőtest.

Időszakos üzemeltetésre, nyaralóba, gyerekszobába Hordozhatósága miatt sokoldalúan felhasználható kiegészítő fűtésnek. Például nappal a nappalit, este a fürdőt, éjjel a hálót fűtheti olyan esetekben amikor a "fő" fűtés még nem üzemel (tavasz, ősz stb.) Fafűtés mellé, éjszaka melegen tartani a helyiséget, ha leég a tűz.

Az Atlantic F119 Design fűtőtest tulajdonságai

Atlantic F119D fűtőpanel

Elektronikus termosztát, villásdugóval szerelt, fali szerelőkeret nélkül, fix tartólábbal

A termék kizárólag jól szigetelt helyiségek fűtésére vagy alkalmankénti használatra alkalmas! Ha falra szerelhető ErP kompatibilis fűtőtestet keres, válassza az Atlantic F129D fűtőpanel sorozatot!

Atlantic F129 Design

Atlantic fűtőpanel PROGRAMOZHATÓ termosztáttal

Az F sorozatú Design panelek 'csúcsa' az F129-es készülék. Vezérlését tekintve tér el az előző két paneltől. Korszerű, Easy Prog termosztátja egyszerű beállítást és a használat feletti rugalmasabb kontrollt kínálja.

Atlantic design HD lakásfűtés

Atlantic F129 HD fűtőpanel

Ezt a fűtőpanelt miért lehet falra szerelni?

Ahhoz, hogy átfogó képet kapjunk a ‘Design’ fűtőpanel család tagjairól, pár szót ejtenünk kell az európai szabályozásról, amely az alacsonyabb energiafogyasztás és károsanyag-kibocsátás korlátozás érdekében fogadtak el.

Az ErP rendelet értelmében a forgalomba hozott elektromos fűtőtesteknek 2018 után meg kell felelni egy szigorú pontrendszernek. A rendszert úgy alakították ki, hogy más szabályok vonatkoznak a falra szerelhető és más a mobil készülékekre. Mobil fűtés esetén a rendszer megengedőbb. Így sok 2018 előtti készülék forgalomban maradhat (akár mechanikus termosztáttal is), ha tartólábbal szerelve gyártják mobil használatra.

Az Atlantic F129D programozható termosztátja akár falra szerelve, akár lábon, mobil kivitelben is teljesíti az ErP követelményeket. Ezért a készülékhez gyárilag fali tartókeretet adtak, de szükség esetén, opcionális görgős lábat lehet hozzá vásárolni.

Az Atlantic F129 készülék előnyei és hátrányai

Ez a készülék Önnek való, ha ...

 • modern, programozható termosztáttal szerelt fűtőtestet keres!
 • falra szerelhető, ErP ready fűtőtestet vásárolna!
 • Lakása fő fűtését elektromos radiátorokkal oldaná meg!

Ez a készülék NEM Önnek való, ha ...

Milyen fűtési feladatokra alkalmas az F129 készülék?

Mivel az Atlantic F129 D programozható termosztátjával teljesíti azokat az ErP követelményeket, amelyek ahhoz kellenek, hogy falra szerelve, főfűtésként működjenek, a készülék alkalmas lehet fűtési rendszer kialakítására is.

Ez a sorozat legfejlettebb vezérléssel rendelkező fűtőpanelje, ezért szinte bármilyen fűtési feladatra alkalmas lehet amelyet egy korszerű készüléktől 2018-ban elvárhatunk.

Az Atlantic Design fűtőtest tulajdonságai

Atlantic F129D fűtőpanel

Programozható termosztát, villásdugóval szerelt, fali szerelőkerettel, ErP ready

Videó

Az alábbi videón megtekintheti az Atlantic F sorozatának összefoglalóját:

A videóban az F sorozat mellett az Atlantic Altis Ecoboost és a Solius is helyet kapott. A Solius fűtőpanelről ITT, az ALTIS EcoBoostról ITT olvashat bővebben.

Önök kérdezték

Az Atlantic fűtőpanelek gazdaságosak?

Az Atlantic Design fűtőpanelben pontos termosztát, homogén hőeloszlást biztosító HD készülékház, megnövelt méretű fűtőrács segíti a hatékony és gazdaságos fűtést.

Atlantic DESIGN fűtőpanel

Atlantic DESIGN fűtőpanel

Mit jelent a HD a készülék nevében?

A HD jelölés az Atlantic elektromos radiátoroknál a Homogenous heat Diffusion azaz a homogén hőelosztásra utal. Amíg a hagyományos konvektoroknál a készülék a fűtőbetét környékén forró és a széleken hideg, addig a HD technológiával készített készülékház jobbal eloszlatja a hőt, és kiegyenlítettebbé teszi a hőleadást.

Továbbfejlesztett hőleadó képesség

Az Atlantic DESIGN új dizájnt kapott az elődjéhez képest. Ez leginkább a megnövelt méretű fűtőrácsban mutatkozik meg, ami a készülék felső harmadát teljesen lefedi. A régebbi modellhez képest aktívabb hőleadással jár, azaz gyorsan, és hatékonyan melegíti fel a helyiséget. Továbbá egy régebbi elektromos konvektorhoz képest közelebb került a biztonsági sztenderdekhez azáltal, hogy kiegyenlíti azokat a pontokat, ahol a készülékház túlmelegedhetne.

Fűtőbetét az Atlantic Design készülékben

Az F129D az F sorozat jól bevált, alumíniumötvözetből készült, megnövelt felületű, kerámiamagos fűtőbetétjét kapta. A fűtéspiacon szinte minden valamirevaló konvektort és fűtőpanelt ehhez hasonló betéttel szerelnek. A technológia azonos, csak a betétek alakja tér el. Például az X-type fűtőbetét X alakú, az Atlantic radiátorokban U alakú a fűtőborda.

Atlantic F129 Design

Atlantic F129 Design szerkezeti képe

Programozható termosztát (CSAK AZ F129 D-ben

Az EasyProg termosztát könnyű programozhatósággal segíti Önt abban, hogy az életritmusának megfelelően, akár minden napra külön beállításokat adjon meg. A napok között könnyedén másolható a beállított érték, így az elektromos fűtőtest programozása akár pár perc alatt elvégezhető! Sajnos a Magyar nyelv nem támogatott, reméljük, hogy ez változik idővel.

Atlantic F129 Design termosztát

Atlantic F129 Design termosztát

Műszaki információk

Az Atlantic Design a fürdőszobában is használható

A kettős szigetelésnek és az IP24-es védelemnek köszönhetően, a biztonsági előírások betartásával akár a fürdőszobában is felszerelheti. Az elektromos konvektor védett a fröccsenő víz ellen és kettős szigetelésének köszönhetően nem tud áram alatt lévő alkatrészt megérinteni.

Tudta-e?

Az IP24 védelem két számjegye az alábbiakat jelöli: Az első számjegy a szilárd tárgyak szerkezetbe jutása elleni mechanikai védettségét jelöli. 2: Közepes méretű szilárd tárgyak ellen védett (>12 mm) A második számjegy a víz elleni védettségre utal. 4: Fröccsenő víz ellen védett minden irányból.

Atlantic F129 Design lakásfűtés

Atlantic F129 Design lakásfűtés

Atlantic fűtőpanel bekötése az elektromos hálózatba

Az Atlantic DESIGN hordozható, lábra szerelt, és a fali szerelőkerettel forgalomba hozott modellek esetén is szabványos villásdugóval szerelt, azaz, csak csatlakoztatni kell az elektromos hálózatba, bekötést nem igényel. Természetesen a villásdugó a készülékről levágható és fixen beköthető az elektromos hálózatba. Ez garanciavesztéssel nem jár, de ezt a folyamatot célszerű szakemberre bízni. A készülékek kettős szigetelésűek, földelni szigorúan tilos!

Atlantic F19D sorozat

Atlantic FX9 fűtőpanel család

Az Atlantic F19 D fehér színben érhető el

A készülék fehér színét jól tartja és évekig dísze lehet lakásának. Ha szeretné színkód alapján beazonosítani a fűtőtest színét, keresse az alábbi kódot: white (RAL 9016).

További védelem az Atlantic design fűtőpanelben

Az IP24 védettség és a kettős szigetelés mellett a készülék beépített túlmelegedés védelemmel és borulásérzékelővel rendelkezik. Ha véletlenül felborulna, ami főleg a hordozható kivitel esetén fordulhat elő, a készülék lekapcsol. A túlmelegedés abban az esetben állhat elő, ha a készülék fűtőrácsát valami eltakarja. (Az elektromos fűtőtesteket tilos letakarni, de ha a macska leszakítja a függönyt jól jöhet az extra védelem. )

Atlantic F129 Design fűtőpanel

Atlantic Design fűtőpanel

Hordozható fűtőtest vagy falra szerelt fűtőpanel

Akár a falra szereli, akár tartólábon használja, a készülék ideális a legtöbb lakossági fűtési feladat megvalósításra. A falra szerelhető verzió mellé vásárolhat opcionális görgős lábat.

Atlantic Design kiegészítő információk

A készülék kb.130-140 cm elektromos kábellel érkezik, villásdugóval gyárilag szerelve van. A készülék színe: fehér (RAL 9016) sajnos más színben nem rendelhető. A falra szerelhető F129 verzió dobozában H alakú szerelőkeret található, a faltípusnak megfelelő csavar nem tartozék. (4 db szükséges a felszereléshez)

Az F19 és F119 készülék esetén a fix tartóláb a doboz oldalában található a hungarocellbe ágyazva. Elsőre nekünk sem volt egyértelmű ez az elhelyezés!

Műszaki adatok

Atlantic Design műszaki adatai

 • Teljesítmény: 500W, 1000W, 1500W, 2000W
 • Megnövelt hőleadású, bordázott fűtőfelület
 • Biztonságos, csendes, hosszú élettartamú
 • Nagyméretű szellőzőrács
 • Beépített hővédő kapcsoló a túlmelegedés ellen
 • Fehér színben
 • Kb. 130 cm hálózati kábel villásdugóval
 • Atlantic F19 Design

 • F19 mechanikus termosztáttal
 • Fix tartóláb a csomagban
 • Fali szerelőkeretet nem tartalmaz
 • Atlantic F119 Design

 • F119 elektronikus termosztáttal
 • Fix tartóláb a csomagban
 • Fali szerelőkeretet nem tartalmaz
 • 5 funkciós kapcsoló: Komfort, Csökkentet, Fagyvédelem, Ki, Időzítő
 • Atlantic F129 Design

 • F129 programozható termosztáttal
 • Fali szerelőkeretet a csomagban
 • Fix tartólábat nem tartalmaz

Az Atlantic F129 Design fűtőpanel méretei

TípusTeljesítményÁramMéretekSúly
Atlantic DESIGN F19, F119, F129500W2,17 A39,1 x 46,1 cm3,1 kg
Atlantic DESIGN F19, F119, F1291000W4,34 A46,5 x 46,1 cm3,7 kg
Atlantic DESIGN F19, F119, F1291500W6,52 A61,3 x 46,1 cm4,6 kg
Atlantic DESIGN F19, F119, F1292000W8,69 A76,1 x 46,1 cm5,5 kg
Atlantic DESIGN F19, F119, F1292500W10,87 A90,9 x 46,1 cm6,3 kg

A fűtőpanel vastagsága 11,4 cm, a faltól mért mélysége kb. 13-14 cm.

30 cm téglafal és 5 cm szigetelés esetén*

HelyiségBelmagasságAjánlott teljesítmény
4-5 m2max. 2,7 m500 W
8-10 m2max. 2,7 m1000 W
14-15 m2max. 2,7 m1500 W
18-20 m2max. 2,7 m2000 W
20-25 m2max. 2,7 m2500 W

*Az adatok tájékoztató jellegűek! Konzultáljon épületgépésszel!

Rendeljen egy DESIGN fűtőtestet!

 • Közvetlenül a magyarországi forgalmazótól!
 • 2+3 év forgalmazói garanciával (regisztráció szükséges!)
 • Gyors szállítással, akár a következő munkanapra!
 • Ingyenes szállítással Magyarország területén!
MEGRENDELÉS


Atlantic Design Teszt

Érdekli a véleményünk? Kipróbáltuk az Atlantic Design fűtőpanelt.

Sokat változott az utóbbi időben a francia márka arculata. Emlékszem 5-6 éve az F sorozat rózsaszínű papírdobozára, ami inkább a praktikum, mint az esztétikum felől közelítette meg a konvektor csomagolását. Az F129 Design egészen kellemes dobozban érkezett. A gyár a konvektort az előző F117D szériához hasonló, a készülék oldalainál hungarocellel bélelt, a szállítást is jól tűrő, színes kartonba csomagolta.

A készüléket kibontva a legfeltűnőbb a megújult szellőzőrács. A lyukak nagyobbak, és az egész készülék közel egyharmadát elfoglalják.

A megújult Atlantic szellőzőrács

A megújult Atlantic szellőzőrács

Az Atlantic F117-es sorozata teljesen sík volt, az új F129 megkapta az ALTIS széria domború készülékházát, ami szerintünk jó döntés volt. Ezzel a megoldással karcsúbb, modernebb megjelenést kaptak a belépő szintű készülékek is. (Sajnos az 500 Wattos fűtőtest meglehetősen rövid, de az 1500 és 2000 wattos modellek kimondottan szépek és a megjelenésük is arányos.)

Atlantic F129 D 500 watt

Atlantic F129 D 500 watt

Az Atlantic fűtőpanel kezelőszervei (F129 D)

A fűtőpanel legérdekesebb része az új programozható Easy Prog termosztát. Az LCD kijelzős, háttérvilágítással rendelkező termosztát teljesen digitális, mozgó alkatrészt, mechanikus kapcsolót vagy nyomógombot már egyáltalán nem tartalmaz. Nem találtunk erre vonatkozó leírást, de érzésre ez egy egyszerű kapacitív kezelőfelület, azaz a megjelölt helyeken érintésre érzékeny.

Atlantic

Atlantic F129 Felülnézet

A készülék hátulján kapott helyet a fűtőpanel főkapcsolója. Itt lehet áramtalanítani a készüléket. Itt jegyezzük meg, hogy erre tényleg csak teljes áramtalanítás esetén van szükség, például a fixen bekötött fűtőpanelek áramtalanítása esetén - ahol nem lehet a villásdugót egyszerűen kihúzni a falból - hiszen egyéb esetben az új termosztátot a kezelőfelületről is ki lehet kapcsolni (TURN OFF) de erről még olvashat később.

Mint minden Atlantic elektromos fűtőtest esetén az F129 Design esetén is a hálózati kábel a készülék jobb oldalán a termosztátból került kivezetésre. Hossza kb 130 cm. Ez elég ahhoz, hogy a készülék közelében kialakított konnektorba csatlakoztassuk, de szükség esetén a villásdugó a készülékről garanciavesztés nélkül levágható, toldható sőt akár fixen be is köthető.

Atlantic F129 Főkapcsolója

Atlantic F129 Főkapcsolója

A programozható termosztát érzékelője a készülék alján található (1-2 cm nagyságú fekete érzékelő, jól látható az alulnézeti képen.)

A termosztát érzékelője

A termosztát érzékelője

Az Atlantic Design mobil kivitelben

A készülékre opcionálisan felszerelhető az Atlantic univerzális (görgős) lába, amellyel a készülék mobillá tehető. Ez azt jelenti, hogy a készüléket nem kell feltétlenül a falra szerelni, görgős lábak segítségével a lakás bármely pontján használhatók!

Atlantic

Atlantic mobil kivitelben

Sajnos az 500 Wattos apró egység nem mutat túl jól a lábakon, de amint korábban is említettük, egy 1500 vagy egy 2000 Wattos fűtőpanel, ami átlagosan egy szoba fűtéséről gondoskodni képes már sokkal szebb arányokkal rendelkezik.

Az Atlantic Fűtőpanel be- és kikapcsolása

A készüléket felszerelés után (vagy a görgős lábak rögzítése után) az elektromos hálózatra kell csatlakoztatni. Ezt követően az előbb bemutatott "főkapcsoló" segítségével üzembe kell helyezni. (A Francia logika fordítva működik, a készülék felfelé (0) állásban van kikapcsolva és lefelé (1) állásban van bekapcsolt állapotban.)

Ezt a kapcsolót csak akkor érdemes használni, ha a fűtést huzamosabb időre kikapcsoljuk, például fűtési időszak végén, mert egy pár percnél hosszabb áramtalanítás után a készülék óráját ismételten be kell állítani.

Bekapcsolás után jól látható, hogy a fűtőpanel picit több mint 500 W-os teljesítménnyel bekapcsolt. A kijelző "életre kelt" és elkezdhetjük a termosztát beállítását!

Atlantic

Atlantic

A fűtőpanel bekapcsolása után az első teendőnk a menü nyelvének a kiválasztása és a termosztát órájának a beállítása. Ezt most külön nem mutatjuk be, a készülékhez mellékelt útmutató elég részletesen leírja. A nyilak segítségével könnyen be lehet állítani a megfelelő időpontot.

Sajnos a tesztre kapott fűtőpanel termosztátja nem tudott magyarul. A készülék gyári felhasználói útmutatója magyar nyelven mutatja be a fűtőpanelt, ezért reméljük, hogy ez a későbbiekben megoldódik. Az angol vagy német nyelv sem okoz problémát, mivel a panel kezelése meglehetősen egyértelmű, így minimális idegen nyelv ismerettel a készülék programozható.

A konvektor programozásához a napok neveinek rövidítését kell ismerni és 1-2 szakkifejezést pl (TURN OFF = Kikapcsolás, PROGRAMMING = Programozás stb...)

Alap esetben MANUAL azaz manuális üzemmódban a nyilak segítségével 7 és 30 Celsius fok között lehet beállítani a fűtőpanel álltal elérni kívánt komforthőmérsékletet.

Ez a gyakorlatban annyival bonyolódik, hogy a 7 fokos (nyilván csak fagymentesítésre alkalmas hőmérséklet) után a kijelző 10 fokra ugrik, majd ezt lehet - a "felfele" nyíl segítségével - fél fokonként 10.5, 11, 11.5 stb. 30 fokig emelni, illetve - a "lefele" nyíl segítségével - csökkenteni.

Atlantic F129D LCD kijelzője

Atlantic F129D LCD kijelzője

A fűtőpanel kikapcsolása a menüből is lehetséges, illetve a középső "O" gomb hosszú megnyomásával történhet. Ilyenkor a készülék vezérlése áram alatt marad, a belső óra működik és a beállított értékek és programok megőrzésre kerülnek. A készülék bekapcsolásához szintén a középső "O" gombot kell hosszan megnyomni.

Atlantic fűtőpanel kikapcsolása

Atlantic fűtőpanel kikapcsolása

Ahhoz, hogy a gyermekek ne tudják megváltoztatni a beállításokat a fűtőpanel zárolásához a menüből a "CLOSE" azaz zárolás menüpontot kell választani.

Az Atlantic F129 fűtőpanel programozása

A fűtőpanel programozásához a középső "O" gombbal be kell lépni a készülék menüjébe és be kell állítani egy kívánt ECO hőmérsékletet és rögzíteni kell az időpontokat, amikor a fűtési programot aktiválni szeretnénk.

Atlantic

Atlantic

Atlantic F129 programozása

Atlantic F129 programozása

A hét minden napjára 3 különféle komfort időszakot állíthatunk be és az egyes napokra beállított időpontokat más napokra át is másolhatjuk. A kezelési útmutató ezt is elég részletesen leírja.

A programozás után a menüben üzemmódot kell váltanunk, azaz a MANUAL módot át kell váltani PROG, azaz programozott módra a beállított fűtési program végrehajtásához.

Atlantic

Atlantic

A program voltaképpen a beállított COMFORT és az ECO hőmérsékletet váltja a beállított időszakoknak megfelelően. Azaz a készülék programja nem kapcsolja ki a készüléket csak a COMFORT időszakon kívül leszabályozza ECO tartományba a hőmérsékletet.

Az Atlantic F129 DESIGN rejtett beállításai

Igazi csemege az új termosztát rejtett menüje, amelyet aktiválva olyan paramétereket finomhangolhatunk, amelyekre idáig csak a prémium kategóriás fűtőpanelek vagy elektromos radiátorok esetén volt lehetőség.

Az "O" és a "Felfel nyíl" hosszú megnyomásával juthatunk az ún. EXPERT menübe. Az általános részben +-3 fokkal kalibrálhatjuk a készüléket. Erre akkor van szükség, ha a készülék által kijelzett és a külsőleg mért hőmérséklet nagymértékben eltér. Ilyenkor a fűtőpanel kalibrációjával segíteni lehet a helyzeten.

Szintén az EXPERT menüben módosítható a készülék "hangja" (gomb hang ki/be) és a nyelve. Módosítható újraindítás esetén a bejelentkezési nyelv és az óra beállítása.

Korlátozható a maximális hőmérséklet. Például beállítható, hogy a fűtőtest ne fűtsön 25 fok fölé, így megakadályozható a túlfogyasztás albérlő vagy vendéglátóhely esetén a szobában szaunázni óhajtó vendégek esetén. Az EXPERT menü egyébként személyes kóddal le is zárható.

Az Atlantic F129 Design fűtőpanel infrahőmérős tesztje

A gyártó egyik ígérete az volt, hogy a korábbi túlhevülésre hajlamos készülékházat továbbfejleszti, hogy az közelebb kerüljön a biztonsági sztenderdekhez.

A régebbi elektromos konvektorok készülékháza hajlamos volt a fűtőbetét környékén és a fűtőrács tetején túlmelegedni. Az új készülékházzal kiegyenlítette ezeket a pontokat. Egyrészt a nagyobb, jobban és gyorsabban "szellőző" fűtőrácsok környéke nem forrósodik túlságosan, másrészt a HD panel a fűtőbetét magasságában szépen a szélek felé vezeti - és ezzel kiegyenlíti - a felületi hőmérsékletet.

Az F129 Design fűtőpanel közepe érinthető maradt

A fűtőpanel közepe érinthető maradt

Műhelykörülmények között a tesztelés alatt az alábbi értékeket mértük:

F129D felületén mért hőmérséklet

F129D felületén mért hőmérséklet

Látható, hogy az új készülékház közepe érinthető maradt, a szellőzőrács teteje sem melegedett 73-74 fok fölé. A fűtőpanel hátsó fele kb. 60 Celsius fokosra melegedett.

Atlantic F129 D fűtőpanel vélemény

A fűtőpanelről szerzett első benyomásaink jók. A véleményünk az, hogy a gyártó jól lépte meg azokat az innovatív fejlesztéseket, amelyeket az ErP szabályozás kapcsán amúgy is szükségszerűek voltak.

A heti programozhatóság miatt a fűtőpanel minden további nélkül hozza az ErP követelményeket akár fixen szerelt fali panelként akár mobil fűtőtestként kerül felhasználásra.

Kinek ajánljuk a fűtőpanelt?

A ErP szabályozás miatt előtérbe került a fűtőpanelek programozhatósága. Az Atlantic készülékek körében heti programozhatósággal csak a prémium szegmens készülékei rendelkeztek, például az Atlantic Nirvana. Akinek fontos volt a kedvező ár és a programozhatóság az idáig csak külső termosztáttal tudta ezt megoldani.

Jól sikerült az új fejlesztésű Easy Prog felület. Sallangmentes, egyszerűen kezelhető. Az egyetlen fájdalmunk az, hogy a beépített óra nem rendelkezik saját áramforrással, így pár perc áramtalanítás után ismételten be kell azt állítani. Jó hír viszont, hogy a beállított programot a készülék áramtalanítás után sem felejti el.

Van-e olcsóbb alternatívája a fűtőpanelnek?

Akinek nincs szüksége a programozható termosztátra, annak jó választás lehet az Atlantic F119 Sorozat, ami rendelkezik a készülék majd minden előnyös tulajdonságával csak a vezérlése egyszerűbb.

Rendeljen egy DESIGN fűtőtestet!

 • Közvetlenül a magyarországi forgalmazótól!
 • 2+3 év forgalmazói garanciával (regisztráció szükséges!)
 • Gyors szállítással, akár a következő munkanapra!
 • Ingyenes szállítással Magyarország területén!
MEGRENDELÉS


Atlantic F129 Design fűtőpanel vélemény

Tavaly decemberben vásároltunk 2db 1000w és 1db 2000w készüléket. A kicsik voltak igazán használva mert akkor még nem üzemeltek a napelemek. Kicsit tartottunk a magas áramszámla miatt így csak rásegítésként használtuk. Utólag kiderült hogy kb. 5000 Ft-al lett több a számla. Nagyon kellemes meleget tartottak, hang nélkül! A programozása egyszerűen működik. Nem bántuk meg, csak ajánlani tudom!

Elektromos fűtőpanel vélemények

H.H. 2018-07-17

Megtalált minden információt?

Kérjük, a lenti skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Érdekli az elektromos fűtés?

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre! Értesítjük AKCIÓinkról, kedvezményes KUPONokat küldünk, szakmai cikkeket írunk. (Bármikor leiratkozhat!)