Információ Elfogadom

A nyaraló fagymentesítése

Nyaraló tulajdonos? Ez Önnek szól!

Bizonyára Ön is szeretne biztonságosan fagymentesíteni! A bojler leengedése nem elég, hiszen az épület állagmegóvásáról is gondoskodni kell. De vajon magára lehet hagyni egy fűtőtestet hetekre, hónapokra? Erre szeretnénk ajánlani egy megoldást, mert az általunk kínált minőségi készülékek fagymentesítésre is alkalmasak!

A nyaraló fagymentesítése

Ha télen is szeretnének lejárni a nyaralóba, akkor azért, ha nem járnak le rendszeresen akkor pedig azért, de a nyaraló fagymentesítésről mindenképpen gondoskodni kell!

Elektromos fűtőpanel specialistaként természetesen elektromos fűtőpanelt ajánlunk fagymentesítésre, de nem akármelyiket, és nem minden áron, hiszen elképzelhető, hogy nem a legdrágább, vagy a legtöbbet hirdetett készülék jelenti Önnek a legjobb megoldást.

A nyaraló fagymentesítése

Ha télre lezárja a nyaralót, a vezetékeket mindenképpen vízteleníteni kell. Le kell engedni a bojlert, a WC tartályból ki kell engedni a maradék vizet. A kerti csapokról is gondoskodni kell, és magát a vízórát is célszerű letakarni.

Ezzel megelőzhetjük a komolyabb károkat, de sajnos ez a megoldás koránt sem tökéletes. A tömítések kiszáradhatnak, régebbi vascsövek esetén a korrózió jobban kikezdheti a csöveket.

Ha nincs a hálózatban megfelelő ürítő-szelep, előfordulhat, hogy nem lehetséges maradéktalanul eltávolítani a vizet a rendszerből. Ráadásul a víztelenítés megelőzheti a komolyabb károkat, de az épület állagmegóvásához, a hosszútávú problémák megelőzéséhez ez önmagában nem biztos, hogy elégséges.

Ha rendszeresen lejárunk, nem lehet opció a vízvezeték teljes víztelenítése. Ilyen esetben valamilyen fűtési megoldásra van szükség. Ehhez szeretnénk ajánlani egy megfelelő készüléket. Mielőtt rátétnénk a konkrét megoldásokra, nézzük meg, mire érdemes odafigyelnünk, ha a nyaraló fagymentesítést valamilyen elektromos fűtőtesttel szeretnénk megoldani:

Hogyan válasszunk fűtőtestet fagymentesítésre?

Következzen 3 jó tanács amit érdemes lehet megfontolnia, ha egy elektromos fűtőpanelre szeretné bízni nyaralója fagymentesítését.

1. Olyan készüléket válasszon, ami megbízható gyártótól származik, ami stabilan rögzíthető és megfelelő védelemmel rendelkezik borulás vagy túlmelegedés esetére.

Mondanom sem kell mennyire fontos, hogy a készülék, amit hetekre magára hagyunk ne egy tűzveszélyes bóvli legyen. Az olcsó, műanyag, ventilátoros melegítők nem alkalmasak ilyen feladatra. A legtöbb fűtőpanel fali tartókerettel kerül forgalomba, de sok típus van, ami tartólábbal van szerelve. Személy szerint jobban szeretem a falra szerelt készülékeket:

Egyrészt a hideg falfelületre szerelt készülék esetén könnyebben beindulhat a konvekció (hőáramlás), nem véletlen, hogy a radiátorokat általában az ablak alá szerelik. Másrészt a falra szerelt készülék stabilabb. Sosem lehet tudni mi történik a távollétünkben. Betörő, nyest, kutya, macska… Minden esetre, a falra szerelt készüléket elég nehéz felborítani. Bár, arra nem árt figyelni, hogy a függöny a karnissal együtt is leszakadhat (Megtörtént eset), és az ilyen módon “letakart” készülék akár tűzveszélyes is lehet!

2. Olyan készüléket válasszon, amely rendelkezik fagymentesítő móddal, vagy be lehet rajta állítani kellően alacsony (6-7 Celsius fok körüli értéket.)

Ahhoz, hogy a falban a vezetékek ne fagyjanak el, nem elég 0, +1 fok körüli hőmérséklet a szobában. A készülékek gyártói 6-7 Celsius fokot ajánlanak. A legtöbb készülék rendelkezik is ilyen funkcióval, mégsem alkalmas bármelyik erre a célra. Célszerű olyan készüléket választani ahol a beépített termosztát elektronikus. A mechanikus termosztát pontatlanabb. Akár 2-3 fokot is csalhat. Ez 6 foknál lehet 3 vagy 9, ami problémákat is okozhat. Az elektronikus termosztát sokkal pontosabb 0,5 de akár 0,1 Celsius fokon belül is képes tartani a beállított hőmérsékletet.

3. Olyan készüléket válasszon, ami egy rövid áramszünet esetén nem “felejti el” a beállításokat.

Sok készülék egy hosszabb áramszünet után a gyári beállításaira áll vissza, ilyenkor 20 fok körüli értékre áll vissza a termosztát, ami nagy, de közel sem kellemes meglepetéseket okozhat tavasszal, amikor több hét után először nézi meg a villanyórát.

Ez a probléma leginkább a programozható termosztáttal rendelkező típusokat érinti. Van olyan készülék, amely csupán 3 percig őrzi meg a beállításait. Ezeket inkább ne használjuk ilyen célra. Illetve vásárlás előtt mindenképpen érdeklődjünk, hogy az adott típus képes -e megtartani a beállításokat egy esetleges áramszünet esetén.

Milyen készüléket ajánlunk fagymentesítésre?

A legkorszerűbb megoldás

A legkényelmesebb és legmodernebb megoldás, ha WiFi termosztáttal szerelt, távolról vezérelhető készüléket választunk, amilyen az ADAX NEO WiFi, norvég fűtőpanel. Ez azonban csak akkor működhet, ha a nyaralóban folyamatosan elérhető a WiFi router, azaz folyamatosan van internet. A WiFi termosztáttal szerelt készülékek nagy előnye, hogy rövidebb kimaradás, vagy akár hosszabb üzemszünet után is képesek szinkronizálni a beállításokat.

ADAX WiFi

Ez azért lehetséges, mert a beállításokat nem a készülékben, hanem a “felhőben” az adott gyártó szerverein tároljuk, ahonnan a készülék bizonyos időpontokban szinkronizálni tudja a saját adatait.

A WiFi termosztátos készülékek további előnye, hogy nem csak beállítani tudjuk a megfelelő hőmérsékletet, de folyamatosan figyelemmel is kísérhetjük a helyiség hőmérsékletének alakulását.

Optimális megoldás - kedvezőbb áron

Ha nincs internet, vagy a lehető legegyszerűbb megoldást keresi, akkor olyan készüléket ajánlunk ami egy egyszerű, de pontos elektronikus termosztáttal van szerelve és falra is szerelhető. Ilyen az Atlantic F119 Design fűtőpanel, ami rendelkezik külön fagyvédő funkcióval is és tekerőgombos kialakításának köszönhetően a beállított értéket egy hosszabb áramszünet esetén is megtartja.

Atlantic F119D

Az Atlantic F119 Design egyébként a lakás bármely részén használható, IP24 minősítéssel akár a fürdőszobában is üzemeltethető.

Mekkora teljesítményt válasszunk fagymentesítésre?

Sokan azt gondolják fagymentesítésre elég lesz egy kisebb teljesítményű készülék is, és megvesznek a 20 m2-es faházba egy 500 Wattos fűtőpanelt. Sajnos ez a gondolkodás hibás és az ilyen módon “méretezett” fűtéssel gyorsan jönnek a nem várt mellékhatások.

Egyrészt, az alul-méretezett rendszer folyamatosan működni fog, a lehető leggazdaságtalanabb módon fogja - ráadásul sikertelenül - “befűteni” a helyiséget. Másrészt, gondoljon bele! Ha a külső hőmérséklet mínusz 10-12 fok lesz, akkor ha 7 fokot szeretnénk, az 17 Celsius fok! Tehát itt egyáltalán nem arról van szó, hogy 1-2 fokot kell csak “megemelni” a hőmérsékletet, hanem ugyanolyan komolyan fűteni kell, mintha kint 3 fok lenne, és mi a szobában 20-at szeretnénk! Harmadrészt, ha már úgy is vásárol, nem lenne jobb döntés olyan készüléket venni, aminek a hasznát az őszi vagy tavaszi időszakban “rendes” fűtésként is élvezhet? :-)

Szóval, a legjobb ha a fal szigetelésének megfelelően méretezi a panel teljesítményét, ökölszabály szerint - 100 Watt/m2 vagy 30-35 Watt/légköbméter alapon. Oldalunkon megtalálja a főbb faltípusoknak megfelelő ajánlásokat, de szívesen segítünk a pontosabb méretezésben is.

Atlantic fűtőpanel ELEKTRONIKUS termosztáttal

Az Atlantic F119 DESIGN fűtőtestben elektronikus termosztát található. Az elektronikus termosztát lényege az, hogy a hőmérséklet mérése és a készülék kapcsolása nem mechanikus elven működik, hanem teljesen elektronikusan. Nincs kattanás csak egy apró LED jelzi, hogy a készülék fűt.

Atlantic F119D

Az elektronikus termosztáttal szerelt fűtőpanelek előnye még a pontos kapcsolás. Ez azt jelenti, hogy a beállított hőmérsékletet a készülék pontosabban tartja a mechanikus termosztáttal szerelt fűtőpanelekhez képest.

Az F119 nem programozható, de rendelkezik külön fagymentesítő funkcióval és bekapcsolható rajta egy ún. Eco hőmérséklet, ami a beállított komfort-hőmérsékletnél 3-4 fokkal alacsonyabbra szabályozza a termosztát beállításait, így segítve Önt a megtakarításban abban az időszakban amikor nem tartózkodik az adott helyiségben, mégsem szeretné a készüléket teljesen lekapcsolni.

Atlantic F119D kezelőszervei

Atlantic F119D kezelőszervei

A készülék elsősorban időszakos vagy alkalmi használatra kiváló, de jól szigetelt helyiségekben akár fő fűtésként is használható! A külön megvásárolható univerzális fali keret ezzel a készülékkel is kompatibilis!

Atlantic F119 HD fűtőpanel

Atlantic F119 HD fűtőpanel

Milyen fűtési feladatokra alkalmas az F119 készülék?

Időszakos üzemeltetésre, nyaralóba, fagymentesítésre, de pl. gyerekszobába is. Hordozhatósága miatt sokoldalúan felhasználható kiegészítő fűtésnek. Például nappal a nappalit, este a fürdőt, éjjel a hálót fűtheti olyan esetekben amikor a "fő" fűtés még nem üzemel (tavasz, ősz stb.) Fafűtés mellé, éjszaka melegen tartani a helyiséget, ha leég a tűz.

Műszaki információk

Az Atlantic fűtőpanelek a fürdőszobában is használhatók

A kettős szigetelésnek és az IP24-es védelemnek köszönhetően, a biztonsági előírások betartásával akár a fürdőszobában is felszerelheti. Az elektromos konvektor védett a fröccsenő víz ellen és kettős szigetelésének köszönhetően nem tud áram alatt lévő alkatrészt megérinteni.

Atlantic F19D sorozat

Atlantic Design lakásfűtés

Atlantic fűtőpanel bekötése az elektromos hálózatba

Az Atlantic DESIGN hordozható, lábra szerelt, és a fali szerelőkerettel forgalomba hozott modellek esetén is szabványos villásdugóval szerelt, azaz, csak csatlakoztatni kell az elektromos hálózatba, bekötést nem igényel. Természetesen a villásdugó a készülékről levágható és fixen beköthető az elektromos hálózatba. Ez garanciavesztéssel nem jár, de ezt a folyamatot célszerű szakemberre bízni. A készülékek kettős szigetelésűek, földelni szigorúan tilos!

Az Atlantic fűtőpanelek fehér színben érhetők el

A készülék fehér színét jól tartja és évekig dísze lehet lakásának. Ha szeretné színkód alapján beazonosítani a fűtőtest színét, keresse az alábbi kódot: white (RAL 9016).

További védelem az Atlantic fűtőpanelben

Az IP24 védettség és a kettős szigetelés mellett a készülék beépített túlmelegedés védelemmel és borulásérzékelővel rendelkezik. Ha véletlenül felborulna, ami főleg a hordozható kivitel esetén fordulhat elő, a készülék lekapcsol. A túlmelegedés abban az esetben állhat elő, ha a készülék fűtőrácsát valami eltakarja. (Az elektromos fűtőtesteket tilos letakarni, de ha a macska leszakítja a függönyt jól jöhet az extra védelem. )

Atlantic F129 Design fűtőpanel

Atlantic fűtőpanel

Hordozható fűtőtest vagy falra szerelt fűtőpanel

Akár a falra szereli, akár tartólábon használja, a készülék ideális a legtöbb lakossági fűtési feladat megvalósításra. A fix láb mellé vásárolhat opcionális fali tartó konzolt.

Kiegészítő információk

A készülék kb.130-140 cm elektromos kábellel érkezik, villásdugóval gyárilag szerelve van. A készülék színe: fehér (RAL 9016) sajnos más színben nem rendelhető.

Az F119 készülék esetén a fix tartóláb a doboz oldalában található a hungarocellbe ágyazva.

Műszaki adatok

Atlantic Design műszaki adatai

 • Teljesítmény: 500W, 1000W, 1500W, 2000W, 2500W
 • Megnövelt hőleadású, bordázott fűtőfelület
 • Biztonságos, csendes, hosszú élettartamú
 • Nagyméretű szellőzőrács
 • Beépített hővédő kapcsoló a túlmelegedés ellen
 • Fehér színben
 • Kb. 130 cm hálózati kábel villásdugóval
 • Pontos elektronikus termosztáttal
 • Fix tartóláb a csomagban
 • Fali szerelőkeret: Külön megvásárolható
 • 5 funkciós kapcsoló: Komfort, Csökkentet, Fagyvédelem, Ki, Időzítő

Az Atlantic Design fűtőpanelek méretei

TípusTeljesítményÁramMéretekSúly
Atlantic DESIGN F119500W2,17 A39,1 x 46,1 cm3,1 kg
Atlantic DESIGN F1191000W4,34 A46,5 x 46,1 cm3,5 kg
Atlantic DESIGN F1191500W6,52 A61,3 x 46,1 cm4,4 kg
Atlantic DESIGN F1192000W8,69 A76,1 x 46,1 cm5,3 kg
Atlantic DESIGN F1192500W10,87 A90,9 x 46,1 cm6,2 kg

A fűtőpanel vastagsága 11,4 cm, a faltól mért mélysége kb. 13-14 cm.

30 cm téglafal és 5 cm szigetelés esetén*

HelyiségBelmagasságAjánlott teljesítmény
4-5 m2max. 2,7 m500 W
8-10 m2max. 2,7 m1000 W
14-15 m2max. 2,7 m1500 W
18-20 m2max. 2,7 m2000 W
20-25 m2max. 2,7 m2500 W

*Az adatok tájékoztató jellegűek! Konzultáljon épületgépésszel!

Rendeljen egy Atlantic DESIGN fűtőtestet!

 • Közvetlenül a magyarországi forgalmazótól!
 • 2+3 év forgalmazói garanciával (regisztráció szükséges!)
 • Gyors szállítással, akár a következő munkanapra!
 • Ingyenes szállítással Magyarország területén!

Szeretne egy Atlantic F119 készüléket?

Megrendeléshez töltse ki az alábbi adatokat!

A DESIGN fűtőpanel 500-2500 Wattos kivitelben vásárolható meg, többféle termosztáttal, 2+3 év forgalmazói garanciával, közvetlenül a gyártó magyarországi forgalmazójától. A készülék raktáron van, ha munkanapokon 11:30-ig rendel, akkor még aznap átadjuk a futárszolgálatnak!


1. Válassza ki a kívánt mennyiséget!

Típus Darab Bruttó Összes
Atlantic F119 (ELEKTRONIKUS termosztát, fix tartóláb, villásdugó, fali szerelőkeret nélkül)
Atlantic F119 Design - 500W38 990 Ft0 Ft
Atlantic F119 Design - 1000W40 990 Ft0 Ft
Atlantic F119 Design - 1500W46 990 Ft0 Ft
Atlantic F119 Design - 2000W50 990 Ft0 Ft
Atlantic F119 Design - 2500W52 990 Ft0 Ft
A készülékhez ajánljuk:
Fali tartókeret - Univerzális2 990 Ft0 Ft
Szállítás bruttó: 0 Ft
Összes nettó: 0 Ft
Összes áfa: 0 Ft
Összes bruttó: 0 Ft

2. Válasszon fizetési módot


3. Adja meg az adatait!

Ha cégként rendel, kérjük tüntesse fel az ADÓSZÁMOT!

4. Küldje el megrendelését!

Fizetendő összeg (bruttó): 0 Ft


Megismertem az Adatkezelési tájékoztatót, elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket és a rendeléssel járó fizetési kötelezettséget.


« Elfogadom a feltételeket!


A megrendelés visszaigazolásával Ön és a Eurovill Profi Kft. (Székhely: 1139 Budapest, Fáy utca 12/B. Adószám: 10789788-2-42 CJSZ: 01-09-907121) között távollévők között kötött szerződés jön létre az ÁSzF szerint.


Mi történik a megrendelés után?

A megrendelés feldolgozása után egy visszaigazoló e-mail küldünk, amely tartalmazni fogja a legfontosabb teendőket.

Személyes adatait a rendelés teljesítéséhez szükséges mértékben használjuk fel. Az adatvédelmi tájékoztatónkat itt találja. NAIH-85078/2015.

Kérdése maradt? Írjon, és segítünk!

Hozzájárulok, hogy személyes adataimat az Adatkezelési tájékoztatónak megfelelően, kapcsolatfelvétel céljából kezeljék.

« Hozzájárulok!

Tetszett a cikk?

Kérjük, a lenti skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Érdekli az elektromos fűtés? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kattintson nyugodtan, új ablakban nyílik.

TOP 5 fűtőpanel 2020

... melyik lehet a legjobb fűtőpanel?

Új készülék: ADAX ECO norvég fűtőpanel

... norvég minőség még egyszerűbb vezérléssel.

ADAX ECO norvég fűtőpanel

Új készülék: BVF NYBRO WiFi elektromos fűtőpanel

...letisztult, kompakt fűtőpanel, WiFi vezérléssel.

NYBRO WiFi elektromos fűtőpanel

Készülékajánló: Climastar SMART PRO 3in1

... minden helyiségben megállja a helyét! Ráadásul a saját lábán.

Climastar SMART PRO 3in1 elektromos fűtőpanel