Információ Elfogadom

Babaszoba fűtés elektromos radiátorral!

Sokan nem készülnek fel a babaváráskor arra, ami az egyik legfontosabb: az ideális hőmérsékletre...

Babaszoba fűtés elektromos radiátorral

Számtalan tanulmány bizonyítja azt, hogy a babának az ideális hőmérséklet a 21-22 Celsius fok: ennyinek kell lennie abban a szobában, ahol a baba éppen tartózkodik. Fürdéskor pedig a 24-25 fok az ideális. Ekkor biztosan nem lesz melege, és megfázni sem fog.

Miért kell a babának a meleg?

A kisbaba az anyaméhben megszokta a „meleget” melyet a szülőszobában is igyekeznek tartani. Éppen ezért abban a hőmérsékletben amiben Ön jól érzi magát, a baba vélhetőleg fázni fog. Ezért – felelős szülőként – otthon is biztosítania kell a megfelelő hőmérsékletet a baba számára, mely az első pár hónapban 22-24 Celsius fok.

Később aztán ezt fokozatosan lehet csökkenteni úgy, hogy éjszaka akár 20 fok is lehet a babaszobában, vagy ahol aludni fog. Fürdésnél viszont elengedhetetlen a 24-25 Celsius fok, különben a kicsi gyorsan megfázik, és mivel az immunrendszere még nem elég erős, egy megfázás sokkal tovább tart, és nehezebb neki, mint a felnőtteknek.

Atlantic radiátor

Ha a baba nyári baba, szerencsés, mert a legtöbb (vastag falú lakás, és ház is) átmelegszik a megfelelő, vagy a megfelelő közeli hőmérsékletre, így talán nem kell fűtenie a babaszobát. De még mindig ott a fürdőszobai probléma: ahol bizony mindenképpen 25 foknak kell lennie, ami nyáron sem könnyű. Téli baba esetében kifejezetten oda kell figyelnie az ideális hőmérsékletre!

Az elektromos radiátor - a meleg babaszoba titka

Mindenképpen egy olyan alternatív fűtési rendszerre lesz szüksége, ahol szobánként tudja változtatni a hőmérsékletet. Régebben – talán sokan emlékszünk rá – a hősugárzó volt az egyetlen megoldás, égett illatával, és a szörnyű rossz - energiapazarló hatásfokával.

Szerencsére ma már nem kell hősugárzóval fűteni, kiváló – és elérhető árú – elektromos radiátorok léteznek, melyet egyetlen perc alatt be tud üzemelni, programozni, így biztosítva azt, hogy a babája tiszta energiából, a megfelelő meleget kapja, bármikor, akár perceken belül.

Miért az elektromos radiátor?

Ami a legfontosabb: egy modern, elektromos radiátor sok esetben kevesebb energiát fogyaszt, mint a vasalója, vagy a hajszárítója. Képzeljünk el egy 10 négyzetméteres babaszobát, vagy egy ugyanekkora fürdőszobát, ahol 23-25 fokot kell biztosítania a baba számára.

Ezekbe a helységekbe bőven elég egy olyan elektromos radiátort szerelnie (már ha szerelésnek hívjuk, hogy bedugjuk a konnektorba, és működik) amelyik 750-1000 W-os, ami azt jelenti, hogy tényleg kevesebbet fogyaszt, mint a hajszárítója. Ráadásul a modern elektromos radiátorok gondozásmentesen működnek, a hatásfokuk magas, gyorsan felfűtik a helységet, és tartják a kiválasztott hőfokot, ideális teljesítmény mellett.

Emellett, nyugodtan használhatja a fürdőben is, mert fröccsenő víz ellen védettek és nem balesetveszélyesek. Így kiváló megoldást nyújtanak például babaszoba vagy éppen a fürdőszoba komforthőmérsékletének elérésére. Akár akkor is ha nincsen baba, csak szeretne nyáron is, bármikor, egy kicsit melegebbet.

Szeretne egy kiváló ár/érték arányú Atlantic elektromos konvektort?

TOP 5 fűtőpanel 2020

... melyik lehet a legjobb fűtőpanel?

Új készülék: ADAX ECO norvég fűtőpanel

... norvég minőség még egyszerűbb vezérléssel.

ADAX ECO norvég fűtőpanel

Új készülék: BVF NYBRO WiFi elektromos fűtőpanel

...letisztult, kompakt fűtőpanel, WiFi vezérléssel.

NYBRO WiFi elektromos fűtőpanel

Készülékajánló: Climastar SMART PRO 3in1

... minden helyiségben megállja a helyét! Ráadásul a saját lábán.

Climastar SMART PRO 3in1 elektromos fűtőpanel