Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

Atlantic F117P teszt

Kölcsön adtuk kipróbálni, de nem kaptuk vissza! Kollégánk kipróbálta és megtartotta az Atlantic F117 elektromos konvektort.

Atlantic F117p teszt

Fényképes beszámoló következik...

Otthonunkban távfűtés gondoskodik a melegről, de a lakásunk észak-nyugati fekvésű, és a gyerekszobában elég hűvös az idő, még a fűtési szezonban is.

A második gyermekünk tél végén érkezett. Elég szeles és hideg idő volt, ezért úgy döntöttem, veszek magamnak is egy elektromos radiátort!

Számításaim szerint az 500 Wattos is be tudta volna fűteni a gyerekszobát, de az 1000 wattos csak pár ezer forinttal drágább és ennek a fogyasztás szempontjából nincs jelentősége. Mindkettő leadja a szükséges hőt. A nagyobb gyorsabban felfűti a szobát, a kisebb teljesítményű pedig tovább működik ugyanahhoz a hőmérséklethez.

Az Atlantic F117P elektromos konvektor felszerelése:

1. A készüléket fel kell szerelni a falra. Ehhez, le kell szerelni a készülék hátuljáról a tartókeretet, majd az útmutatóban található leírás alapján be kell jelölni a csavarok helyét.

2. A felszerelés legkomolyabb lépése: 4 lyukat kell fúrni a falba. A falfelületnek megfelelően ki kell választani a csavart és a tiplit. Valószínűleg megtartaná egy 6-os is, de a gyerek rángatja, megpróbál rá felmászni... A 8-as jó választás.

A felszereléshez 4 ilyen lyukat kell fúrni
A felszereléshez 4 ilyen lyukat kell fúrni

3. Fel kell szerelni a tartókeretet a falra. Ez, ha pontosan fúrtuk a lyukakat egyszerű művelet.

egyszerű művelet

A keret rögzítése
A keret rögzítése

4. A radiátort rá kell ültetni a keretre és a fal felé döntve be kell pattintani a helyére. A fotón látható "fül" fogja megtartani. A leszereléshez ezt a "fület" kell kiakasztani.

Ez a
Ez a "fül" rögzíti a radiátort

A kampót bele kell akasztani a fűtőtest hátán taláható résbe
A kampót bele kell akasztani a fűtőtest hátán taláható résbe

5. Az elektromos bekötés annyiból áll, hogy bedugjuk a konnektorba. A készülék IP24-es védelemmel rendelkezik, nem szükséges hozzá földelt csatlakozó. Nálunk szerencsére pont a felszerelés helye mellett volt egy szabad konnektor, így oda csatlakoztattam.

Az elektromos kábel elvezetése
Az elektromos kábel elvezetése

Csatlakoztatás egy közeli konnektorba
Csatlakoztatás egy közeli konnektorba

Az Atlantic F117P elektromos konvektor üzembe helyezése

Az ügyfeleink közül többen mondták, hogy első bekapcsoláskor a konvektor füstöl. Hát tényleg füstöl. Ekkor ég rá a gyárilag felvitt védőréteg a kompozit fűtőbetétre. Nem volt vészes, pár percig tartott és soha többé nem jött elő. Ezt a folyamatot nem árt nyitott ablaknál végezni. :-)

Pár percig üzemeltettük maximális teljesítményen. Ha a füst - vagy inkább pára - miatt nem nyitottam volna ki, akkor pár perc után biztosan kinyitom. A kis készülékből csak úgy ömlött a meleg.

Egyébként a fűtőbetét felszíne nem izzik, ezért nem égeti a port, nincsen kellemetlen szaga, csak az első bekapcsoláskor jelentkezik az előbb említett jelenség.

Az elektronikus termosztátot 23 fokra állítottam és a kis készüléket csak akkor kapcsoltam ki, ha hosszabb időre elmentünk otthonról.

Az Atlantic F117P elektromos fűtőtest kimondottan jó választás volt a gyerekszobába, mert csendesen üzemel. Működése közben nem bocsájt ki zajt. Az elektronikus termosztátban nincsenek mozgó, vagy kapcsoló alkatrészek, ezért a be- és kikapcsoláskor sem ad ki semmilyen hangot

Kellemes meleg a szobában
Kellemes meleg a szobában

23 fokra állítva
23 fokra állítva

Mivel 2-3 fokot kellett felfűteni, a villanyszámla se lett túl magas. Pár ezer forintos többletet jelentett csupán az egyenletes, kellemes meleg hőmérséklet a babaszobában.

Jönnek a hűvös őszi esték és télen a kemény mínuszok. Ez a készülék gyakorlatilag elnyűhetetlen, biztos vagyok benne, hogy hosszú évekig hasznát tudjuk venni. Ráadásul, ha költözünk, csak leemelem a falról és visszük magunkkal új lakásunkba.

9 cm vastag, de szemből csak 5-nek látszik
9 cm vastag, de szemből csak 5-nek látszik

Ha az Ön otthonában is van egy hűvös sarok, ajánlom Önnek ezt a fűtőtestet. Ajánlhatnék drágábbat is, sok elektromos konvektort és radiátort forgalmazunk, ami dupla, tripla ennyibe kerül, de ha egy egyszerű és jó fűtőtestet keres, ennél jobb ár/érték arányú megoldást nehezen talál.

Az F117P esztétikus és praktikus megoldás

Ha nem szeretné falra rögzíteni, a külön megvásárolható görgős lábakkal - akár mobil fűtőtestként is használhatja.

Görős lábakkal mobil fűtőtestként is használható
Görős lábakkal mobil fűtőtestként is használható


A görgős láb stabil, a készülék nehezen borul fel.

F117P IP24-es minősítéssel

Minden Atlantic elektromos konvektor és radiátor IP24 védettséggel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy Ön nem tud megérinteni olyan alkatrészt, ami áram alatt van és a radiátor fröccsenő víz ellen minden irányból védve van. Az előírásokat betartva, a készülékeket bátran felszerelheti a fürdőszobában is.

Köszönöm, hogy elolvasta!

Ha elektromos fűtésben gondolkodik, és nagyobb teljesítményűt, vagy több extrával felszerelt radiátort keres: ide kattintva megtalálja!

Ha bármilyen kérdése van, kollégáim segítenek a választásban és szívesen válaszolnak.

Benkó János

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.