Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

Ön miért fizet szívesebben?

Mennyibe kerülnek a különféle elektromos fűtési rendszerek?
Melyik az olcsóbb?

Fontos kérdést kaptunk a napokban, amit ebben a blogbejegyzésben szeretnénk megválaszolni...

Ön miért fizetne

Egy ablakos cég weboldalán olvastam a következő frappáns hirdetést:

— — — — — — — — — — — — — — — — —
Ha megveszi az ablakot, akkor az ablakért fizet.
Ha nem akkor pedig a fűtésért!
Döntsön: miért fizet szívesebben?
— — — — — — — — — — — — — — — — —

Ez a humoros kijelentés megállja a helyét az elektromos fűtés világában is.

Ha megveszi a hőszivattyút, akkor a készülékért fizet több millió forintot, ha nem akkor pedig a fűtésért, azaz a magasabb áramszámláért... A döntés itt is az Ön kezében van.

Mi az a megtérülés?

A "Megtérülés" vagy "megtérülési idő" a pénzügyekben és befektetésekben használt fogalom, ami azt jelenti, hogy mennyi időbe telik, míg a beruházásból származó bevételek meghaladják a beruházás eredeti költségeit.

Vegyük példának egy drága fűtési rendszert (hőszivattyú + napelem rendszer). Amikor ilyen rendszert vásárol, kezdetben jelentős költségei lesznek. Viszont, mivel ezek a rendszerek csökkentik az energiahasználatot vagy a villanyszámlát, hosszú távon megtakarításokat érhet el.

Például, ha egy kisebb beruházás 2 millió forintba kerül, ami havonta 20 000 forinttal csökkenti a fűtési költségeket.

Egy év alatt 240 000 forintot takaríthat meg. Ebben az esetben a "megtérülési idő" a beruházás eredeti költségének (2 millió forint) és az éves megtakarítás (240 000 forint) hányadosa, ami ebben az esetben körülbelül 8,3 év (2 000 000 / 240 000 = 8,33). Tehát, körülbelül 8,3 év után "terül meg" a beruházás, azaz ekkor éri el azt a pontot, amikor a megtakarítások összege meghaladja a rendszer eredeti költségét.

Fontos megjegyezni, hogy ez csak egy egyszerű példa, és a valós helyzetben sok más tényezőt is figyelembe kell venni, mint például a rendszer karbantartási és javítási költségei, az esetleges kamatköltségek (ha hitelből finanszírozott beruházás), a rendszer élettartama, és így tovább.

Viszont, ha figyelembe veszi, hogy a bonyolultabb és drágább rendszernek lehetnek karbantartási költségei, és a rendszer várható élettartama is korlátozott (bár ez általában több, mint 10 év), akkor könnyen előfordulhat, hogy a megtérülési idő valójában még hosszabb lesz.

Hogyan lehet jól dönteni?

Vegyen számításba minden részletet! Ne csak a konkrét számokat, de az egyéni preferenciáit is! Én magam is szívesebben vásárolok drágább, de a környezetre kevésbé "káros" dolgokat, de a család nyaralójába biztosan nem tennék geotermikus fűtési rendszert. Egyrészt időszakosan használjuk, másrészt, kicsi az alapterülete...

Legyen korrekt a számítás! Sokan ránéznek a COP értékre és kapásból leszólják azokat akik egy fűtőpanel vásárlása mellett döntenek! De messze nem vesznek figyelembe minden részletet. Nem számolnak a karbantartással, nem számolnak azzal, hogy a négyzetméterenként lassan millió forintokért épített, vagy százezrekért felújított ingatlanából egy rendszer mekkora alapterületet vesz el. (Van olyan rendszer, ami simán elfoglal 3-4 négyzetmétert.)

Ezen túlmenően, ha a rendszer bevezetését hitelből finanszírozza, akkor a kamatköltségek is növelik a beruházás költségeit. Vagy ha a pénzt más, magasabb hozamú befektetésbe fektette volna, akkor az alternatív költség (azaz a lemondott hozam) is hozzáadódik a beruházás valós költségéhez.

Összefoglalva:

Általában elmondható, hogy minél kisebb a fűtendő alapterület, vagy minél "időszakosabb" a fűtési igény, annál jobban megéri elektromos fűtőpanelt választani a magas COP értékekkel rendelkező rendszerek helyett.

A választás tehát nagymértékben függ az egyéni preferenciáktól és körülményektől, beleértve a rendelkezésre álló költségvetést, a megtérülési időt, a rendszer élettartamát és a környezeti hatásokat.

Ha a jelenlegi fűtési rendszere elég jól működik, (csak van pár hideg sarok, vagy távolabbi szoba, ahol nincs elég meleg,) szinte biztos, hogy nem érdemes a teljes rendszer lecserélésén gondolkodni. Pár kisebb teljesítményű fűtőpanel megoldja, ráadásul, kiegészítő fűtésként történő felhasználása miatt, a fogyasztása sem lesz eget verően magas...

Ha pedig abban a kérdésben kéri a tanácsomat, hogy az ablakért, vagy a fűtésért fizessen, azt mondom:

Fizessen először az ablakért, és a külső hőszigetelésért! Aztán elég lesz egy olcsóbb, kisebb teljesítményű fűtési rendszer is...

Ha kérdése maradt, írjon és segítünk!

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.