Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

A hőátadás három típusa

Hőáramlás, hősugárzás, hővezetés. Minden olyan esetben, amikor két különböző hőmérsékletű anyag találkozik, mindig hőátadás megy végbe, amíg a két anyag ugyanazt a közös hőmérsékletet el nem éri.

A hőáramlás (konvekció) valamilyen agyag, pl. víz vagy levegő közvetítésével létrejövő hőátadás. A fűtőtestek egy része például a levegő felmelegítésével adja le a hőt. A felmelegített levegő felszáll, felmelegíti a tárgyakat és a falfelületeket, azaz átadja a hőt, és eközben újra lehűl, leereszkedik a padló szintjére és visszaáramlik a fűtőtesthez. A levegőnek ez a “körforgása” annál erősebb, minél magasabb a fűtőtest hőmérséklete. Ez azt eredményezi, hogy a szükséges fűtési teljesítményt kisebb felületű fűtő berendezésekkel is el lehet érni.

A hősugárzás elektromágneses hullámokból áll, amelyek nagyrészt láthatatlanok. Ezek a hullámok áthatolnak a levegőn, anélkül, hogy észlelnénk azokat, majd valamilyen anyagba “ütközve” hőenergiává alakulnak. A sugárzó hőt az emberi szervezet nagyon kellemesnek találja, annyira, hogy ilyen esetben kisebb levegő-hőmérsékleten is jól érzi magát.

Minél nagyobb egy fűtés sugárzó hányadának aránya, annál alacsonyabban lehet tartani a helyiség hőmérsékletét, ami az energiafelhasználás csökkenését jelentheti.

A fűtés sugárzó részének arányát a fűtőfelületek viszonylag kis felületi hőmérsékletével lehet elérni. Például padlófűtés rendszerek esetében, ahol a fűtővíz viszonylag alacsony hőmérsékleten kering (max. 40 Celsius fok).

A sugárzó rész azonban a szokásos lapfűtőtestek esetén is nagyobb lesz, ha a víz hőmérsékletét alacsonyabban tartjuk. (Ez csökkenti a csővezeték rendszerben fellépő energiaveszteségeket is.

A hővezetés két szilárd anyag közötti hőátadás. A hővezetés alapját az anyag részecskéinek mozgása és kölcsönhatása adja. Azokban az anyagokban, amelyek jó hővezetők, a részecskék szorosan illeszkednek egymáshoz és könnyen átadják egymásnak a hőenergiát. Például a fémek jó hővezetők, mert a fémes kristályszerkezet lehetővé teszi a részecskék gyors mozgását és a hőenergia átadását.

Ellentétben a rossz hővezetők, például a szigetelő anyagok, gyenge hővezetők, mert a részecskék közötti kölcsönhatások korlátozottak és nehezebben adják át a hőt.

Irodalomjegyzék: Max Direktor, 2007. Energiatakarékos fűtés, Budapest: Cser kiadó

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.