Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

Ha nincs elég meleg...

Kisokos + 5 jó tanács kiegészítő/tartalék fűtőtest vásárlásához!

A félelmetes mennyiségű műszaki információban könnyen eltéved az is, aki idejét és energiáját nem kímélve, hetekig böngészi az internetet különféle elektromos fűtésmegoldások után kutatva.

Ezen az oldalon kimondottan kiegészítő, elektromos fűtőtestek vásárlásához szeretnénk pár hasznos tippet adni!

Ha nincs elég meleg...

Mi az, hogy kiegészítő fűtés?

Kiegészítő fűtésről beszélünk, ha az általunk üzemeltetett fűtőtest nem része a meglévő fűtési rendszernek.

Mikor lehet szükség kiegészítő fűtésre?

Rendkívül hasznos lehet egy tartalék fűtőtest, ha a meglévő fűtési rendszer átmenetileg nem működik. (Pl. nincs gáz)

Előfordulhat, hogy egy kazántól távolabb lévő, vagy éppen előnytelenebb fekvésű (északi) szobában, az alul-méretezett fűtés-rendszer, alacsonyabb külső hőmérséklet esetén már nem képes felmelegíteni a helyiséget. Ebben az esetben valamilyen "külső" megoldással pótolni kell a hiányzó meleget.

De jól méretezett rendszer esetén is szükség lehet kiegészítő fűtőtestek alkalmazásra. Például, ha kisgyermeke születik és fontos, hogy a gyerekszobában egy meghatározott hőmérséklet legyen, akkor is, ha a ház normál komfort-hőmérséklete ennél alacsonyabb.

Jól jöhet egy kiegészítő/tartalék fűtőtest az átmeneti őszi-tavaszi időszakban is. Amikor az esték már meglehetősen hűvösek, mégsem érné meg, vagy felesleges lenne a teljes fűtési rendszert beüzemelni.

A nyaraló biztonságos fagymentesítése is ide tartozik, erről már korábban írtunk egy külön cikket. Elolvashatja itt: A nyaraló fagymentesítése.

Vannak speciális esetek is, amikor hosszabb-rövidebb időre elzárják az utcában a gázt, probléma adódik a meglévő rendszerrel, vagy bármilyen okból gyors megoldást keres. Ebben az esetben egy elektromos fűtőpanel akár egy óra alatt felszerelhető és beüzemelhető, ráadásul a beüzemeléséhez szakemberre sincs szükség.

Hogyan kell méretezni a kiegészítő fűtést?

Ha a cél csupán az, hogy az átmeneti időszakban pár fokkal megemeljük a szoba hőmérsékletét, nem szükséges bonyolult számításokat végeznünk. Az ökölszabályként alkalmazott 30 Watt légköbméterenként megfelelő lesz. Tehát a szoba alapterülete szorozva a belmagassággal, szorozva 30 wattal... Pl. 15m2 x 2,7m x 30W = kb 1200 Watt. Ebben az esetben egy 1000 Wattos készülék is megfelelő lesz.

Ha egy elégtelenül fűtött, északi tájolású szoba januári fűtéséről beszélünk, célszerű felfelé kerekíteni, azaz a fenti számítás esetén, inkább egy nagyobb, 1500 Wattos készüléket érdemes választani.

Ha fagymentesítésben gondolkodunk, akkor már nem lehetünk ennyire nagyvonalúak. Ehhez bizony célszerű alapos számításokat végezni, hiszen ebben az esetben a fűtőpanel fő fűtésként fog működni. Igaz, csak egy alacsonyabb 7-9 Celsius fokos hőmérsékletet kell tartania, mégis előfordulhat, hogy egy alul-méretezett készülék nem fogja tudni a feladatát ellátni. Gondoljon bele, ha kint mínusz 15 fok van, és bent 10 fokot szeretnénk, akkor az 25 fokos potenciálkülönbség, amit a készülékeknek le kell dolgoznia!

30 cm téglafal és 5 cm szigetelés esetén*

HelyiségBelmagasságAjánlott teljesítmény
4-5 m2max. 2,7 m500 W
8-10 m2max. 2,7 m1000 W
14-15 m2max. 2,7 m1500 W
18-20 m2max. 2,7 m2000 W
20-25 m2max. 2,7 m2500 W

*Az adatok tájékoztató jellegűek! Konzultáljon épületgépésszel!

Ha szeretne bővebb információkat a méretezésről, itt talál információkat: Az elektromos fűtés méretezése.

Mennyit fog fogyasztani a kiegészítő fűtésünk?

Nyilvánvaló, hogy ha csupán pár fokot kell "felfűteni", napi 1-2 órában, akkor a fogyasztás nem lesz túl magas. Egy 1000 Wattos készülék 1 óra üzem alatt maximum kb. 1 "kilowattóra" árát (2021-ben kb. 40 forintot) fogja elfogyasztani. Ha a fűtőpanel eléri a beállított hőmérsékletet, akkor a beépített termosztát lekapcsol, így a fogyasztás várhatóan - még az említett összeget sem fogja elérni.

Egész napos üzem esetén is a fenti számításból lehet kiindulni, de alacsony külső hőmérsékletnél már figyelembe kell venni, hogy a falak lehűlhetnek. Fagymentesítés esetén már árnyaltabb a kép, és sokkal több múlik a helyiség hőszigeteltségén, mint a készülék márkáján vagy teljesítményén.

Az elektromos fűtőtestek fogyasztásáról itt olvashat bővebben: Az elektromos fűtőtestek fogyasztása.

5 jó tanács kiegészítő fűtés vásárlásához!

1. Vásároljon jó minőségű készüléket, megbízható gyártótól!

Nem tudom Ön hogy van vele, de sokan nem alszunk olyan jól, ha a gyerekszobában egy "távolkeleti" műanyag hősugárzó működik.

2. Vásároljon olyan készüléket, amiben van borulás és túlmelegedés elleni védelem.

A kiegészítő fűtőtestet mozgatni fogja, esetleg beállítja egy távoli szobába, lehet, hogy van egy házi kedvence ami felboríthatja. Kiemelten fontos, hogy a készülék ne okozhasson semmilyen problémát, akkor sem ha felborul, vagy ha ráesik a karnis, amit a macska leszakított.

3. Vásároljon olyan készüléket, ami alkalmas fagymentesítésre is.

Lehet, hogy most azonnal nincs erre a funkcióra szüksége, de a legtöbb készülék esetén ez alapfunckió! Ha már választhat, olyan készüléket válasszon, ami rendelkezik "fagymentesítő üzemmóddal" vagy beállítható rajta kellően alacsony, 7-8 Celsius fokos hőmérséklet is.

4. Vásároljon olyan készüléket, ami nem felejti el a beállításait.

Sajnos sok készülék rendelkezik olyan - akár programozható - termosztáttal, ami egy pár perces áramszünet esetén is elveszíti a beállításait. Ez hihetetlen, de így van. Az áramszünet után a készülék visszatér az alapértelmezett komfort-hőmérséklethez, ami lehet 22-23 Celsius fok. Fagymentesít a készülék így is, de tavasszal nem fog örülni a számlának...

5. Vásároljon olyan készüléket, amihez tartóláb is tartozék.

A kiegészítő fűtés egyik előnye a rugalmasság. Ha vásárol egy elektromos fűtőpanelt, hosszú évekig rugalmasan használhatja. Most a gyerekszobában üzemel, ősszel a nyaralóban, télen a nagymama házában. Legyen könnyen szerelhető tartólába. De legyen hozzá egy tartókeret is, amire nyáron felakaszthatja a gardróbban, hogy ne foglaljon helyet a polcon.

Milyen készüléket ajánlunk kiegészítő fűtésként?

Minden általunk értékesített készülék alkalmas arra, hogy kiegészítő fűtésként állítsák üzembe. (Bár a legtöbb fő-fűtésre is alkalmas). Majdnem minden készülékhez kapható valamilyen tartóláb, ami lehetővé teszi, hogy a lakás bármely pontján biztonságosan üzemeltethessék. Ha teheti válasszon a top-listánkból (top 5 elektromos fűtőpanel)

Természetesen, kiegészítő fűtésként egy egyszerűbb készülék is megállja a helyét. Persze nem mindegyik, ezért célszerű az alábbiak alapján választani...

Önnek ajánljuk!

A legjobb ár/érték arányú készülék, amit ajánlani tudunk az ATLANTIC F119 DESIGN fűtőpanel. Ez a készülék megbízható gyártótól és jó szerviz-háttérrel rendelkező forgalmazótól érkezik, elektronikus termosztáttal szerelt, külön kapcsolható fagymentesítő üzemmóddal rendelkezik, a manuális tekerőgombja egy esetleges áramszünet esetén sem felejti el a beállított értéket, borulás és túlmelegedés védelemmel rendelkezik, gyárilag tartólábbal érkezik, de vásárolható hozzá fali tartókeret is. Az elődjével (F117) már több ezer készüléket értékesítettünk, kiforrott, megbízható típus. Szívesen ajánljuk! Kattintson ide!

Olcsóbb készüléket keres?

A Termia elektromos fűtőpanel egy remek, strapabíró készülék, korszerű, digitális termosztáttal.

Termia futopanel
Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.