Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

Keveset fűt de mégsem fázik?

Ha már befűtöttünk, ne engedjük megszökni a meleget!

Tudja mikor kellemes, a hőérzet egy lakásban?

A válasz egyszerű, és könnyen ellenőrizhető az Ön lakásában is: Amikor a fal és a belső levegő hőmérséklete közötti különbség nem több mint 2 C fok.

Ezt úgy érhetjük el, ha "felöltöztetjük" a házat!

A falak hőszigetelése

Ez nagyon hasonlít arra, amikor télen felveszünk egy jó meleg kabátot, sapkát, sálat, s ezzel nem engedjük ki öltözetünkből testünk melegét.

Az előző részben láthattuk, hogy a külső és a belső hőmérséklet a falszerkezetben lineárisan kiegyenlítődik. Tartós hidegben a fal közel a vastagság feléig fagyott állapotban van, ezért lesz a fal belső felülete jóval hidegebb a helyiségben érzékelhető levegő-hőmérsékletnél.

B 30-as fal hőszigetelés nélkül

B 30-as fal hőszigetelés nélkül

Ezért ha a fűtőtestet nem tudjuk közvetlenül az ablak alá helyezni, akkor legalább a külső un. határoló falra szereljük. Ezzel javíthatjuk a fal felületi hőmérsékletét, de ennek a melegnek a nagy része sajnos a fentiekben leírt okok miatt el is távozik.

Megváltozik a hőkiegyenlítődés, ha hőszigeteltjük a falat:

Példának vegyünk egy B30-as falat és tegyünk rá egy 10 cm vastag hőszigetelést.

Az ábrán láthatjuk, hogy a fagypont kitolódik a hőszigetelésbe, így a falszerkezet külső felülete már közel sem fagyos, hanem sokkal melegebb lesz. A példánkban látható, hogy -10 C fokos fagyban is +11 fokos lesz a fal külső felületének a hőmérséklete.

B 30-as fal 10 cm hőszigeteléssel

B 30-as fal 10 cm hőszigeteléssel

A belső felülete pedig már kellemesen meleg lesz, és elérjük azt a célunkat, hogy a belső falfelület és a szobák, helyiségek levegőjének hőmérséklete közötti különbség kevesebb lesz 2 Celsius foknál. Végeredményként pedig nagyon kellemes hőérzetet élvezhetünk az egész lakásban.

Mivel a fal külső felülete a hőszigetelés miatt már nem tud lehűlni, a fűtési szezon elején magába veszi a meleget. S mivel a falszerkezet a nagy tömege révén nagyon komoly hőtároló kapacitással bír, jóval kevesebbet kell fűteni, ami rövid időn belül érzékelhető lesz a család költségvetésében is.

A hőszigetelés további előnyei

Érezte már egy cserépkályha kellemes melegét? Mikor már nem ég a tűz, akkor is ontja a kellemes meleget. Egy kis túlzással a felfűtött fal is olyan, mint a cserépkályha.

Alacsonyabb lehet a belső hőmérséklet, tehát kevesebbet kell fűteni. Nem szükséges 25-26 fokra felmelegíteni a levegőt, mert a fal felülete nem hideg, elegendő lesz 22 fok is, mégis kellemes lesz a hőérzetünk. Ezáltal nagyon komoly fűtési költséget is meg tudunk takarítani.

Tudta, hogy 1 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérséklettel, 3-4% fűtési költség is megtakarítható?

Energetikai tanúsítvány

Hőszigeteléssel az épülete értékesebb lesz. Ráadásul 2012-től már előírás, hogy eladás vagy bérbeadás előtt be kell szerezni a lakás energetikai tanúsítványát, az un. „zöld kártyát”.

Minél jobb besorolású az épület (az A+ a legjobb minősítés) annál magasabb áron lehet értékesíteni, vagy kiadni az ingatlant. Ráadásul, amennyiben a tulajdonos nem rendelkezik tanúsítvánnyal, akkor szabálysértési bírságra számíthat, aminek a felső határa 50 000 Ft.

A cikk szerzője

Ságer Ernő
Ságer Ernő - Vakolatspecialista

info@vakolatspecialista.hu

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.