Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

Mi kerül egy elektromos fűtőpanelen 90000 forintba?!?!?!

Egy Facebook csoportban olvastam, hogy egy 7200 Forintba kerülő “építőáruházas” fűtőkészülék ugyanazt az 2000 Wattot adja le, mint egy drágább fűtőpanel, ezért azt a következtetést vonta le, hogy abszolút felesleges a drágább fűtőpaneleket megvásárolni!

A cikk 2019-óta nem frissült, a benne található adatok elavultak lehetnek!

Tényleg így van? Bezárhatjuk a boltot?

Mivel a kérdés érdekes és hosszabb kifejtést igényel egy facebook posztnál, arra gondoltam, megérdemel a téma egy külön bejegyzést.

Miben hasonlít egy olcsó fűtőtest és egy drága fűtőpanel?

A fűtés fizikai folyamat. Mellébeszélés nélkül leírható, mérhető folyamat. Ha egy helyiség hőmérsékletének a növelésére, vagy akár szinten tartására szükség van egy bizonyos hőmennyiségre, akkor azt a hőmennyiséget be kell táplálni.

Az elektromos fűtőtestek esetében egy ellenállásra kapcsoljuk a hálózati feszültséget, az ellenállás mértékétől függően, a feszültség hatására, a fűtőbetéten áram folyik át, a készülék felmelegszik. Azaz villamos energiát egy speciális “ellenállás” segítségével hőenergiává alakítjuk. Ezt majdnem ugyanolyan hatékonysággal teszi egy ventilátoros gyorsfűtő, vagy egy olajradiátor, mint egy több százezer forintos fűtőpanel.

Ha csak a teljesítményt hasonlítjuk össze, akkor tényleg nem érdemes drága fűtőpanelt vásárolni, még a 30 000 Forintosat se! Hiszen 7000 környékén már működőképes fűtőkészülék kapható.

Van-e más szempont egy elektromos fűtőtest vásárlásánál? Miben különbözik egy olcsó fűtőtest és egy drága fűtőpanel?

Olcsó fűtőkészülék vagy drága fűtőpanel?

Ön is hallotta már: “Első a biztonság!”

Ha rákeres a magyarországi tűzesetekre, azt fogja találni, hogy a legtöbb kár a konyhai tűzesetek, a fűtőberendezések, valamint az elektromos berendezések meghibásodásából ered. Túl közel került a fűtőtest a bútorhoz ami ettől meggyulladt, vagy leesett a függöny a fűtőtestre, amitől az túlmelegedett és kigyulladt, vagy zárlatos lett és ettől kigyulladt… egyik sem túl jó forgatókönyv. Ezzel nem azt mondom, hogy az olcsó készülékek kevésbé biztonságosak, de én személy szerint nyugodtabban hagyom a lakásban egy norvég termosztáttal, német hőmegfutás érzékelővel szerelt, francia borulásgátlót tartalmazó készüléket, mint egy távol-keleti, ventilátoros, műanyag akármit, amire valahogy szereztek egy CE plecsnit.

Második a tartósság.

Az olcsó műanyag kaszni ugyanolyan tartós, mint a hengerelt acél burkolat. Ő.. nem. Bár jó lenne, de sajnos nem. Ezért pl. a Spanyol CLIMASTAR vastag acéllemezből készíti a készülékek hátlapját, ami olyan erős, hogy a súlyos kerámia előlapot is simán megtartja.

Harmadik a műszaki tartalom.

Ha kikapcsolt állapotban eltekeri az olcsó készülék szabályozó gombját egy kattanást fog hallani. Ez jelzi világosan, hogy a készülékben mechanikus, bimetálos termosztát van. Ez nem volt rossz pár évtizede, de mostanában, - amikor az elvárás nem csak az, hogy nagyjából tartani tudjunk egy bizonyos hőmérsékletet, hanem az, hogy pontosan 23 fok legyen délután 5 órára, - ez eléggé gyenge megoldásnak számít.

Végül az esztétika.

Nehéz kérdés, mert ez teljesen egyéni! Én magam műszaki ember vagyok, és inkább vásárolok egy ronda, de magas műszaki tartalommal szerelt készüléket, mint egy csodásan kinéző, de használhatatlan porfogót.

Ennek ellenére én is szívesen fizetek kicsit többet, ha olyan készüléket kapok, ami szép is! Legyen az egy fúrógép vagy akár egy elektromos fűtőpanel, ami műszakilag egyébként rendben van. Vannak készülékek amelyek nem különösen szépek, de jók (pl a francia fűtőtestek) és vannak amelyek kimondottan csúnyák és sajnos rosszak is.

Olcsó fűtőtest tizedáron, ugyanakkora teljesítménnyel, hatásfokkal vagy drága fűtőpanel magasabb műszaki tartalommal...

Legyen döntetlen?

Sajnos, nem lehet döntetlen, mert az akciós csoda és az épületgépészeti berendezés sosem játszott egy pályán! Ez a félreértés is abból fakad, hogy ezt a két termékkategóriát össze lehet hasonlítani, csak azért mert van pár közös tulajdonságuk.

Meglepő lesz, de létezik olyan fűtési helyzet amikor magam is javasolni szoktam egy olcsó gyorsfűtő berendezés vagy egy olajradiátor beszerzését! Hiszen tanácsadóként nem a készülékeket kell még összehasonlíthatóvá tennem, hanem a fűtési problémákat kell minél költséghatékonyabban megoldanom. Azt mondják, akinek kalapácsa van, egy idő múlva mindent szögnek néz. Valóban akadnak olyanok, akik csak egy bizonyos terméket képesek minden problémára megoldásként látni, de márkafüggetlen tanácsadóként ajánlhatok néha alternatív készülékeket is.

Mikor vásárolhat egyszerű, olcsó fűtőtestet?

  • Ha ideiglenes fűtésre van szüksége. (ingatlan felújítás alatt)
  • Ha gyorsan kell valami olcsó megoldás pl. a távfűtés nélküli napokra.
  • Ha a használat közben folyamatosan felügyelni tudja.
  • Ha nem érdekes a pontatlan működés és az esetleges többletfogyasztás.
  • Ha nincsenek esztétikai elvárásai a készülékkel kapcsolatban.

Mikor érdemes minőségi fűtőpanelt vásárolnia?

  • Hosszútávon, problémamentesen üzemelő, megbízható megoldást keresnek.
  • ErP követelményeinek megfelelő, falra szerelhető, korszerű fűtőtesttel szeretne fűteni.
  • A készülékeket távollétünkben is üzemelteti (vagy akár WiFi-n keresztül vezérelni is) szeretnék.
  • Erős garanciális háttérrel (akár cseregaranciával) rendelkező fűtőtestet keresnek.
  • Elegáns megjelenésű, stílusos DESIGN-nal rendelkező készülékre vágynak.

Összefoglalás

Mit is vásárolunk, amikor fűtőtestet veszünk?

Ön 2000 Wattot szeretne vásárolni amikor fűtőtestet keres? Ön úgy házasodott, hogy egy 170 centiméteres embert keresett? Pedig ez logikus. A 170 jó méret, könnyű rá pulóvert találni a boltban, elfér a legtöbb ágykereten.

Vagy voltak más szempontjai is? Ha két különböző dolgot egy közös tulajdonságuk alapján elkezdtük összehasonlítani és leegyszerűsíteni, nagyon fura eredményre jutunk.

Árösszehasonlító nemzet vagyunk. Ezért nagyon könnyen besétálunk a csapdába! Azoknak akik mindig, mindenben az egyformaságot és az összehasonlíthatóságot keresik, végül minden egyszerű és összehasonlítható lesz. Mondjuk úgy ócska. Akik megtanulnak különbségekben gondolkodni, egyre kifinomultabb dolgokkal tudják magukat körülvenni. Legyen az a kifinomult dolog egy étel, egy műalkotás, vagy akár egy termék. Valami, amit egy kreatív elme azzal az igénnyel hozott létre, hogy a világ jobb hely legyen. Ez a jó értelemben vett DESIGN lényege. Javítani a dolgokon...

Olcsósítással és (ki)spórolással nagyon nehéz a dolgokat jobbá tenni! De azzal az igénnyel is létre lehet hozni termékeket, hogy olcsók legyenek. Lehet használni egyszerűbb anyagokat, lehet lopni terveket más cégektől, lehet manipulálni a megfelelelőségi nyilatkozatokkal, lehet csalni egy kis adót, elkerülni egy kis vámot és a többi... Sok út vezet az igazán olcsó készülékig...

Egy lakóingatlan ára 30-50 vagy akár 70-80 millió forint. De legyen 30 millió. Egy jó minőségű fűtőpaneles rendszer már 300 ezer forinttól elérhető. Tudja Ön, hogy ez az ingatlan értékének hány százaléka? 1.

Meg lehet oldani 30 ezer forintból is. Nagyszerű! De csak akkor vállalja be ezt, ha a vízvezetéket nádból, a falazatot kartondobozokból készítette! Egy normális falazat, egy szép ház és Ön is többet érdemel ennél!

Végezetül

Ha a fogyasztásban és az üzemeltetésben semmilyen különbség sem lenne, akkor is helyénvaló lenne jobb minőségű készülékeket magasabb áron kínálni, de az ErP rendelet az energiafelhasználás hatékonyságának növelése érdekében nem véletlenül különbözteti meg a különféle vezérléseket, és nem véletlenül lehet falra szerelni és fő-fűtésként használni egy programozható készüléket, és tilos egy mechanikus termosztátos gyors-fűtőt vagy egy hordozható olajradiátort.

Ráadásul nem szükséges mindenkinek a legdrágább fűtőpaneleket megvásárolnia! Kedvező áron is elérhető több termék, ami megfelel a szigorúbb előírásoknak is. 30-40 ezer forint környékén már találni lehet olyan készülékeket, amelyeket én magam is beállítanék a gyerekeim szobájába. Itt az oldalon is talál ilyen készülékeket. Lehet kompromisszumokat hozni, de csak ésszerű keretek között!

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.