Információ Elfogadom

Ha csak 5 perce van az elektromos fűtésre

Ha gyorsan kell döntést hoznia az elektromos fűtésről, ezt feltétlenül olvassa el!

Ha csak 5 perce van az elektromos fűtésre

Egy elektromos radiátor kényelmesebbé teheti az életét, de sok bosszúságot is okozhat ha nem a megfelelőt választja! Ezen az oldalon megmutatjuk Önnek azokat a fontos paramétereket amelyeket figyelembe kell vennie ha gyorsan jó döntést szeretne hozni az elektromos fűtéssel kapcsolatban.

1. pont: Szigeteletlen házat ne fűtsön elektromos fűtéssel!

Szigeteletlen vályogház szigeteletlennek számít akkor is ha 60 cm vastag a fal. Példaként egy átlagos vályogfal (57 cm vtg) hőátbocsátási tényezője 1,02 (W/m2K) ami jobb egy szigeteletlen 38 cm-es téglafalnál de így is illik legalább 50 Wattot számolni légköbméterenként.

Ha nem tökéletes a helyiség hőszigetelése vagy nincs semmilyen hőszigetelés válasszon nagyobb teljesítményű készüléket, akkor is, ha kevés a hely. Akkor is, ha pár ezer forinttal drágább a nagyobb teljesítményű panel.

Normál belmagasság 2,6 méter - 2,7 méter esetén ökölszabályként számoljon 100 Wattot egy négyzetméterre. Ha Önnek 15 m2 a fűtendő helyiség alapterülete, akkor 1500 Wattnál kisebb teljesítményű készüléket NE válasszon!

2. pont: Vásároljon pontos, elektronikus termosztáttal szerelt készüléket!

Ha egy készülék képtelen pontosan tartani a beállított hőmérsékletet, akkor össze-vissza fog mérni és hiába állít be 22 fokot, 20 foknál fog bekapcsolni és 24-nél fog kikapcsolni. A +- 2 fokos pontosság ezt is jelentheti!

3. pont: Ha szeretné tudni a várható fogyasztást készíttessen energetikai tanúsítványt!

Sajnos a készülék teljesítménye vagy a helyiség területe kevés információ ahhoz, hogy ezek alapján pontosan meg tudjuk becsülni Önnek a várható fogyasztást. Ez rengeteg összetevőtől függ. Nincs két egyforma 20 m2-es helyiség. Az egyik fala déli, a másikban jobbak a nyílászárók, a harmadikban nagyobb a belmagasság, a negyedikben a tulajdonosnak 23 fokban melege van, az ötödikben 25 foknál még fázik.

4. Pont: A készülék felületi hőmérséklete

Fontos szempont, hogy hol szeretné használni a készüléket. Egy gyerekszobában olyan készüléket használjon aminek a felületi hőmérséklete nem megy 70-80 fok fölé. Ezek jellemzően a nagyobb testű készülékek. Hiszen: adott teljesítmény esetén minél kisebb a készülék annál nagyobb hőmérséklettel kell rendelkeznie a teljesítmény leadásához. Ha nagy a készülék, nagyobb a hőleadó felület, emiatt kisebb a felületi hőmérséklet!

5. Pont: Garanciális és szerviztudnivalók

Ez szinte magától értetődik, kerülje az olcsó vagy csodákat ígérő készülékeket.

Tetszett a cikk?

Kérjük, a lenti skálán jelölje be, hogy mennyire találta hasznosnak az itt olvasott információkat!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10TOP 5 fűtőpanel 2020

... melyik lehet a legjobb fűtőpanel?

Új készülék: ADAX ECO norvég fűtőpanel

... norvég minőség még egyszerűbb vezérléssel.

ADAX ECO norvég fűtőpanel

Új készülék: BVF NYBRO WiFi elektromos fűtőpanel

...letisztult, kompakt fűtőpanel, WiFi vezérléssel.

NYBRO WiFi elektromos fűtőpanel

Készülékajánló: Climastar SMART PRO 3in1

... minden helyiségben megállja a helyét! Ráadásul a saját lábán.

Climastar SMART PRO 3in1 elektromos fűtőpanel