Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

Norvég fűtőpanel

Sok országban gyártanak elektromos fűtőtesteket. Miért pont a norvég fűtőpanelek váltak fogalommá?

ADAX NEO elektromos norvég fűtőpanel

norvég fűtőpanel

Manapság természetes, hogy szebbnél-szebb, alig 7-8 cm vékony, elegáns panelek szolgáltatják a meleget, de az 1960-as években a kályhák és öntöttvas tűzhelyek korában elképesztően modern és innovatív megoldásnak számított az ADAX SA első hordozható elektromos fűtőberendezése. Hasonlóan forradalmi volt a Glen Electric is, aki 7 fős csapatával a 70-es évek elején már olajtöltésű radiátorokkal kísérletezett.

A letisztult formatervek vagy a magas műszaki tartalom miatt váltak népszerűvé a norvég termékek? Talán mindkettő szerepet játszott? Meglehet, de az tény, hogy a norvég designerek egy olyan terméket is izgalmassá tudtak varázsolni, mint egy unalmas elektromos radiátor, amivel 1988-ban az Adax gyár elnyerte a norvég "Award for Design Excellence" és a "Design-Auswahl 88" díjat Stuttgarban.

Mára az ADAX SA a 100%-ban norvég tulajdonban lévő konszern, az Otterlei group tagjaként, a műszaki fejlesztések és innovációk terén piacvezető Norvégiában. Hasonlóan nagyá nőtt a Glen Dimplex Nordic AS (https://www.glendimplex.no/) is, amely olyan itthon is ismert márkák tulajdonosa, mint a Dimplex és a NOBO.

A NOBO fűtőpanelek Magyarországon 1991-óta érhetők el. Az ADAX készülékek kb. 10 éve vásárolhatók meg. Az értékesített készülékek száma több tízezer, talán az összes márka együttes eladásai a százezer darabot is elérték már. Az ADAX 10 év alatt, 60 000 működő fűtőpanellel, közel 15 000 háztartásba jutott el (forrás: nordart.hu)

A norvég fűtőpanelek működési elve

Az elektromos fűtőpanelek, így a norvég panelek is hőáramlás útján melegítik fel az adott helyiséget. A hőáramlás (konvekció) elve roppant egyszerű. A fűtőtest alján beáramlik a hüvös levegő, amit egy fűtőbetét felmelegít. A felmelegített levegő a készülék tetején kialakított fűtőrácson keresztül a helyiségbe áramlik.

Így jön létre a fűtendő helyiségbe egy olyan légáramlás, ami ventilátorok nélkül képes a teljes légtömeget átmozgatni és felmelegíteni.

elektromos fűtőbetét működése

Az elektromos fűtőbetét működése

A jobb minőségű norvég paneleket már akkor alacsony hőmérsékletű, megnövelt hőleadással rendelkező, kerámia magos fűtőbetéttel szerelték, amikor a boltok polcain még megtalálhatók voltak a fűtőszállal szerelt, elavult (cekászos) fűtőtestek.

Például a Nobo fűtőpanelt ún. X-Type fűtőbetéttel szerelik, amely az izzószálaknál alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, nem égeti a port és élettartama olyan magas, hogy a cég simán vállalja rá az 5+5 éves garanciát.

Hasonló fűtőbetét dolgozik az ADAX, a BEHA és a többi norvég fűtőpanelben is. Különféle alakú pl. X mint az előbb említett X-Type, vagy U esetleg H keresztmetszetű fűtőbetétek ma már szinte minden elektromos konvektorban megtalálható.

1962 - új irány a fűtéstechnikában

A hordozható hősugárzóktól a falra szerelt termosztátos fűtőpanelekig.

Az ADAX cég számára hamar világossá volt, hogy a növekedési ambíciójukat nem fogják elérni, ha csupán a háztartási gépek gyártására koncentrálnak, ezért új lehetőségek után kutatva kis méretű, hordozható fűtőtesteket kezdtek gyártani. A padlóra helyezhető apró hősugárzók beváltották a reményeket és 1962-ben, további fejlesztések után, elindult a falra szerelhető, termosztátos fűtőpanelek gyártása.

Az első fali adax fűtőtest

A fűtőpanelek sikere után a cég számára egyértelművé vált, hogy a fűtőberendezések gyártása fényes jövő előtt áll.

1984 - GLAMOX és NOREL márkák

A cég az évek során más márkákat is képviselt, mint a Norel és a Glamox Heating. A Glamox az 1980-as években újrafinanszírozásra került, 1984-ben pedig a Glamox egy innovatív fűtőpanelt indított el, amely később hatalmas értékesítési siker lett, több mint százezer fűtőtestet értékesített.

A Glamox fűtőpanelek megújult műszaki tartalommal (pl. programozható termoszát) a mai napig megvásárolhatók!

GLAMOX programozható norvég fűtőpanel

2008 - Díjnyertes design

70 éves tapasztalat az innováció és a tervezés terén ismét elhozta a cég számára a sikert. 2008-ban a Norwegian Design Council “Award for Design Excellence” díjban részesítette Az Adax Neo fűtőpanelt. A NEO készülékek letisztult megjelenésükkel és innovatív műszaki tartalmukkal a mai napig az ADAX kínálatának csúcsát képviselik.

A Hareide Design-t hívták segítségül az új NEO panel tervezésekor. Kifejezetten az volt a cél, hogy javítsák a felhasználóbarátságot, látható digitális kijelzővel és könnyen hozzáférhető kezelőpanellel.

A Hareide Design díjnyertes ipari formatervezési és tervezési stratégiai cég, amely számos iparágban dolgozik, beleértve a termékeket, a belső, a tengerészeti, az autóipari és a technológiát. A Hareide Design több mint 20 díjat kapott a norvég design tanácstól, a Red Dot design díjakat, a Red Dot Best of the Best design díjakat és az If-Gold design díjakat.

Az új Neo fűtőpanel forradalmasította termékkategóriáját, és a fűtőtestet egy szabványos elektromos termékből egy modern design műremekké tette. A minimalista kialakítás a Neo-t gyorsan piacvezetővé tette a szegmensben, és több mint félmillió eladott darabbal büszkélkedhet.

A 2008-as díjnyertes design termékvonala a Neo fűtőpanel jelenleg az 5.1-es verziónál tart.

Adax Neo elektromos fűtőpanel

2016 - újabb lépés az innováció terén

Az ADAX újabb lépést tett a fejlesztésben 2016 őszén, amikor számos termékcsoportját integrált és energiatakarékos Wi-Fi technológiával rendelkező termosztáttal frissítette. Az integrált Wi-Fi lehetővé tette a fűtőkészülékek távoli vezérlését és pénzt takarítottak meg a világ bármely pontjáról - legyen szó akár nyaralóról, vagy az otthon távfelügyeletéről.

Hazánkban 2017 óta érhető el az Adax WiFi termosztáttal szerelt Neo fűtőpanelje.

Jelenleg az Adax AS termékek gyártása és tervezése a svalviki központban, az európai logisztika pedig a litvániai /Panavezys/központban zajlik. A világszerte közel 30 országban jelenlevő cég termékeit, immáron 10-ik éve Magyarországon is megvásárolhatók.

ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanel

Kiegészítő fűtés vagy alkalmas fő-fűtésnek is?

Mondják, hogy fűtőtestet olyan országból érdemes rendelni, ahol ismerik a telet. Igen. Talán jobb, ha a fűtőpaneleket nem a hűvös őszi Toszkán szellők, hanem Norvégia zord időjárása ihleti, (bár az új olasz Radialight panelek teljesen rendben vannak) - a teljes kép ennél most is árnyaltabb.

Egyrészt az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ahol az év nagy részében tél van, ott a hőszigetelés szerepét is jobban megértik, mint például Magyarországon, ahol évtizedekig egyfajta nyári optimizmus jegyében épültek az ingatlanok.

Másrészt egy 150 négyzetméteres, 60 centiméteres falvastagsággal rendelkező, 4 méteres belmagasságú, szigeteletlen kőházban egy 20kW-os gázkazán is csak kiegészítő fűtésre alkalmas.

A kor követelményeinek megfelelő ingatlanban fő-fűtésként is megállják a helyüket a norvég fűtőpanelek is. Ha egy átlagos 20 m2-es szobát nem lehet négyzetméterenként 100 Wattal befűteni a rossz hőszigetelés miatt, akkor nem érdemes modern fűtőpanelekben gondolkodni.

Norvég paneleknek

A norvég fűtőpanelek szépek, biztonságosak, működésük zajtalan, tiszta. Telepítésük végtelenül egyszerű.

Biztonságosabb egy gáz-üzemű rendszernél, ahol joggal tarthatunk a szénmonoxid mérgezéstől.

A norvég fűtőpanelek tartósak. Őn látott már hőszivattyús rendszert 5 év cseregaranciával?

A norvég fűtőpanelek Skandináviában rendkívül népszerűek, elsősorban Norvégiában. Egyedülálló fűtési rendszerként vagy kiegészítő fűtésként egyaránt alkalmazhatóak. Az elektromos árammal működő panelek tökéletesek lakások, házak, nyaralók és üzlethelyiségek fűtésére. A legtöbb modell vízálló, így fürdőszobákban és más nedves területeken is használhatóak.

A fűtőpanelek ventilátor nélkül, konvekciós alapon működnek. A hideg levegő alulról áramlik be, átmelegszik a fűtőbetéten, majd felfelé távozik. Ha a hőmérséklet eléri a beállított értéket, a panel ki- és bekapcsol, így csak a fűtési időszak egyharmadában fogyaszt áramot. A hőmérsékletet egy speciális ötvözetű kerámiaházban lévő fűtőbetét tartja, amely nem izzik, és gyakorlatilag örökké tart.

A fűtőpanelek mozgó alkatrészek nélkül működnek, ezért zajtalanul üzemelnek. Minden norvég fűtőpanel gyárilag processzorvezérelt termosztáttal rendelkezik, amely 0,5 fokos hőmérséklet-különbségre reagál. Így a helyiség sosem lesz túl meleg vagy hideg, energiát takarítva meg a felhasználónak.

A fűtőpanelek felszerelése és üzembe helyezése egyszerű és gyors, nem igényel szakértői ismereteket. A tartókonzolt négy csavarral kell a falra rögzíteni, a panelt ráakasztani, majd a dugvillát csatlakoztatni a hálózathoz.

A fűtőpaneleket függőlegesen, a padlótól 10-20 cm-re kell felhelyezni. A magasabb elhelyezés csökkenti a hatékonyságot. Ajánlott a nyílászárók alá helyezni őket, de ha ez nem lehetséges, akkor a helyiség más részein is elhelyezhetők. Csak vízszintes pozícióban működnek megfelelően, függőleges felhelyezésük tilos!

A fűtőpanelek működtetéséhez elegendő az egyfázisú, 230 V-os hálózat, nem szükséges három fázisú kiépítés. Az adott fűtőpanelhez szükséges áramerősséget a termékoldalon találja. Ha több panelre van szüksége, konzultáljon villanyszerelővel, mivel előfordulhat, hogy a hálózat fejlesztése is szükséges.

Az Adax fűtőpanelek jövője

Az Adax szakképzett szakemberei és felelős értékekkel rendelkező vállalat a fenntarthatóság jegyében elkötelezett abban, hogy az Adax továbbra is minőségi termékeket fejlesszen, könnyebbé és kényelmesebbé téve vevőik életét.

Az Adax 2017-től is nagy hangsúlyt fektet a minőségre és a formatervezésre vonatkozó értékekre és követelményekre. Annak érdekében, hogy a fogyasztók mindig a legokosabb, felhasználóbarátabb és legfrissebb fűtőtesteket kapják a piacon, továbbra is új innovációs projektekre fektet be.

Hogy ennek milyen eredményei lesznek? Ma még csak találgathatunk. Bárhogy fejlődik is a tudomány fűteni mindig kell! A fejlesztések legvalószínűbb irányai a megújuló energiákat támogató, fenntartható fűtési rendszerek lesznek. A távvezérlés lehetősége újdonság, de az bizonyos, hogy az egyre korszerűbb okos-otthon szabványokba illeszthető működés pár éven belül alap elvárás lesz, amelynek minden gyártónak nagy kihívásokat tartogat.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.