Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

Új Climastar fűtőtestek 2021/22

Megérkeztek CLIMASTAR 2021/2022-es termékei!

Három új készülék, két új, vezeték nélküli rendszer és ráadásul egy új szín a CLIMASTAR tavaszi meglepetés-csomagjában!

Sosem járt nálunk olyan fűtőpanel ami még annyira friss, hogy a gyártó weboldalán sem található meg. Most itt van mindjárt három... Izgalmas kibontani a dobozokat, aminek a tartalmát még alig látták páran a világon!

Az AVANT WiFi már megvásárolható: kattintson ide!
A SILEX WiFi már megvásárolható: kattintson ide!

Három új Climastar fűtőpanel érkezett

Az első fehér doboz egy SILICIUM Wireless panelt rejtett. Ezzel a készülékkel debütál a CLIMASTAR egyik új vezeték-nélküli technológiája, ami nem WiFi.

De kaptunk egy példányt az új SILICIUM WiFi készülékcsaládból is, ami két figyelemreméltó tulajdonsággal is rendelkezik. Az egyik az új WiFi vezérlő, ami saját központi USB kulcs segítségével kommunikál, a másik pedig az, hogy a hőtároló képességekkel rendelkező előlap mellett, a készülék belsejében egy második hőtároló mag is található. (Erre még később visszatérünk!)

A harmadik... Hát a harmadiktól elmúlt a maradék karanténdepresszióm is. A harmadik dobozban az új CURVE, (itthon: CONVEX) modell! Hasonló a régebbi CONVEXHEZ, de itt nem egy hajlított fémlap adja le hőt, hanem a készülék egy DOMBORÚ Dual-Kherr kőlapot kapott! Ráadásul az új SILEX PEARL színben.

climastar-curve

Climastar CONVEX (CURVE)

A készülékek ára még nem ismert! Lehetséges, hogy más néven kerül majd kereskedelmi forgalomba. Szóval a cikkben közölt információk változhatnak és nyomokban pletykákat tartalmazhatnak!

Sokat fogok írni ezekről a készülékekről a következő hetekben. Ha érdekesnek találja, itt feliratkozhat szakmai hírlevelünkre...

Következzenek a részletek...

CLIMASTAR SILICIUM Wireless

Az épületek korszerűsítése után egyre többen választják az elektromos fűtőpaneleket otthonuk fő fűtési megoldásaként. Az 5-6, vagy több különböző funkciójú helyiség fűtőpanelekkel történő fűtése felvet egy új problémát, amit a panelek rendszerbe építése nélkül nehéz megoldani.

climastar-avant

Climastar Silicium

5-6 helyiséget körbejárni ki/be kapcsolni, vagy akár csak a hőmérsékletet fel/le szabályozni, naponta többször, mondjuk egy 3 szintes ház esetén nem túl kényelmes feladat.

A fűtőpanelek központi helyről történő vezérlése már régóta probléma, erre kínál most egy ígéretes és stabil megoldást a CLIMASTAR SILICIUM Wireless rendszere.

Az új rendszer egy központi egységből és speciális, kezelőszervek nélküli, rádiófrekvenciás kapcsolattal rendelkező fűtőpanelekből áll.

climastar-wireless

Climastar Wireless központi egység

Hogyan épül fel egy vezeték nélküli rendszer?

Ahhoz, hogy pár különálló fűtőpanelből fűtési rendszer legyen, szükség van egy központi egységre, ami összefogja és vezérli a különböző helyiségekben található fűtőpaneleket.

Ezen kívül szükség van olyan fűtőpanelekre, amelyek kommunikálni tudnak ezzel a központi egységgel.

A Wireless panelek kissé eltérnek a többi ClIMASTAR fűtőpaneltől. Ezeken a készülékeken nincs vezérlőfelület. A készülékek kizárólag a központi egységen keresztül vezérelhetők.

Ez a vezeték-nélküli rendszer nem WiFi alapú, azaz nincs szükség sem okos-telefonra, sem élő internetkapcsolatra ahhoz, hogy a központi egység a készülékekhez csatlakozzon és azokat vezeték nélkül vezérelje. Így elérhető, hogy a készülékek rendszerszinten dolgozzanak, valódi távvezérlésre azonban nincs lehetőség, mivel a hálózat csak a lakáson belül érhető el. Viszont akkor is működik, ha nincs állandó internetkapcsolat (pl. a nyaralóban).

CLIMASTAR (SILICIUM) AVANT WiFi

Ahogyan a bevezetőben említettem, ez a készülék két meglepetést is tartogat. Az egyik a vadonatúj WiFi termosztát, a másik a dupla Dual-Kherr mag. Kezdjük a vezérléssel...

Két készülék érkezett WiFi vezérléssel. A duplamagos készülék cimkéjén az AVANT név szerepel. Lehetséges, hogy ezen a néven kerül majd forgalomba, de a másik SILEX fantázianevű készülék is ugyanazt a WiFi termosztátot kapta. Ez arra enged következtetni, hogy a jövőben minden WiFi képes CLIMASTAR készülék ezt az új termosztátot kapja majd meg.

climastar-wifi-vezerlo

Climastar WiFi vezérlő

A rendszer némileg eltér a megszokott WiFi-s rendszerektől. A készülék ugyanis önmagában nem képes a hálózatra csatlakozni. Ahhoz, hogy az internetet elérjük, szükségünk van egy Central WiFi USB nevű apró eszközre. Ez az USB kulcs a lakás bármely pontján az elektromos hálózatba csatlakoztatva elindul és létrehozza saját belső hálózatát, amire a fűtőpanelek egyszerűen csatlakoztathatók.

Igaz, hogy külön egység nélkül nem kapcsolhatók a hálózatra a panelek, de előnyös is lehet, mert így, egyszerűbben konfigurálható és stabilabb is lehet az egész rendszer.

A rendszerbe több panel és több USB kulcs is felvehető, akár emeletenként is megoldható a rendszer üzemeltetése abban az esetben is, ha a központi router jele a ház távolabb eső részein gyengébb.

Ha jók az értesüléseim az eszközt kedvező áron lehet majd megvásárolni a fűtőpanelek mellé. (Nem jár hozzá automatikusan) így lehetséges, hogy a jövőben az új termosztáttal szerelt készülékek mindegyike beköthető lesz majd ebbe a rendszerbe egy ilyen USB kulcs utólagos megvásárlásával.

Az új WiFi termosztáttal kapcsolatos részletes teszt már készül!

A másik érdekesség, amit az új SILICIUM WiFi készülékkel kapcsolatban meg kell említeni, az a dupla Dual-Kherr mag. De mit ez a Dual -Kherr?

climastar-dual-kherr

Climastar Dual Kherr

A CLIMASTAR évek óta fejleszti, saját megoldását a fűtőpanelek hőtároló képességének megnövelésére. Bevált technológiáról van szó. Ez a megoldás jó pár éve a piacon van, és ebben az árszegmensben a mai napig egyedülálló megoldás.

Dual-Kherr egy szabadalmaztatott szilícium-oxid-alumínium-oxid kompozit dupla magos hőtároló elem. A szilícium-oxid kiváló hőtároló képességének köszönhetően a Climastar fűtőtestek akár 75%-kal több hő tárolására képesek az olajjal feltöltött hőtároló kályhákhoz képest, miközben az alumínium-oxid remek hővezetőként biztosítja az optimális hőleadást.

Az általunk tesztelt WiFi fűtőpanel dupla Dual-Kherr maggal rendelkezik. Egyrészt a készülék előlapja, a SMART és PRO modellekhez hasonlóan ebből a speciális anyagból készült, másrészt a készülék belsejében - közvetlenül a fűtőelem felett - helyet kapott egy második mag, ami szintén ebből a speciális anyagból készült.

climastar-dupla-mag

Dupla Dual Kherr mag

Amint a készülék a kereskedelmi forgalomba kerül, részletes teszttel jövünk!

CLIMASTAR SILEX (PEARL) WiFi

A CLIMASTAR csupán pár éve van jelen a hazai piacon, de ezalatt a pár év alatt már több alkalommal láttunk a cégtől figyelemre méltó újításokat. Ilyen újítás volt 1-2 éve a CONVEX (eredeti nevén CURVE) család, ami ívelt kialakításával hívta fel magára azok figyelmét, akik a letisztult, és végletekig leegyszerűsített desing helyett valami látványosabb, exkluzívabb megoldást kerestek.

climastar-convex

Climastar SILEX

Nos, az új SILEX készülék valóban látványosan különbözik a megszokott fali fűtőpanelektől. Ahogy a bevezetőben is említettem, a készülék az elődjénél alkalmazott, vastag, hajlított fémlemez helyett, domború Dual-Kherr előlapot kapott.

climastar-curve

Climastar SILEX Pearl

A CLIMASTAR CONVEX készülék másik érdekessége, hogy - a nagyméretű kő előlap miatt - a készülék dupla fűtőbetétet kapott. Ezáltal a kőlap egész felülete egyenletesen melegszik.

climastar-curve-dupla

Climastar dupla fűtőbetéttel

Sokszor kapjuk meg azt a kritikát, hogy a "barkácsáruházas" konvektor is ugyanolyan, mint a drágább panelek... Hát ez a készülék biztosan NEM "ugyanolyan"! Nagyon nem... Ez a radiátor nagy. Nálunk az 1000 Wattos készülék járt, ez 60 cm x 60 cm, a mélysége: 15 cm.

Sok mindent el lehet róla mondani, de azt, hogy ez is csak egy falon lógó jellegtelen valami lenne... Hát azt biztosan nem. A vastag, acél készülékház és a súlyos kő előlap eleve tekintélyt sugároz. Ez a készülék a nappali dísze lesz!

Új szín a SILEX PEARL és DARK PEARL

A Climastar fűtőpanelek az utóbbi években háromféle színben voltak kaphatók Magyarországon. A "kőhatású" Fehér pala, a Fekete pala, és a sima, csiszolt fehér (White Cashmere) ami akár le is festhető.

A SILEX PEARL (gyöngy szín) csak pár árnyalattal sötétebb a fehérnél, ezáltal, világos, elegáns, modern megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Az angol nyelvű felhasználói útmutatón egy sötétebb kőlap látható, megkockáztatom, hogy lesznek további új színek is. Hogy ebből mit és mikor kapunk meg Magyarországon, az még a nyáron ki fog derülni. Ha feliratkozott a hírlevelünkre, minden új hírt el fogunk Önnek küldeni!

silex-pearl-color

Climastar SILEX PEARL szín

Az ásványnévtárban annyit sikerült kiderítenem, hogy a szilex kő = flint → kvarc, esetleg valami kovakő. Nekünk erről csupán a "Flintstones család", Kovakövi vonala jut az eszünkbe, de ha van olvasóink között az ásványtanban nálunk járatosabb szakértő, szívesen kiegészítjük ezt a meghatározást.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.