Akciós ajánlatok

Ha a gombra kattint, közvetlenül elérheti a FűtésKell.hu futó akcióit.

Termékek raktárról

Nézze meg termékkínálatunkat, év válasszon raktáron lévő termékeink közül.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk.

Ingyenes konzultáció

Foglaljon le egy 15 perces villám-konzultációt, ahol megbeszélhetjük, milyen eredményekre számíthat, ha együtt dolgozunk.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk értékesítés témában.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Máris kapcsolatba léphetünk, ha küld egy rövid üzenetet.

Kérjen árajánlatot!

Szinte minden fűtési rendszerre van gyártói vagy forgalmazói ajánlatunk!

A nyaraló fagymentesítése

Nyaraló tulajdonos? Ez Önnek szól!

Ez a cikk a biztonságos fagymentesítésről szól és adunk 3 tippet ahhoz, hogy milyen készüléket vásároljon erre a célra...

A nyaraló fagymentesítése

Bizonyára Ön is szeretne biztonságosan fagymentesíteni! A bojler leengedése nem elég, hiszen az épület állagmegóvásáról is gondoskodni kell. De vajon magára lehet hagyni egy fűtőtestet hetekre, hónapokra? Erre szeretnénk ajánlani egy megoldást, mert az általunk kínált minőségi készülékek fagymentesítésre is alkalmasak!

Ha télen is szeretnének lejárni a nyaralóba, akkor azért, ha nem járnak le rendszeresen akkor pedig azért, de a nyaraló fagymentesítésről mindenképpen gondoskodni kell!

Elektromos fűtőpanel specialistaként természetesen elektromos fűtőpanelt ajánlunk fagymentesítésre, de nem akármelyiket, és nem minden áron, hiszen elképzelhető, hogy nem a legdrágább, vagy a legtöbbet hirdetett készülék jelenti Önnek a legjobb megoldást.

A nyaraló fagymentesítése

Ha télre lezárja a nyaralót, a vezetékeket mindenképpen vízteleníteni kell. Le kell engedni a bojlert, a WC tartályból ki kell engedni a maradék vizet. A kerti csapokról is gondoskodni kell, és magát a vízórát is célszerű letakarni.

Ezzel megelőzhetjük a komolyabb károkat, de sajnos ez a megoldás koránt sem tökéletes. A tömítések kiszáradhatnak, régebbi vascsövek esetén a korrózió jobban kikezdheti a csöveket.

Ha nincs a hálózatban megfelelő ürítő-szelep, előfordulhat, hogy nem lehetséges maradéktalanul eltávolítani a vizet a rendszerből. Ráadásul a víztelenítés megelőzheti a komolyabb károkat, de az épület állagmegóvásához, a hosszútávú problémák megelőzéséhez ez önmagában nem biztos, hogy elégséges.

Ha rendszeresen lejárunk, nem lehet opció a vízvezeték teljes víztelenítése. Ilyen esetben valamilyen fűtési megoldásra van szükség. Ehhez szeretnénk ajánlani egy megfelelő készüléket. Mielőtt rátétnénk a konkrét megoldásokra, nézzük meg, mire érdemes odafigyelnünk, ha a nyaraló fagymentesítését valamilyen elektromos fűtőtesttel szeretnénk megoldani:

Hogyan válasszunk fűtőtestet fagymentesítésre?

Következzen 3 jó tanács, amit érdemes lehet megfontolnia, ha egy elektromos fűtőpanelre szeretné bízni nyaralója fagymentesítését.

1. Olyan készüléket válasszon, ami megbízható gyártótól származik, ami stabilan rögzíthető és megfelelő védelemmel rendelkezik borulás, vagy túlmelegedés esetére. (Biztonságos fagymentesítés)

Mondanom sem kell mennyire fontos, hogy a készülék, amit hetekre magára hagyunk ne egy tűzveszélyes bóvli legyen. Az olcsó, műanyag, ventilátoros melegítők nem alkalmasak ilyen feladatra. A legtöbb fűtőpanel fali tartókerettel kerül forgalomba, de sok típus van, ami tartólábbal van szerelve. Személy szerint jobban szeretem a falra szerelt készülékeket:

Egyrészt a hideg falfelületre szerelt készülék esetén könnyebben beindulhat a konvekció (hőáramlás), nem véletlen, hogy a radiátorokat általában az ablak alá szerelik. Másrészt a falra szerelt készülék stabilabb. Sosem lehet tudni mi történik a távollétünkben. Betörő, nyest, kutya, macska… Minden esetre, a falra szerelt készüléket elég nehéz felborítani. Bár, arra nem árt figyelni, hogy a függöny a karnissal együtt is leszakadhat (Megtörtént eset), és az ilyen módon “letakart” készülék akár tűzveszélyes is lehet!

2. Olyan készüléket válasszon, amely rendelkezik fagymentesítő móddal, vagy be lehet rajta állítani kellően alacsony (6-7 Celsius fok körüli értéket.)

Ahhoz, hogy a falban a vezetékek ne fagyjanak el, nem elég 0, +1 fok körüli hőmérséklet a szobában. A készülékek gyártói 6-7 Celsius fokot ajánlanak. A legtöbb készülék rendelkezik is ilyen funkcióval, mégsem alkalmas bármelyik erre a célra. Célszerű olyan készüléket választani ahol a beépített termosztát elektronikus. A mechanikus termosztát pontatlanabb. Akár 2-3 fokot is csalhat. Ez 6 foknál lehet 3 vagy 9, ami problémákat is okozhat. Az elektronikus termosztát sokkal pontosabb 0,5 de akár 0,1 Celsius fokon belül is képes tartani a beállított hőmérsékletet.

3. Olyan készüléket válasszon, ami egy rövid áramszünet esetén nem “felejti el” a beállításokat.

Sok készülék egy hosszabb áramszünet után a gyári beállításaira áll vissza, ilyenkor 20 fok körüli értékre áll vissza a termosztát, ami nagy, de közel sem kellemes meglepetéseket okozhat tavasszal, amikor több hét után először nézi meg a villanyórát.

Ez a probléma leginkább a programozható termosztáttal rendelkező típusokat érinti. Van olyan készülék, amely csupán 3 percig őrzi meg a beállításait. Ezeket inkább ne használjuk ilyen célra. Illetve vásárlás előtt mindenképpen érdeklődjünk, hogy az adott típus képes-e megtartani a beállításokat egy esetleges áramszünet esetén.

Milyen készüléket ajánlunk fagymentesítésre?

Optimális megoldás - kedvezőbb áron

A nyaraló fagymentesítésére olyan készüléket ajánlunk, ami egy egyszerű, de pontos elektronikus termosztáttal van szerelve és rendelkezik külön fagyvédő üzemmóddal. Ilyen az Atlantic F119 Design fűtőpanel, ami tekerőgombos kialakításának köszönhetően a beállított értéket egy hosszabb áramszünet esetén is megtartja.

Atlantic F119D

Az Atlantic F119 Design egyébként a lakás bármely részén használható, IP24 minősítéssel akár a fürdőszobában is üzemeltethető.

Mekkora teljesítményt válasszunk fagymentesítésre?

Sokan azt gondolják fagymentesítésre elég lesz egy kisebb teljesítményű készülék is, és megvesznek a 20 m2-es faházba egy 500 Wattos fűtőpanelt. Sajnos ez a gondolkodás hibás és az ilyen módon “méretezett” fűtéssel gyorsan jönnek a nem várt mellékhatások.

Egyrészt, az alul-méretezett rendszer folyamatosan működni fog, a lehető leggazdaságtalanabb módon fogja - ráadásul sikertelenül - “befűteni” a helyiséget. Másrészt, gondoljon bele! Ha a külső hőmérséklet mínusz 10-12 fok lesz, akkor ha 7 fokot szeretnénk, az 17 Celsius fok! Tehát itt egyáltalán nem arról van szó, hogy 1-2 fokot kell csak “megemelni” a hőmérsékletet, hanem ugyanolyan komolyan fűteni kell, mintha kint 3 fok lenne, és mi a szobában 20-at szeretnénk! Harmadrészt, ha már úgy is vásárol, nem lenne jobb döntés olyan készüléket venni, aminek a hasznát az őszi vagy tavaszi időszakban “rendes” fűtésként is élvezhet? :-)

Szóval, a legjobb ha a fal szigetelésének megfelelően méretezi a panel teljesítményét, ökölszabály szerint - 100 Watt/m2 vagy 30-35 Watt/légköbméter alapon. Oldalunkon megtalálja a főbb faltípusoknak megfelelő ajánlásokat, de szívesen segítünk a pontosabb méretezésben is.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Mennyire tetszett amit olvasott?

Kérjük, a skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Az üzenetküldés teljesen névtelen, nem tárolunk adatot.
Ha szeretné, hogy válaszoljunk, inkább küldjön egy ÜZENET-et!

Miben lehetünk a segítségére?

1. Bízzon meg minket fűtési rendszerének tervezésével és beszerzésével!

Foglaljon le egy 15 perces villámkonzultációt, ahol megbeszélhetjük, hogyan segíthetünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb megoldást.

2. Kérjen árajánlatot!

Kérjen árajánlatot otthona vagy irodája fűtésére! Piacvezető beszállítóink több 1000 készülékére tudunk árajánlatot adni!

3. Válasszon termékeink közül:

Hőszivattyúk, klímák

Norvég (ADAX) fűtőpanelek

Francia fűtőpanelek

Spanyol (CLIMASTAR) fűtőpanelek

További fűtőpanel márkák

Fürdőszobai megoldások

Infrapanelek

4. Olvasson cikkeket, blogbejegyzéseket!

Olvasson érdekes cikkeket és ne felejtsen el feliratkozni hírlevelünkre.

Fűtési rendszer méretezés- Ha rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal, szívesen segítünk Önnek kiszámolni, mekkora készülékre lesz szüksége, hogy a téli hidegben is kifűtse otthonát.

Top5 elektromos fűtőpanel- Bár nagy a választék, nehéz megválaszolni a 'Melyik a legjobb fűtőpanel?' kérdést.

Milyen fűtőpanelt vegyek?- Adax fűtőpanel, vagy Atlantic radiátor, esetleg egy olcsóbb konvektor? Érdemes hőtárolós fűtőpanelt vásárolni? Milyen fűtőpanelt vegyek, ha egy gazdaságos fűtőtestet keresek?

Mivel fűtsünk 2024-ben?- Nézzük meg és számoljuk ki, hogy a különféle fogyasztási sávhatárok figyelembevételével, mivel és hogyan érdemes idén fűteni.

Az összes cikk és blogbejegyzés »

5. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Havonta 1-2 levelet küldünk fűtéstechnikával, új készülékekkel, akciókkal kapcsolatban. Értesítőt küldünk az akciókról és akkor is, ha új cikk jelenik meg az oldalon.

6. Kövesse Facebook oldalunkat!

7. Írjon egy üzenetet!

Máris felvehetjük a kapcsolatot, ha küld egy rövid üzenetet.