Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

2018-tól sok fűtőtest csak tartólábbal kerül forgalomba!

A belépő szintű készülékeket nem lehet a falra szerelni, azaz a mobil változatokhoz nem lesz szerelőkeret. Csak a heti programozási lehetőséggel rendelkező készülékeket lehet majd a falra szerelni.

Az idén hatályba lépett rendelet energiahatékonyság szerint százalékos rendszerbe sorolja az elektromos készülékeket. Teszi ezt olyan módon, hogy megkülönbözteti a hordozható fűtőtesteket és a falra szerelhető fűtőkészülékeket. Ez az eltérés elég nagy kavarodást fog okozni a kínálatban, ezért ebben a cikkben összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb tudnivalókat.

A táblázatokat tanulmányozva helyenként durva eltérést mutatnak a követelmények. Például százalékpont jár a termosztátért. Mechanikus termosztát esetén 6,0 %-ot kapnak a hordozható készülékek, de csak 1,0 %-ot a falra szerelhető fűtőpanelek. Ez azt jelenti, hogy a mechanikus termosztát egy hordozható készüléken rendben van, a falra szerlehető verziókban egyáltalán nem támogatott!

Elektronikus termosztát 7,0 %-ot jelent a hordozható és 3,0 %-ot a falra szerelhető készülékek esetén. A csúcs mindkét esetben a heti programozású termosztát, ami 9,0 %-ot hoz a hordozható és 7,0 %-ot a fixen szerelt készülékek számára.

Külön százalékpontok járnak az extra funkciókért. Például az ablaknyitás érzékelő, a mozgásérzékelő mind érhet 1-1 pontot, de csak a fixen szerelt készülékek esetén.

A lényeg az, hogy a számítások után 36 százalékpontot kell tudnia egy hordozható készüléknek és 38 pontot a falra fixen szerelt készülékeknek. Ha ez az érték alacsonyabb, nem kerülhet forgalomba az EU területén.

A szabályozás elsősorban a kevesebb extrával szerelt elektromos konvektorokat, az olcsóbb fűtőtesteket érint. A drágább, programozható, több extrát tartalmazó készülékek önmagukban is teljesítik a követelményeket, így azok akár lábon, akár falra szerelve is felszerelhetők.

A hordozható készülékek előnyösebb helyzetben vannak, akár mechanikus termosztáttal is forgalomba kerülhetnek, viszont ezeket a készülékeket a falra szerelni nem lehet.

Nézzünk meg egy konkrét példát az Atlantic gyár kínálatából.

Az új Atlantic F119 Design fűtőpanel elektromos termosztáttal szerelt és gyártják hordozható és falra szerelhető kivitelben is.

Atlantic F119 HD lakásfűtés

Atlantic F119 HD lakásfűtés

Nézzük meg közelebbről:

A hordozható verzió rendben van. 36%-ot kapott a besorolásnál, önállóan is megfelel a szabályozásnak. De a láb nélküli, fali szerelőkeretes verzió nem éri el a kívánt 38%-os értéket, ezért ez a tipus Magyarországon nem fog forgalomba kerülni!

A Falra szerelhető verzió önmagában nem teljesíti a követelményeket, nincs programozható termosztát és semmi extra fogyasztáskímélő funkció. Így ez a módozat nem kerülhet itthon forgalomba. (Természetesen lábbal, hordozható készülékként igen, de fali változatban nem.)

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.