Információ Elfogadom

Tudnivalók és gyakran ismételt kérdések az elektromos fűtés előnyeiről

Az elektromos fűtés előnyei

Ezen az oldalon megtalál minden információt, amit elektromos radiátor vásárlása előtt érdemes elolvasnia. Elektromos fűtés, villanyradiátor, olajradiátor, fűtőpanelek, infraradiátorok és sok más, érdekes kérdés.

Mekkora elektromos radiátor szükséges hogy befűtse a szobáját?

Számítsa ki egyszerűen, hogy mekkora elektromos radiátorra lesz szüksége, hogy meleg legyen otthonában.

A képlet: alapterület x belmagasság x 35 W / légm³=kellemes meleg otthonában.

Egy példán keresztül még egyszerűbb lesz. Ha a szoba, ahová az elektromos fűtést tervezi, 4,5 méter hosszú és 3,5 méter széles, akkor annak alapterülete 15,75 m². A belmagassága 2,7 méter, akkor a számítás szerint: 15,75x2,7x35=1488 W tehát egy 1500 Wattos elektromos radiátorra van szüksége ahhoz, hogy szobájában kellemes meleg legyen.

A gyári ajánlás szerint 35 W / lég m³ -el ajánlott számolni, de inkább legyen 40 W!

Milyen előnyökkel jár az elektromos radiátor az Ön otthonában?

Azonnal fűt, hirtelen hőmérsékletnövekedést okoz. Amire egy gázkazán felfűtené a keringetett vizet, addigra az Ön otthonában már kellemes meleg van.

A leadott hő eloszlása, és a pontos szabályozás kellemesebb közérzetet biztosít a hagyományos fűtéshez képest.

A francia Atlantic cég igényes tervezőmunkája eredményeként az általunk forgalmazott elektromos radiátorok megfelelnek a legigényesebb felhasználók kívánalmainak is.

Az elektronikus vezérlés és a páratlanul hatékony kompozit fűtőbetét az elektromos radiátor takarékos működésének kulcsa. Az elektromos vezérlés nem tartalmaz mozgó alkatrészt ami esetleg tönkre mehetne.

A keskeny kivitelű, elegáns megjelenésű Atlantic fűtőpanelek minden lakásban jól mutatnak, és keskeny kivitelüknek köszönhetően alig foglalnak helyet a szobában.

Az atlantic elektromos radiátoroknak a nedves helyiségek sem jelentenek problémát. Az IP 24 védettségű fűtőtest ellenáll a felfröccsenő víznek is, így a fürdőszoba fűtését is nyugodtan rábízhatja.

Az Atlantic elektromos fűtést Ön is kivitelezheti. Például a 2000 Wattos F117P súlya mindössze 7kg, így Ön segítség nélkül is könnyedén fel fogja szerelni.

Milyen megoldásokat kínál Önnek az elektromos fűtés?

Az elektromos fűtés egy hagyományos gáz alapú fűtési rendszer kiépítéséhez képest meglepően olcsón telepíthető. Egy energiatakarékos fűtőpanel ára össze sem hasonlítható egy drága, tervezést és engedélyezést igénylő bonyolult fűtési rendszer árával.

Nem csak a telepítése egyszerű, de a leszerelése is. Így egy esetleges költözésnél a fűtést is magával viheti.

Hogyan lehet az elektromos fűtés gazdaságos?

Az elektromos fűtés modern elektromos fűtőpanelek segítségével olcsón megvalósítható.

Az elektromos fűtés kiépítési költsége fele, harmada is lehet a gázfűtésnek, amely üzemeltetése kedvezőbb, viszont a kiépítése vállalhatatlan többletköltségeket és végeláthatatlan tortúrát okoz a megrendelőknek! A gáz bekötése nem olcsó és nem is egyszerű mulatság.

Egy komplett rendszer ára tervezéssel, bekötéssel, gázkazánnal, radiátorokkal akár a milliós nagyságrendet is elérheti és a megrendeléstől számítva minimálisan is hetek, de inkább hónapok telnek el, mire a meleg víz először elkezdi fűteni a radiátorokat. Szakember keresés, terveztetés, engedélyeztetés, fúrás, faragás, szerelés, festés... jobb bele se gondolni.

Elektromos fűtés, mennyibe kerül?

VII.kerületi 35 m2-es lakás fűtéskivitelezés valós számokkal. Kattintson és Töltse le a PDF-et!

elektromos fűtés mennyibe kerül

Kattintson a képre a megnyitáshoz! (Új ablakban nyílik meg)

Egy elektromos fűtésű villanyradiátor nem igényel kéményt!

Ez bután hangzik, de tudja Ön, hogy a sokat emlegetett tervezési díj a legkisebb probléma egy gázüzemű rendszer kiépítésénél? Tudja Ön, hogy egy kéményseprő, akire most nem is gondolt, mennyiért készít el egy szakvéleményt? Tudja Ön, milyen érzés, amikor a kéményseprőnek nem tetszik az eredeti hely, ahová a tetőkibúvót megépítette?

Egy minden szempontból kifogástalan kémény kiépítése, lehetséges, hogy még a fűtési rendszer beruházásánál is költségesebb! Bizonyos esetekben, például egy társasház esetén előfordulhat, hogy a kémény építése, belátható időn belül nem térül meg!

A professzionális elektromos radiátorok, mint például az Atlantic Nirvana pár perc alatt üzembe állítható és hőtároló képességével, precíz működésével nem csak kényelmes, de igazán gazdaságos fűtést tesz lehetővé.

Bizonyos helyzetekben már a "gázcsonk" árából beszerezheti az összes elektromos radiátort.

Az elektromos fűtés drága! Vagy mégsem?

A szobák szabályozott fűtésével energiát takarít meg, és a lakás is komfortosabb lesz.

23 fok a nappaliban, 19 a hálóban? Nem probléma. Ha a lakását "zónánként" fűti, azaz más és más hőmérsékletet állít be az egyes szobákban, az ott tartózkodók igényeinek megfelelően, jelentős megtakarításra tehet szert. Minden 1 °C hőmérséklet változásnál kb. 3-4% energiát takarít meg, ami a számláján is jelentkezni fog. A szobáról-szobára való szabályozás biztosítja, hogy teljes "rálátása" legyen az energiafelhasználásra.

Az elektromos fűtőpanelekkel a szoba hőmérséklete nagyon pontosan beállítható és tartható. Ha a szoba hőmérséklete 0,5 (bizonyos típusoknál: 0,1) fokkal csökken, az elektromos radiátor bekapcsol, rövid ideig működik és amint elérte a kívánt hőmérsékletet, kikapcsol. Így lehetséges, hogy a tényleges üzemórák csak egy részét tölti aktív fűtéssel.

elektromos konvektor atlantic F117p

Az Atlantic F117P kezelőszervei

Mit jelent az, hogy elektromos konvektor?

A felmelegített levegő könnyebb a hideg levegőnél és felfelé áramlik. Ezt vette figyelembe az elektromos fűtőtestek kialakítása is. A hideg levegő a készülék alján belép, a készülék belsejében felmelegszik és a megfelelően kialakított rácsokon keresztül a szoba belsejébe áramlik.

Miért jó választás az Atlantic elektromos fűtőpanel vagy más néven elektromos radiátor?

Az elektromos fűtés tiszta és biztonságos. Ha fűtését elektromos radiátorokkal oldja meg, nem kell tartani a szén-monxid mérgezéstől, de még a kellemetlen szagoktól sem. A fűtőpanelekbe épített fűtőbetét működés közben nem izzik, így kellemetlen égett porszagot sem fog okozni.

Az elektromos radiátor különösebb gondozást nem igényel. Az elektromos radiátor használati utasításának megfelelően, könnyen tisztítható. Szakember karbantartásra egyáltalán nincs szükség!

Az elektromos fűtési rendszerekben nincs folyadék, ezért a fűtőközeg nem tud megfagyni, csepegni, szivárogni.

Ha lakását, nyaralóját csak időszakosan használja, az elektromos fűtőtesteknél jobb megoldást nehezen talál. Nem kell a radiátorokat "leengedni" nem kell semmilyen módon előkészíteni a rendszert az elfagyás megelőzésére.

A legtöbb elektromos radiátor rendelkezik ún. fagymentesítési funkcióval. Ebben a fagyvédő üzemmódban a készülék a helyiség hőmérsékletét kb. 7 C-on tartja. Hoszabb távollét, időszakos üzemeltetés esetén, hasznos megoldás lehet Önnek is.

Nemrég teszteltük: Climastar hőtárolós fűtőpanel

Kipróbáltuk a Climastar SMART és SMART touch hőtárolós kerámia fűtőpanelt. Ha érdeklik az apró részletek, jobban megismerné a készüléket vásárlás előtt, olvassa el tesztünket és véleményünket a készülékről!

Climastar fűtőpanel TESZT

Készülékajánló: Radialight SIRIO fűtőpanel

... olasz design programozható termosztáttal

Radialight SIRIO fűtőpanel

Készülékajánló: ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanel

... okostelefonnal vezérelhető elektromos fűtőtest.

ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanel

Készülékajánló: GLAMOX programozható fűtőpanel

... A Glamox elektromos fűtőpanel 33 és 18 cm magas kivitelben.

GLAMOX programozható norvég fűtőpanel