Információ Elfogadom

Korszerű elektromos fűtés

Korszerűnek számít-e egy elektromos radiátor ami 2018 előtt került kereskedelmi forgalomba? Kukába kerülnek a 2017-es gyártású konvektorok és fűtőpanelek? Egyáltalán nem!

2018-tól az Európai Unió területén már csak az új ERP rendeletnek megfelelő elektromos fűtőtesteket lehet értékesíteni. Érdemes-e megvásárolni egy olyan készüléket, ami nem rendelkezik ErP megfelelőséggel, azaz 2018 előtt került kereskedelmi forgalomba?

Mitől lesz egy elektromos fűtőpanel ErP kompatibilis?

Az ErP rendelet értelmében a forgalomba hozott elektromos fűtőtesteknek 2018 után meg kell felelni egy szigorú pontrendszernek. A rendszert úgy alakították ki, hogy más szabályok vonatkoznak a falra szerelhető és más a mobil készülékekre. Mobil fűtés esetén a rendszer megengedőbb. Így sok 2018 előtti készülék forgalomban maradhat (akár mechanikus termosztáttal is), ha tartólábbal szerelve gyártják mobil használatra.

A fali fűtőtestek esetében szigorúbbak a követelmények. Több egyszerűbb készülék azért nem kap villásdugót, mert a központi vezérlés lehetőségének biztosításával a gyártó megfelel az ErP pontrendszerének. Ez azt eredményezi, hogy az olcsóbb elektromos radiátorok, melyek egyszerűbb termosztáttal kerülnek forgalomba nem lesznek villásdugóval felszerelve. (Fix bekötésre szánt kábelvéggel kerülnek forgalomba.)

Van előnye egy nem ErP minősített készüléknek?

Ha Ön falra szerelhető készüléket keres és a legjobb ár/érték arányú elektromos fűtőtestet keresi, és elfogadható az Ön számára egy fűtőpanel, ami nincs programozható termosztáttal felszerelve, választhat a 2018 előtti modellekből! Ezek a készülékek is pontos elektronikus termosztáttal vannak szerelve és megfelelően tartják a beállított értékeket. Igaz, programozási vagy távirányítási lehetőségekkel nem rendelkeznek, de sokunknak erre nincs is igazán szükségünk.

Ha hordozható fűtőtestet keres, azaz lábbal szerelt elektromos radiátort szeretne vásárolni, akkor Önt nem éri hátrány az új ErP készülékek esetében sem. Azt viszont tudnia kell, hogy az olcsóbb, 2018-as radiátorokban ugyanazt a termosztátot és ugyanazt a fűtőbetétet találja, amit a régi készülékekben, de 10-20 ezer forinttal drágábban!

Válasszon a 2018 előtti, AKCIÓS készülékek közül!

Válasszon az akciós Atlantic F117-es sorozatból, ha egyszerű, strapabíró elektromos radiátort keres. Pontos elektronikus termosztát és korszerű fűtőbetétet talál ebben az egyáltalán nem elavult sorozatban!

Ha megteheti, válassza a következő kategóriát

Az Atlantic ALTIS elektromos fűtőpanel digitális kezelőfelülettel, HD készülékházzal és időzítővel rendelkezik. A fűtőtest nem csak praktikus, de kimondottan jól néz ki.

Görgessen tovább és ismerje meg az akciós készülékeket...

Készülékajánló: Radialight SIRIO fűtőpanel

... olasz design programozható termosztáttal

Radialight SIRIO fűtőpanel

Készülékajánló: ADAX NEO fűtőpanel

... okostelefonnal vezérelhető elektromos fűtőtest.

ADAX NEO WIFI norvég fűtőpanel

Készülékajánló: GLAMOX programozható fűtőpanel

... A Glamox elektromos fűtőpanel 33 és 18 cm magas kivitelben.

GLAMOX programozható norvég fűtőpanel

Az elektromos fűtés fogyasztása

Meg tudjuk mondani, hogy mennyi lesz az elektromos fűtőpanel fogyasztása?

Az elektromos fűtés

Ha ErP kompatibilis készüléket szeretne, válassza az Atlantic F119 vagy F129 elektromos radiátort!

Az új Atlantic F119 Design fűtőpanel elektromos termosztáttal szerelt és megvásárolható hordozható és falra szerelhető kivitelben is.

Atlantic F119 HD lakásfűtés

Atlantic F119 HD elektromos fűtőpanel